Η πρώτη δυναμική αντίδραση των 20 κοινοτήτων της ημιορεινής Πάφου που εξυπηρετούνται από το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα στο Στρουμπί και το οποίο ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα ότι κλείνει από τις 14 Ιανουαρίου, οργανώθηκε σήμερα το απόγευμα.

Δεκάδες κάτοικοι χωριών της περιοχής, βουλευτές Πάφου, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, συγκεντρώθηκαν στον δρόμο Πάφου-Πόλης, στο ύψος του Στρουμπιού και του Πολεμίου και διαμσρτυρήθηκαν για το κλείσιμο του μοναδικού τραπεζικού υποκαταστήματος στην περιοχή.

Οι φορείς και οι κάτοικοι της επαρχίας Πάφου με πλακάτ και συνθήματα φώναξαν εναντίον της απόφασης της τράπεζας, κάνοντας λόγο για κοροιδία των ανθρώπων των κοινοτήτων και για απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Ελληνικής Τράπεζας μετά το ξεπούλημα, όπως υποστήριξαν, του Συνεργατισμού σε αυτήν.

Πρόκειται, προειδοποίησαν οι συγκεντρωθέντες, για την πρώτη οργανωμένη αντίδραση των 20 κοινοτήτων της ημιορεινής Πάφου, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των μέτρων στο επόμενο διάστημα. Θεωρούν όπως ανέφεραν επίσης κοροιδία την προτροπή της διεύθυνσης της Ελληνικής να μεταβαίνουν σε Πέγεια και Πόλη Χρυσοχούς.

Μεταξύ των μέτρων που σχεδιάζουν αρχές και καταθέτες της ημιορεινής Πάφου που εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα του Στρουμπιού, είναι και η απόσυρση των καταθέσεων τους από την συγκεκριμένη τράπεζα και η επιλογή τράπεζα βάσει της καλύτερης εξυπηρέτησης αναλόγως τόπου κατοικίας ή εργασίας τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η τράπεζα, από τις 14 Ιανουαρίου το κατάστημα στο Στρουμπί κλείνει και οι εργασίες του μεταφέρονται στην Ελληνική Τράπεζα στην Πέγεια. Γνωστοποιεί επίσης στους πελάτες της των κοινοτήτων αυτών, ότι τα εγγύτερα σε αυτούς καταστήματα της είναι αυτά της Πέγειας, της λεωφόρου Ελλάδος στο κέντρο της Πάφου και αυτό της Πόλης Χρυσοχούς.  

Εκπρόσωπος της τράπεζας ανέφερε ότι το κλείσιμο του καταστήματος ήταν προγραμματισμένο και έγινε στα πλαίσια του εξορθολογισμού του δικτύου των καταστημάτων και λαμβάνοντας υπόψη και τη στροφή των πελατών της τράπεζας στα ψηφιακά και εναλλακτικά κανάλια.