Τα συμφέροντα των μετόχων της οι οποίοι έχουν να πάρουν μέρισμα περίπου 10 χρόνια, τη συμπίεση της κερδοφορίας και την αύξηση του δείκτη κόστος προς έσοδα, προσπαθεί να διαχειριστεί η ανώτατη διεύθυνση της Ελληνικής και σ’ αυτό το πλαίσιο κινείται το επιχειρηματικό πλάνο που έχει τεθεί υπόψη του υπουργείου Εργασίας και προβλέπει  μείωση του προσωπικού κατά 300- 350 άτομα, με τη διαδικασία του πλεονασμού, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας. Ήδη χθες ενημερώθηκαν με επιστολές από τη διεύθυνση της τράπεζας οι συντεχνίες ΕΤΥΚ, ΣΕΚ και ΠΕΟ για τον μετασχηματισμό του τραπεζικού οργανισμού και η  Ελληνική καλεί τις συντεχνίες σε διαβούλευση ενόψει της υλοποίησης του σχεδίου που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κλείσιμο καταστημάτων, αυτοματοποιήσεις των διαδικασιών και ψηφιοποίηση της τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έφυγαν καταθέσεις €1,07 δισ. τον Μάρτιο από τις τράπεζες

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η τράπεζα αναμένεται να κλείσει περίπου 10 καταστήματα μέχρι τέλος του χρόνου ανεβάζοντας το σύνολο σε 20 περίπου (έχουν κλείσει 10) και άρα η συρρίκνωση του δικτύου σημαίνει και μείωση του προσωπικού. Πηγές της τράπεζας έχουν αναφέρει ότι στόχος είναι το προσωπικό να μειωθεί κατά 50% ως το 2026 και να περιοριστεί στα 1.300 άτομα. Με βάση την ετήσια οικονομική έκθεση, ο όμιλος τέλος του 2021 εργοδοτούσε 2.760 άτομα και η τράπεζα 2.617 άτομα. Η μεγάλη πρόκληση, σύμφωνα με κύκλους της τράπεζας, είναι η αντιμετώπιση του αυξανόμενου δείκτη κόστους προς έσοδα, την ώρα που τα επιτοκιακά έσοδα μειώνονται συνεχώς κυρίως λόγω των χαμηλών επιτοκίων λόγω της νομισματικής πολικής της ΕΚΤ. Μάλιστα όπως έχει σημειωθεί από κύκλους της τράπεζας, οι μέτοχοι έχουν να πάρουν μέρισμα περίπου 10 χρόνια και θα πρέπει κάτι να γίνει με τον εξορθολογισμό των εξόδων και κατά προέκταση μιας βιώσιμης ανάπτυξης του τραπεζικού οργανισμού.

Η κίνηση αυτή δεν έπιασε εξ απροόπτου την ΕΤΥΚ καθώς το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν σχετικές ανακοινώσεις για τις προθέσεις της διεύθυνσης της Ελληνικής Τράπεζας. Είχαν προηγηθεί οι  δηλώσεις του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της τράπεζας, Όλιβερ Γκάτζκε, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τράπεζα και το τραπεζικό σύστημα λόγω πίεσης των κερδών σε σχέση με το σκέλος των εξόδων. Στην παρουσίαση των ετήσιων αποτελεσμάτων 2021 στις 21 Απριλίου είχε αναφέρει ότι η τράπεζα προτίθεται να προχωρήσει σε 300 με 350 πλεονασμούς φέτος, λόγω της εφαρμογής του σχεδίου μετασχηματισμού της τράπεζας, που στόχο έχει να εξασφαλίσει ότι η τράπεζα θα παραμείνει ανταγωνιστική σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.  Η διεύθυνση της τράπεζας έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο οι μέτοχοι να αποδεχθούν χαριστικές αποζημιώσεις ύψους €200 χιλ. στο πλαίσιο ενός σχεδίου εθελούσιας εξόδου, όπως έχει γίνει στο παρελθόν όπως άλλες τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται αν η ΕΤΥΚ επιμείνει στις χαριστικές αποζημιώσεις των εργαζομένων ως €200 χιλ., τότε να μπει στο τραπέζι η πρόταση από την πλευρά της τράπεζας για μειώσεις μισθών στο προσωπικό.

Με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας για το 2021, ο δείκτης κόστους προς έσοδα ανήλθε στο 73% (67% το 2020), με τα έξοδα προσωπικού να ανέρχονται στα €133,7 εκατ. και να αντιστοιχούν στο 51% των συνολικών εξόδων του ομίλου. Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της Ελληνικής είναι να περιορίσει τα έξοδα προσωπικού περίπου στα €90 εκατ. ως το 2026 ενώ την ίδια ώρα υπάρχει σε εκκρεμότητα η υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης η οποία θα λαμβάνει σοβαρά υπόψη το δείκτη εσόδων και εξόδων της τράπεζας και το ποσοστό των μισθολογικών απαιτήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεύθυνση της τράπεζας αναμένεται να διαπραγματευτεί με την συνδικαλιστική πλευρά το πάγωμα των ετήσιων προσαυξήσεων και μείωση περίπου κατά 50% στην συνεισφορά της εργοδοτικής πλευράς στο Ταμείο Προνοίας.

H ETΥΚ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί πλεονασμούς και με εγκύκλιο που εξέδωσε την προηγούμενη Πέμπτη κάλεσε το Υπουργείο Εργασίας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να σταματήσει να χαϊδεύει την Ελληνική και να προχωρήσει στη διαδικασία των ποινικών αγωγών.