Η Amazon ανακοίνωσε το λιγότερο κερδοφόρο δ’ τρίμηνο από το 2014, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια ζημία στα ιστορικά της.

Ειδικότερα, η Amazon ανακοίνωσε κέρδη δ’ τριμήνου ύψους 278 εκατ. δολαρίων ή 3 cents ανά μετοχή, από 1,39 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 149,2 δισ. δολάρια από 137,41 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 17 cents ανά μετοχή επί πωλήσεων 145,71 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την FactSet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απεργία στις 25 Ιανουαρίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της Amazon

Οι μετοχές υποχώρησαν άνω του 4% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της Wall, έχοντας κλείσει νωρίτερα με άνοδο 7,4% στα 112,91 δολάρια.

“Βραχυπρόθεσμα, αντιμετωπίζουμε μια αβέβαιη οικονομία, αλλά παραμένουμε αρκετά αισιόδοξοι για τις μακροπρόθεσμες ευκαιρίες της Amazon”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Andy Jassy.

Η Amazon αναμενόταν να εμφανίσει ζημίες για ολόκληρο το 2022 για πρώτη φορά από το 2014, και τα αποτελέσματα των εορτών την οδήγησαν στην πραγματικότητα στη χειρότερη ετήσια ζημία της εταιρείας που έχει καταγραφεί ποτέ. Για το έτος, η Amazon σημείωσε καθαρή ζημία 2,7 δισ. δολαρίων και έσοδα 513,98 δισ. δολαρίων, από 469,82 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο και το πρώτο ετήσιο σύνολο πωλήσεων της εταιρείας που ξεπερνά το μισό δισ. δολάρια. Η Amazon δεν είχε ποτέ χάσει περισσότερα από 1,4 δισ. δολάρια σε ένα μοναδικό έτος από την είσοδό της στο χρηματιστήριο το 1997, σύμφωνα με τα αρχεία της FactSet.

Η ικανότητα της Amazon να καταγράψει κέρδη το 2023 εν μέσω μαζικών απολύσεων και άλλων περικοπών κόστους θα είναι στο επίκεντρο της Wall Street φέτος, και το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ενδιαφέροντος αφορά τις υπηρεσίες Amazon Web Services (AWS).

Η μετοχή της Amazon έχει υποχωρήσει πάνω από 25% κατά τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά έχει σημειώσει ανάκαμψη μέχρι στιγμής το 2023, σημειώνοντας άνοδο άνω του 33% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.