«Ποτέ δεν υπήρξα ούτε δήλωσα πως είμαι τραπεζίτης αλλά τίμιος συνεργατιστής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, αναφερόμενος σε δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Συγκεκριμένα την αντίδραση του πρώην ΥΠΟΙΚ προκάλεσε η απάντηση που έδωσε ο ΠτΔ στην κριτική του ΑΚΕΛ για τον διορισμό του νέου διοικητή της ΚΤΚ ότι δεν ανέμενε από το ΑΚΕΛ τέτοιο σχόλιο με τον κ. Χριστοδουλίδη να υποστηρίζει πως: «Είναι επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ που είχαμε τρεις υπουργούς Οικονομικών, τραπεζίτες. Άρα, πριν να βγαίνουμε να κάνουμε δηλώσεις είναι καλά να είμαστε λίγο προσεκτικοί».

«Επειδή ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης πρόσθεσε τον εαυτό του σε μια σειρά κομματικών του συντρόφων του Δημοκρατικού Συναγερμού που αναμασούν εδώ και δώδεκα χρόνια το αφήγημα των τριών “τραπεζιτών” υπουργών επί διακυβέρνησης Χριστόφια, είμαι υποχρεωμένος να του απαντήσω ότι, όσον με αφορά , ποτέ δεν υπήρξα ούτε δήλωσα πως είμαι τραπεζίτης αλλά τίμιος συνεργατιστής», αναφέρει στη δική του απάντηση ο κ. Καζαμίας.

Προσθέτει ότι, «ήταν τιμή μου που υπήρξα γενικός διευθυντής του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού για το οποίο ήταν περήφανη όλη η Λεμεσός για την προσφορά του και το οποίο δωρήθηκε από την κυβέρνηση που υπηρέτησε πιστά ο κ. Χριστοδουλίδης στον τραπεζικό τομέα, στερώντας την Λεμεσό από μια μεγάλη κοινωνική κατάκτηση».