Υπογράφηκε συμβόλαιο ύψους €2.688.000 από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως για επιδιόρθωση κατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙ στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε, ότι σήμερα υπογράφηκε συμβόλαιο για την επιδιόρθωση κτηρίων του Κυβερνητικού Οικισμού Στρόβολος ΙΙ, στη Λευκωσία.

Το Συμβόλαιο υπογράφηκε από τον Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, κ. Κυριάκο Κούνδουρο και από τον Διευθυντή της Εργοληπτικής Εταιρείας A. Aristotelous Construction Ltd κ. Αριστοτέλη Αριστοτέλους, εκ μέρους της Αναδόχου Εταιρείας. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα €2.688.000,00 συν Φ.Π.Α.

Οι εργασίες του συμβολαίου αφορούν σε επιδιόρθωση 96 κατοικιών, 13 ισόγειων και 83 διώροφων και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίοδο 22 μηνών. Η επιδιόρθωση των κατοικιών αυτών γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Αναδόμησης, Επιδιόρθωσης / Ενίσχυσης και ριζικής βελτίωσης κατοικιών και πολυκατοικιών των Κυβερνητικών Οικισμών». Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη η αναδόμηση δυο πολυκατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό «Στρόβολος ΙΙ», καθώς και η επιδιόρθωση εφτά πολυκατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό «Άγιος Μάμας», συνολικής αξίας €4,2 εκ.

Πρόσθετα, βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού για επιδιόρθωση 50 κατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό «Άγιος Μάμας», με εκτιμώμενο κόστος υλοποίησης τα €2,4 εκ.