Πέραν των 900 τροχαίων παραβάσεων διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων τροχαίας που έγιναν από μέλη της Αστυνομίας, ανά το παγκύπριο, από την Παρασκευή μέχρι και νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων που διενήργησαν τα μέλη της Αστυνομίας σε ολόκληρη την Κύπρο, προχώρησαν σε 435 καταγγελίες που αφορούσαν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 47 καταγγελίες για παράλειψη χρήσης ζώνης ασφάλειας από οδηγούς και επιβάτες, 26 καταγγελίες για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 31 καταγγελίες για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Επίσης, 55 οδηγοί καταγγέλθηκαν για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, 43 οδηγοί για παράνομη στάθμευση, 54 για παραβιάσεις σημάτων τροχαίας, ενώ άλλοι 100 οδηγοί καταγγέλθηκαν γιατί δεν είχαν σε ισχύ απαραίτητα πιστοποιητικά. Οι υπόλοιπες καταγγελίες αφορούσαν άλλες τροχαίες παραβάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχονται διασυνοριακά εξώδικα για τα τροχαία

Στο πλαίσιο των τροχονομικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στην πόλη και επαρχία Λευκωσίας, μέλη της Ομάδας «Ζ», κατακράτησαν 12 μοτοσικλέτες και ένα αυτοκίνητο.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι οι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, “με στόχο την πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων αλλά και την εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων”.