Στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκε το 113ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για την Κατασκευαστική Βιομηχανία από τις 11 μέχρι τις 13 Μαϊου 2022 το οποίο για 2η φορά φιλοξένησε στην Κύπρο η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδόμων Κύπρου- ΟΣΕΟΚ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΣΕΟΚ στο πλαίσιο του συνεδρίου διεξήχθη η Γενική Συνέλευση της FIEC στις 13 Μαϊου 2022, κατά την οποία ανεδείχθη ως ένας εκ των Αντιπροέδρων της Διοικούσας Επιτροπής και  εκπρόσωπος των Ομοσπονδιών Ελλάδας και Κύπρου, ο Αντιπρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΣΕΟΚ,  Γιάννης Μαρκίδης.

Η Κυρίως Διάσκεψη του συνεδρίου είχε θέμα την «Αειφόρο/Βιώσιμη Κατασκευή για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής» ενώ παρουσιάστηκε και «Το όραμα της FIEC για τη Βιωσιμότητα».

Στο πλαίσιο αυτό προέκυψε σειρά συμπερασμάτων μεταξύ των οποίων είναι ότι “η βιωσιμότητα στις επιχειρήσεις δεν είναι επιλογή, είναι ανάγκη για να παραμείνουν ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις στην αγορά”. 

Εξήχθη και το συμπέρασμα ότι απαιτείται ολιστική προσέγγιση στην περιβαλλοντολογική κοινωνική και οικονομική διάσταση του θέματος και παράλληλη προσήλωση και δέσμευση για την επίτευξη των Στόχων για Αειφόρο/ Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών της Συμφωνίας του Παρισιού και της Πράσινης Συμφωνίας. 

Σημειώνεται ότι η τελετή έναρξης του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου στις 12 ΜαΪου 2022 στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσου, του Δημάρχου Λευκωσίας, Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, κυβερνητικών αξιωματούχων, εκπροσώπων των επιστημονικών, επαγγελματικών και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.