Στις χώρες της Βαλτικής βρίσκονται αυτές τις μέρες εκπρόσωπος της ΕΤΑΠ Πάφου και αριθμός  ξενοδόχων της επαρχίας, για να συμμετάσχουν σε εργαστήρια που διοργανώνονται για πέραν των 150 τουριστικών πρακτόρων από τις χώρες αυτές.

Τα  εργαστήρια και οι παρουσιάσεις στις Βαλτικές χώρες θα διεξαχθούν μέχρι και αύριο στο Βίλνιους της Λιθουανίας, την Ρίγα της Λετονίας και το Ταλίν της Εσθονίας. Στόχος τους είναι η ενημέρωση εμπορικών συνεργατών  για την Πάφο ως τουριστικό προορισμό και η γνωστοποίηση της διάκρισης της Πάφου ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού 2023. 

Σημειώνεται ότι η Ryanair για την καλοκαιρινή περίοδο του 2023 εκτελεί προς Πάφο τρεις πτήσεις την εβδομάδα από το Καούνας και δύο από την Ρίγα.

Όπως διαφαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία οι αγορές αυτές έχουν καταγράψει ικανοποιητικές αυξήσεις τα τελευταία χρόνια με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι μεμονωμένοι επισκέπτες.

Η όλη προσπάθεια συμμετοχής σε εκθέσεις και εργαστήρια, η φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων, ενέργειες δημοσίων σχέσεων και άλλες προωθητικές δράσεις, εντάσσονται σε ένα  ευρύτερο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών  των φορέων και επιχειρηματιών της Πάφου, του Υφυπουργείου Τουρισμού και άλλων για ανάκαμψη του τουρισμού και προσέλκυση επισκεπτών  σε ολόχρονη βάση.