*Έξω, διαπιστώνει ότι οι καιρικές συνθήκες που παραπέμπουν σε απαρχή καλοκαιριού, χωρίς την ενοχλητική υγρασία και την πολύ ψηλή θερμοκρασία, συνεχίζονται. Καλό σημάδι για την Κυριακή μας, αποφαίνεται ως άλλος Ταγίπ Ερντογάν των μελλούμενων.
Τον διπλό ελληνικό, τον πετυχαίνει τέλεια, με το παχύ καϊμάκι που του αρέσει, δεύτερο δείγμα θετικό, συνεχίζει να αναπτερώνει το ηθικό του.
Αράζει στη βεράντα μαζεύοντας πρωινό ήλιο. Η ατμόσφαιρα καθαρή κρύσταλλο, μπορεί να δει τα πάντα ανεμπόδιστα μέχρι τις γραμμές των οριζόντων, ως να είναι στο ίδιο καράβι με τον Νίκο Καββαδία. Ναι, πέραν πάσης αμφιβολίας ο θεός της μετεωρολογίας είναι με την Κύπρο αυτή την άγια μέρα!
Απλώνει τις κυριακάτικες εφημερίδες στο τραπέζι. Η λάθος κίνηση, τη λάθος μέρα: Ο πραγματικός κόσμος εξαφανίζεται και αφήνει τη θέση του στην εικονική πραγματικότητα. 
 
*Η Κυβέρνηση, που πάλι ξιφουλκεί κατά ανεμόμυλων, καθότι κατά της ίδιας της Τουρκίας δεν μπορούμε να ξιφουλκήσουμε. Πόσους, στον Θεό σας, από τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας θα εξακολουθεί να συγκινεί η αποκάλυψη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το παράδειγμα εγκράτειας, συνετής πολιτικής και απαράβατης τήρησης του διεθνούς δικαίου, εν αντιθέσει με την Τουρκία που όλο και τσαμπουκαλεύεται με τους πάντες;
 
*Η αντιπολίτευση που βγήκε από το καβούκι της ασφαλούς καραντίνας και ανακάλυψε λάθη, παραλείψεις, καθυστερήσεις και δεν συμμαζεύεται στο προηγούμενο τρίμηνο με το πέρα-δώθε στελεχών των εκτός Κυβέρνησης κομμάτων από τηλεοπτικά στούντιο σε ραδιοφωνικούς θαλάμους και από επαρχιακές περιοδείες σε καθημερινές ανακοινώσεις, να μας ζαλίζουν με τα ταξίδια τους όπως τον παλιό, καλό καιρό. Με τη βαλίτσα να πηγαινοέρχεται περισσότερες φορές κι από αυτήν του Παράξενου Ταξιδιώτη της νεότητας μας, στις ηρωικές εποχές της ραδιοτηλεοπτικής μονοφωνίας.
 
*Οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, που αφού πήραν -και δικαίως- τα εύσημα για τη σοβαρότητα και εγκράτεια τους την εποχή των διαταγμάτων, είπαν να πάρουν πια και το αίμα τους πίσω. Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κάποιος για να συγχρωτίζεται με χίλιους άλλους πλακωμένος σαν σάντουιτς, για να «διασκεδάσει» και καλά, λες και την περίοδο που προηγήθηκε τον είχαν στη Σιβηρία και έσπαζε πέτρες;
 
*Οι διαμορφωτές κοινής γνώμης, που αφού βαρέθηκαν τα πολεμικά ανακοινωθέντα περί κορωνοϊού, είπαν να πιάσουν την παλιά τους τέχνη με τα πολεμικά ανακοινωθέντα γύρω από την κατάσταση στα κατεχόμενα. Και νάσου σήμερα οι εμβριθείς αναλύσεις για τις διαφορετικές πολιτικές Ακιντζί και Τατάρ-Οζερσάι που μπλόκαραν την ελεύθερη διέλευση και νάσου οι βαθυστόχαστες εκτιμήσεις για την παρεμβολή της Άγκυρας που δυσκολεύει την ομαλοποίηση στην Κύπρο και δεν συμμαζεύεται. 
Το να πουν ότι το κατοχικό μόρφωμα στην ολότητα του, τους έτριψε στη μούρη τούς ευσεβοποθισμούς τους ότι όλα τα δημιούργησε η δική μας πλευρά με το κλείσιμο των οδοφραγμάτων, που ήταν πολιτική κίνηση και όχι υγειονομική αναγκαιότητα, απλώς δεν το γυρίζει η γλώσσα τους.
Δεν πειράζει, ξύδι.
 
*Επανέρχεται στο ηλιόλουστο κυριακάτικο πρωινό και στην πραγματική ζωή. Σημειώνει για να μην ξεχάσει τις αυριανές του δουλειές: Φροντιστήρια 600 ευρώ. σέρβις και ΜΟΤ αυτοκινήτου, 550 ευρώ, σούπερμαρκετ 200 ευρώ, εξόφληση ασφάλειας αυτοκινήτων 750 ευρώ.
Την τύχη μου μέσα, είχαν δίκαιο τελικά οι opinion leaders: Πρέπει να επενδύει πιο στοχευμένα. Κύπριος κροίσος με εφτά γράμματα…