Δέκα χρόνια από την πρώτη εμφάνιση στο λιμάνι της Βικτόρια στο Χονγκ Κονγκ, το πελώριο παπάκι του Ολλανδού καλλιτέχνη Florentijn Hofman, επέστρεψε στα νερά του Τσινγκ Γι, και μάλιστα με… παρέα. Σύμφωνα με το CNN, τα Rubber Ducks, έχουν ύψος 18 μέτρων, δηλαδή είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από εκείνο που είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Χονγκ Κονγκ.

«Το έργο δίνει έμφαση στη φιλία και τη σύνδεση. Το Double Ducks δεν αφορά το παρελθόν, αλλά την απόλαυση του μαζί και του τώρα» αναφέρει ο Χόφμαν σε ανακοίνωσή του. Το πρώτο Rubber Duck εμφανίστηκε σε πόλεις όπως η Οσάκα, το Σίδνεϊ και το Σάο Πάολο προτού φτάσει στο ημιαυτόνομο κινεζικό Χονγκ Κονγκ, τον Μάιο του 2013.

Ξεφούσκωσαν την μία πάπια λόγω… ζέστης

Η μία από τις δύο γιγαντιαίες πάπιες που εκτίθενται στο λιμάνι Βικτόρια του Χονγκ Κονγκ ξεφούσκωσε το Σάββατο για να προστατευτεί από τις υψηλές θερμοκρασίες. Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι έλαβαν την απόφαση να την ξεφουσκώσουν μόλις μία ημέρα μετά την άφιξη του ζευγαριού στο λιμάνι, αφού κατά την επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι η επιφάνειά της είχε τεντωθεί λόγω του ζεστού καιρού.

Η ξεφουσκωμένη πάπια θα σταλεί για επισκευές, ενώ η άλλη θα παραμείνει στο λιμάνι ως μέρος της pop-art εγκατάστασης με την ονομασία «Double Duck». Ντόπιοι και τουρίστες είχαν συγκεντρωθεί στην προκυμαία κάτω από τον καυτό ήλιο για να ρίξουν μια ματιά στο έργο τέχνης – με κάποιους να απογοητεύονται που είδαν μόνο μια πάπια.

Πώς αντέδρασαν οι κάτοικοι

Μια κάτοικος του Χονγκ Κονγκ, 35 ετών, εξήγησε ότι είχε φέρει το παιδί της ειδικά για να δει τα υπερμεγέθη παιχνίδια μπάνιου. «Σήμερα, αρχικά σχεδιάζαμε να φέρουμε το παιδί μου για να δούμε την κίτρινη πάπια. Το είχαμε δει και πριν από 10 χρόνια. Τότε, υπήρχε μόνο μία κίτρινη πάπια, αλλά σήμερα ήρθαμε να δούμε δίδυμες πάπιες.», ανέφερε η 35χρονη και συνέχισε «Ωστόσο, τώρα υπάρχει μόνο μία πάπια. Παρόλα αυτά, δεν αισθανόμαστε απογοητευμένοι. Εφόσον τα παιδιά είναι ευτυχισμένα, αυτό είναι αρκετό».

Λίγα λόγια για το έργο του Χόφμαν

Το έργο Rubber Duck του Ολλανδού καλλιτέχνη Florentijn Hofman εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο λιμάνι της Βικτόρια πριν από μια δεκαετία. Η εγκατάσταση σχεδιάστηκε το 2001 πριν κάνει το ντεμπούτο της στη Γαλλία έξι χρόνια αργότερα και εμφανίστηκε σε πόλεις όπως η Οσάκα, το Σίδνεϊ και το Σάο Πάολο, προτού φτάσει στο Χονγκ Κόνγκ, τον Μάιο του 2013.

Η προηγούμενη άφιξη του έργου τέχνης στο λιμάνι της Βικτόρια είχε προκαλέσει μεγάλες εντυπώσεις – εν μέρει επειδή μυστηριωδώς ξεφούσκωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας, προτού ξαναφουσκώσει λίγες ημέρες αργότερα.

philenews / in.gr