Αναγνωρίζοντας τη σημασία του ποιοτικού χρόνου που πρέπει να περνούν οι γονείς με τα παιδιά τους στα πρώτα στάδια της ζωής τους, η AstroBank γίνεται η πρώτη τράπεζα στην Κύπρο που προχώρησε, στο πλαίσιο ανανέωσης της Συλλογικής Σύμβασης με την ΕΤΥΚ, με δική της εσωτερική πολιτική σε επέκταση της άδειας μητρότητας και άδειας πατρότητας από το πρώτο παιδί.

Σε μια σύγχρονη απαιτητική εποχή και με σεβασμό στον άνθρωπο, την οικογένεια, την μητέρα, τον πατέρα, και το παιδί, η Τράπεζα παρέχει στο προσωπικό της επέκταση της άδειας μητρότητας στους έξι μήνες ανεξαρτήτως σειράς παιδιού, και της άδειας πατρότητας στις τρεις εβδομάδες. Το ωφέλημα αυτό παρέχεται χωρίς καμιά παρέμβαση στη μισθοδοσία εφόσον οι δικαιούχοι λαμβάνουν πλήρεις απολαβές καθ’ όλη την διάρκεια απουσίας και είναι επιπλέον των αδειών που προσφέρονται βάσει της κυπριακής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας, Tώνια Χατζηκωστή, « η υποστήριξη του εργοδότη μέσω της επέκτασης του ποιοτικού χρόνου που θα έχουν οι γονείς στα πρώτα στάδια της ζωής του παιδιού τους, και σίγουρα χωρίς να έχει αυτό επιπτώσεις στα εισοδήματά τους, ενισχύει σε τεράστιο βαθμό τη μητρότητα και πατρότητα. Επιπλέον, να σημειώσω ότι για την περίοδο πριν και μετά την απόκτηση ενός παιδιού προσφέρονται προς τους γονείς δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες μέσω εξειδικευμένων συνεργατών μας. Μεταξύ αυτών των υπηρεσιών είναι η συμμετοχή σε σεμινάρια σχετικά με την προετοιμασία για τον τοκετό και την μετέπειτα φροντίδα του παιδιού».

Η AstroBank παρέχει επίσης εξειδικευμένα προγράμματα προς τους εργαζομένους και τις οικογένειες τους με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και την προαγωγή της ευεξίας και ψυχικής υγείας τους (well-being).

Ανάμεσά τους, σεμινάρια για το mindfulness (ενσυνειδητότητα), που βελτιώνουν την υγεία καθώς οδηγούν σε θετικές αλλαγές στη συμπεριφορά και στη στάση ζωής. Σύντομα θα εφαρμοστούν νέα προγράμματα που θα εστιάζουν σε αυτόν τον τομέα, αντιλαμβανόμενοι την σημασία της ευεξίας του κάθε ατόμου ξεχωριστά και πόσο αυτό βοηθά στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. 

Υλοποιούμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική, δημιουργώντας ένα υποστηρικτικό και βιώσιμο περιβάλλον το οποίο προάγει τη ψυχική υγεία και ενισχύει την εταιρική κουλτούρα.