Αεί σας οικτίρω* θλιβεροί τραμπούκοι. Για την περιορισμένη αντιληπτικότητά σας. Για τον φανατισμό που σας τυφλώνει. Για την ανικανότητά σας να αντιληφθείτε τι πληγές προκαλείτε με τις διχαστικές και αποτρόπαιες πράξεις σας. Εν έτει 2023. Σκορπώντας μίσος για εγκλήματα που έγιναν μισό αιώνα πριν. Επειδή είδα ανάμεσά σας ένα σωρό νέους ανθρώπους. Που ούτε είδαν, ούτε έζησαν, ούτε γνωρίζουν τι σήμαινε η μαύρη εκείνη περίοδος την οποία ανέσυραν από το πιο βρωμερό χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Επειδή ουδείς άνθρωπος, διαθέτων έστω και ψήγμα νοημοσύνης, θα τολμούσε να φωνάξει το αηδιαστικό σας σύνθημα «ΕΟΚΑ Β’ ξανακτύπα». 

Αεί σας οικτίρω θλιβεροί πολιτικάντηδες. Για τη δική σας απεριόριστη ανευθυνότητα να προκαλέσετε ξανά συζήτηση για τον Γρίβα, μισό αιώνα μετά την τραγωδία αυτού του δύσμοιρου τόπου. Δώσατε έτσι την ευκαιρία σε όλους αυτούς τους τραμπούκους να δράσουν. Σκορπώντας φόβο. Ξυπνώντας εφιάλτες. Ζωντανεύοντας καταστροφικούς διχασμούς. Και όλα αυτά γιατί; Για μια χούφτα ψήφους. Για μια ήσσονος σημασίας, αναλογικά με το κόστος το οποίο επιφέρει η ανεύθυνη πολιτική σας, συσπείρωση. 

Αεί σας οικτίρω πολιτικές δυνάμεις της πεντάρας. Διότι αδυνατείτε να παράξετε ουσιώδη πολιτική. Αδυνατείτε να βρείτε και να προτείνετε στην ταλαιπωρημένη από την ανεπάρκειά σας κοινωνία, αποτελεσματικές λύσεις στα βασανιστικά προβλήματα της καθημερινότητας. Γι’ αυτό καταφεύγετε σε διχαστικές ενέργειες και διχαστικό λόγο. Αδιαφορώντας για τους φανατικούς και τους τραμπούκους, που προσδοκούν έναν σπινθήρα ανοησίας για να ξεδιπλώσουν τις περγαμηνές της αηδίας. Εκείνες οι οποίες θολώνουν το λιγοστό μυαλό τους. Σε σημείο που να προσκυνούν προδοτική οργάνωση και ό,τι καταστροφικότερο εμφανίζεται στη σύγχρονη Ιστορία αυτού του τόπου. 

Αεί σας οικτίρω ηγετίσκοι της ντροπής. Επειδή είστε τόσο μικροί, που αντί από χρόνια να έχετε ενώσει δυνάμεις για να περισώσουμε ό,τι απέμεινε από τη γλυκιά αλλά πολύπαθη πατρίδα, καταφεύγετε σε αδιέξοδους καυγάδες. Για το απεχθές παρελθόν. Για μίση και εχθρότητες που απέφεραν την απώλεια της μισής πατρίδας. Δεν διστάζετε να φέρετε στην πρώτη γραμμή της απεχθούς σύγκρουσής σας, πρωταγωνιστές που η Ιστορία τους κατέταξε εκεί όπου τους αξίζει. Κα για όσα πρόσφεραν και για όσα προκάλεσαν. Αντί να βρείτε λύσεις για χιλιάδες ανθρώπους που πεινάνε, για νέους που δεν μπορούν να κάνουν όνειρα, για τη διαφθορά που διασύρει την πατρίδα μας ανά την υφήλιο, αναλώνεστε σε ακραίες τοποθετήσεις. Γεννώντας φανατισμό. Στρέφοντας την προσοχή του λαού αλλού από την ουσία.

Αεί σας οικτίρω ψευδόμαγκες, που πουλάτε «παλληκαριά» υβρίζοντας, προκαλώντας βανδαλισμούς, προάγοντας το μίσος και προσπαθώντας να κάψετε ό,τι βρίσκετε πρόχειρο, αφύλακτο και εκ του ασφαλούς ότι δεν θα έχετε κόστος. Μόνο ανθρωπάκια χωρίς ίχνος μυαλού και λογικής συμπεριφέρονται κατ’ αυτό τον τρόπο.

Αεί σας οικτίρω Αρχές αυτού του υποτυπώδους κράτους. Πώς να εμπιστευθεί κάποιος την Αστυνομία κύριε Αρχηγέ και κυρία υπουργέ Δημοσίας Τάξεως. Όταν βλέπει τα όργανα της τάξεως με απάθεια να παρακολουθούν τους τραμπούκους να υβρίζουν, να χυδαιολογούν, να κραυγάζουν συνθήματα της ντροπής, να απειλούν να κάψουν κτήρια; Πώς να σας εμπιστευθεί όταν από το ένα άκρο της απέραντης υπερβολής με τη χρήση του «Αίαντα» στην εκδήλωση την εποχή της πανδημίας, μεταπηδάτε στο άλλο άκρο της απεριόριστης αδράνειας;

Αεί σας οικτίρω κύριε Πρόεδρε, που μπροστά σε αυτό το διαμορφούμενο χάος είσαι άφαντος. Εστιάζεις μόνο στο πώς θα ωραιοποιήσεις την πολιτική συνταξιοδότησή σου, αραδιάζοντας τα… έργα σου. Καίγεσαι μόνο για την υστεροφημία σου. Και αδιαφορείς πλήρως για όσα υποδαυλίζουν τα κόμματα της ντροπής και όσα καίνε οι τραμπούκοι που τους ακούνε.

Αεί σας οικτίρω όλους, και τους ανίκανους και ανεύθυνους ταγούς και τους τραμπούκους του αίσχους. Σας προκαλώ τιποτένιοι, στρέψτε το βλέμμα στο παλληκαρόβουνο. Κοιτάξτε το αίμα ηρώων στη ράχη του πώς αναβλύζει. Λες και ήταν μόλις χθες η θυσία τους. Η οργή τους είναι η αιτία. Σας προκαλώ, κοιτάξτε τη χούφτα του παλληκαρόβουνου. Ανοικτά και τα πέντε δάκτυλά του. Κάτι θέλει να σας πει. 

Αεί σας οικτίρω διότι πουλάτε ανοησία και ψευδομαγκιά την ώρα που στην άλλη πλευρά απειλούν με άνοιγμα και εποικισμό ολόκληρης της πόλης της Αμμοχώστου. Την ώρα που ο κατοχικός εφιάλτης ετοιμάζεται να κατασκευάσει ναυτική βάση στην Καρπασία. 

Μικροί και τιποτένιοι είστε και οι μεν και οι δε. Για να λυτρωθεί η μικρή αλλά λατρεμένη πατρίδα μας, πρέπει πρώτα να γλυτώσει από εσάς…

*«Αεί σας οικτίρω», δηλαδή, «σας λυπάμαι στον αιώνα τον άπαντα».