ΔΕΝ στεκόμαστε στα στατιστικά, στους αριθμούς, αλλά στην ουσία. Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες αριθμού θανατηφόρων δυστυχημάτων. Το τι φταίει έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Είναι προφανές πως το πρόβλημα μεγαλώνει κι αυτό που προέχει είναι να προστατεύονται ζωές. Δεν λαμβάνονται μέτρα αποτροπής; Προφανώς και λαμβάνονται. Σε συστηματική βάση, με πρωτοβουλίες, εκστρατείες και μέτρα. Φταίει το οδικό δίκτυο; Σε μεγάλο βαθμό υπάρχει ικανοποιητικό οδικό δίκτυο, το οποίο τουλάχιστον οι υπεραστικοί δρόμοι, είναι πολύ καλοί.

ΣΤΟ πάζλ των μέτρων και των πρωτοβουλιών, που διαμορφώνεται θα πρέπει να υπάρχουν κενά. Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι συνεχίζουν να γίνονται θανατηφόρα δυστυχήματα.

ΕΧΟΥΝ, ως γνωστό, τοποθετηθεί οι κάμερες φωτοεπισήμανσης με στόχο να λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Να δημιουργήσουν στους οδηγούς το αίσθημα της ευθύνης και να μην παραβιάζουν τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς. Είτε γιατί είναι πιο προσεκτικοί και επιλέγουν να ακολουθήσουν τους κανόνες είτε γιατί φοβούνται το πρόστιμο, φαίνεται πως οι κάμερες κάνουν δουλειά. Παραμένει, βέβαια, να προχωρήσει η κυβέρνηση στην μείωση του άδικου εξώδικου.

ΤΟ Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας συζήτησε προ ημερών  όλο το φάσμα, που αφορά την λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης, τα προβλήματα που προκύπτουν και γενικότερα την αξιολόγηση του με φάσμα  την μείωση που έχει επέλθει στα θανατηφόρα δυστυχήματα. Συζητήθηκε και το θέμα των εξωδίκων. Οι δυο υπουργοί Μεταφορών και Δικαιοσύνης Αλέξης Βαφεάδης και Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Φ», συμφωνούν ότι είναι άδικο το εξώδικο της άσπρης γραμμής από €25 να μετατρέπεται σε €300, δηλαδή παραβίαση του κόκκινου, αν το όχημα προχωρήσει σε κάποια απόσταση από τα φανάρια. Για το θέμα ακούστηκαν διάφορες απόψεις για τη μείωση του εξωδίκου, με επικρατέστερη αυτή των €85 όπως συμβαίνει και με την παραβίαση σε διάβαση πεζών. Πρέπει σε αυτό το θέμα να δοθεί μια οριστική και δίκαιη λύση.

ΤΟ σύστημα φωτοεπισήμανσης συμβάλλει στη μείωση του τροχαίου προβλήματος κι αυτό πρέπει να επισημανθεί. Η λειτουργία του συστήματος αυτού δεν είναι, όμως, η μεγάλη εικόνα αναφορικά με την οδική ασφάλεια. Είναι κομμάτι του πάζλ, που αποδίδει και σωστά έχουν τοποθετηθεί οι κάμερες φωτοεπισήμανσης. Πέραν τούτου, οι αρμόδιοι θα πρέπει να εξεύρουν τρόπους δραστικής μείωσης των θανατηφόρων. Μπορούν; Γιατί όχι. Πρέπει να βρεθούν και μάλιστα σύντομα εκείνες οι μέθοδοι, που θα λειτουργούν αποτρεπτικά και αποτελεσματικά.