Επιθεώρηση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, αναφέροντας πως, αν και χρειάζεται χρόνος, η ισορροπημένη και καθολική ανάπτυξη της πόλης συνεχίζεται.

Ο Νίκος Νικολαΐδης επιθεώρησε τα έργα συντήρησης της Ακτής Ολυμπίων, αναβάθμισης του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου ΓΣΟ και τα έργα ανάπλασης του κέντρου Αγίας Φύλας, κάνοντας λόγο  για «μια νέα φιλοσοφία ανάπτυξης της πόλης η οποία πλέον δεν αφορά την ανάπτυξη μόνο του παραλιακού ή του κέντρου της πόλης, αφορά όλη την πόλη, μέσα στα πλαίσια μιας προσέγγισης για ισρροπημένη και καθολική ανάπτυξη και βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων της».

«Είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο ασφαλώς, δεν μπορεί να γίνει από τη μια χρονιά στην άλλη, αλλά τουλάχιστον κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε και πρόσθεσε ότι το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας είναι η ναυαρχίδα των έργων στις συνοικίες, μαζί με τη δημιουργία περιβαλλοντικών γειτονιών.

Σήμερα, συνέχισε, εκτελούνται έργα στον Αγ. Σπυρίδωνα, έργα στην Ομόνοια, εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα αρχίσουν έργα στην περιοχή Αγίου Νικολάου και ότι ο Δήμος θα προχωρήσει με σχεδιασμό περιβαλλοντικής γειτονιάς και στην Αγία Φύλα.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας, ο Δήμαρχος Λεμεσού είπε πως «είναι ένα έργο για το οποίο οι κάτοικοι περίμεναν τόσο πολύ καιρό, πάλεψαν, αγωνίστηκαν πραγματικά για να προωθηθεί το έργο και τους ευχαριστούμε για την υποστήριξη τους».

«Το έργο έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, είναι μέσα στα χρονοδιαγράμματα του και γίνονται προσπάθειες να επισπευτεί ακόμα περισσότερο», ανέφερε και ευχαρίστησε τους πολίτες για την κατανόηση και την υπομονή τους, «γιατί όλα αυτά τα έργα έχουν μια ταλαιπωρία για τον κόσμο και χωρίς τη συνεργασία του δεν μπορούν να προχωρήσουν απρόσκοπτα». Σημείωσε δε πως, με την ολοκλήρωση της ανάπλασης, «θα παραδοθεί ένα έργο που θα είναι στολίδι, όχι μόνο για την Αγία Φύλα, αλλά για όλη τη Λεμεσό».

Νωρίτερα, ο κ.Νικολαϊδης επισκέφθηκε το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ, όπου έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες της Α’ φάσης αναβάθμισης του και όπως δήλωσε, « είναι έργα που αφορούν τις αθλητικές υποδομές εξωτερικών χώρων, τα τρία δηλαδή γήπεδα, τένις, μπάσκετ και μίνι φουτμπόλ».

Επιπρόσθετα, συνέχισε, οι εργασίες αφορούν στην επιδιόρθωση και βελτίωση του εξωτερικού δαπέδου της νότιας εισόδου, όπου θα πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις και αθλήματα μαζικού χαρακτήρα.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού επιθεώρησε και τα έργα στην Ακτή Ολυμπίων, τα οποία γίνονται ενόψει της κολυμβητικής περιόδου και αφορούν έργα συντήρησης σε υποδομές, όπως αποδυτήρια, αποχωρητήρια, παγκάκια, πεζόδρομους και μικρές πλατείες.

Επίσης, πρόσθεσε, επιθεωρήθηκαν τα έργα συντήρησης στους ναυαγοσωστικούς πύργους «ούτως ώστε, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, να είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε την Ακτή Ολυμπίων στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, για να την χαρούν οι κολυμβητές τη νέα κολυμβητική περίοδο».