Σε περιπέτειες κινδυνεύει να βρεθεί το ΡΙΚ, μετά τη μη αποδέσμευση από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών του κονδυλίου των €2,5 εκατ., το οποίο παραχωρήθηκε στο ίδρυμα ως αντιστάθμισμα της απώλειας εσόδων από τη μη μετάδοση διαφημίσεων.
 
Είκοσι τέσσερις ώρες μετά την απόφαση της Βουλής, ο πρόεδρος του ΡΙΚ Αντρέας Φράγκος απέστειλε νέα επιστολή στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ζητώντας την άμεση αποδέσμευση του κονδυλίου. Η επιστολή κοινοποιείται τόσο στον υπουργό Εσωτερικών όσο και στην Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU). Όπως υποστηρίζει ο κ. Φράγκος η μη αποδέσμευση του κονδυλίου θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις και θα οδηγήσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας σε σοβαρές περιπέτειες ενώ δεν θα μπορεί να επιτελέσει το έργο της.
 
 
Παράλληλα σημειώνει πως είναι επείγον να συζητηθεί το νέο αίτημα του ΡΙΚ, υπό το βάρος των πιεστικών υποχρεώσεων που αφήνουν το ίδρυμα και τη Δημοκρατία έναντι των εγχώριων και διεθνών του συνεργατών. Υποστηρίζει, επίσης, πως το ΡΙΚ δεν θα έχει δυνατότητα να καταβάλει τους μισθούς σε ηθοποιούς ενώ θα προχωρήσει και στον τερματισμό εγχώριων εκπομπών και προγραμμάτων αφού θα δημιουργηθεί, όπως υποστηρίζει, τεράστιο έλλειμμα στον προϋπολογισμό. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΡΙΚ, το ίδρυμα δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί σε συμβάσεις που διατηρεί με διεθνείς οργανισμούς όπως η EBU, το BBC, τη Freemantle, τη Fox, τη National Geographic, την ΙΤV, την Deutsche Welle και άλλους πολλούς. Σημειώνει, επίσης, πως το ΡΙΚ θα αντιμετωπίσει και πολλά λειτουργικά προβλήματα με τους πομπούς οι οποίοι πρέπει να αντικατασταθούν. Αναφέρει πως δεν θα μπορούν να υλοποιηθούν και υποχρεώσεις του ΡΙΚ έναντι του ΓΕΡΗΕΤ, που αφορούν την ασφάλεια δικτύων του ΡΙΚ.
 
Τονίζει πως «οι επισημάνσεις που παρατίθενται στην επιστολή είναι για να αντιληφθούν τα μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τις πραγματικότητες που η δημόσια ραδιοτηλεόραση καλείται να διαχειριστεί σε περίπτωση νέας απόρριψης του αιτήματός του». Καταλήγοντας, σημειώνει πως το Διοικητικό Συμβούλιο δεν διακατέχεται από δογματικούς αλλά ενεργεί με γνώμονα τα συμφέροντα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των ανθρώπων της.