Ιδιαίτερα ικανοποιημένη παρουσιάζεται η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου από την πρωτοβουλία της για την ψηφιοποίηση της πληροφόρησης και την αντικατάσταση των στατικών πινακίδων πληροφόρησης  με έξυπνες, φιλικές προς το περιβάλλον και διαδραστικές πινακίδες. Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία για το 2023 που συλλέγονται πλέον από τα QR Codes, έχουν πραγματοποιηθεί πέραν των 345,000 σαρώσεων σε 71 έξυπνες πινακίδες σε ολόκληρη την επαρχία.  

Δημοφιλέστερες πινακίδες αναδείχθηκαν οι πινακίδες εντός των Τάφων των Βασιλέων, αυτές στο Αρχαιολογικό Πάρκο Κάτω Πάφου, στο Μοναστήρι Αγίου Νεοφύτου, στην Παναγία Χρυσοπολίτισσα και άλλα σημεία στην ύπαιθρο.

Οι εθνικότητες που έχουν σαρώσει περισσότερο τις πινακίδες είναι οι Βρετανοί, οι Πολωνοί, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Ιταλοί. Εθνικότητες που συνάδουν με τις κύριες αγορές  που προσέλκυσε η Πάφος ως προορισμός το 2023, παρατηρεί η ΕΤΑΠ σε σχετική ανακοίνωση της.

Ο επισκέπτης για να απολαύσει την εμπειρία των έξυπνων πινακίδων θα πρέπει να σαρώσει αρχικά το QR code και μετά  να επιλέξει από την έξυπνη συσκευή του, την γλώσσα της αρεσκείας του. Μέσα από την πλατφόρμα, προσφέρεται ένα ευρύ φάσμα επιλογών πληροφόρησης από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, video, 360 μοιρών περιήγηση και άλλα.

Η ΕΤΑΠ Πάφου σημειώνει ότι παρ’ ότι η χρονιά που η Πάφος, κατείχε τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού έχει παρέλθει, οι προσπάθειες της όχι μόνο συνεχίζονται αλλά εντείνονται στον τομέα της ψηφιοποίησης, της προσβασιμότητας, της βιώσιμης ανάπτυξης στην αναβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Η επέκταση του θεσμού και της εν λόγω καινοτόμου δράσης συνεχίζεται και το 2024 με άλλες 25 τέτοιες πινακίδες σε διάφορες περιοχές της υπαίθρου και σημείων ενδιαφέροντος σε ολόκληρη την επαρχία, καταλήγει η ΕΤΑΠ.