Ο Oliver Gatzke προσπαθεί να παραπληροφορήσει τους συναδέλφους και την κοινή γνώμη, αναφέρει σε νέα εγκύκλιο της η ΕΤΥΚ, αναφερόμενη σε σημερινή εγκύκλιο της Ελληνικής Τράπεζας στην οποία σημειώνεται ότι o κ. Gatzke δεν απέρριψε την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για την επαναφορά των μισθών.

«Αν δεν την απέρριψε τότε γιατί δεν συμμορφώνεται με το νόμο περί προστασίας των μισθών; Αφού δεν την απέρριψε αυτό σημαίνει ότι την αποδέχτηκε; Ας μας απαντήσει ευθέως και υπεύθυνα!», προσθέτει η συντεχνία.

Δύο γεγονότα

«Επίσης επειδή κατηγορεί την ΕΤΥΚ ότι δεν θέλει και δεν είναι πρόθυμη να συνομιλήσει μαζί του κτλ., θέλουμε να του υπενθυμίσουμε δύο γεγονότα που τον διαψεύδουν:

  • Η ΕΤΥΚ μαζί με την Ελληνική Τράπεζα συνομίλησε για ένα ολόκληρο χρόνο για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης και κατέληξε σε συμφωνία (Λοΐζου Χατζηκωστή – Ευριπίδης Πολυκάρπου) και όλα θα κυλούσαν ομαλά.

Ο ίδιος ο κ. Gatzke τορπίλισε τη συμφωνία αυτή και μάλιστα πριν έχει την έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας για τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή.

Με αυτή την τακτική άφησε εκτεθειμένο τον Πρόεδρο της Τράπεζας κ. Ευριπίδη Πολυκάρπου και ταυτόχρονα οδήγησε την Τράπεζα σε αδιέξοδα. Η πρώτη του έννοια ήταν οι απολύσεις προσωπικού (50%).

  • Ενώ μπορούσε να έχει καλύτερα αποτελέσματα με τις αγορές και πωλήσεις δανείων που έκανε δεν τα κατάφερε χάνοντας δεκάδες εκατομμύρια και θέλει να βγάλει τη χασούρα πετώντας τους συναδέλφους στο δρόμο.

Επίσης πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Gatzke, ότι η ΕΤΥΚ ανταποκρινόμενη σε παράκληση του Υπουργείου Εργασίας άρχισε διαπραγματεύσεις για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης με την Τράπεζα, αλλά ο κ. Gatzke ακολουθώντας τις συμβουλές των συμβούλων του, εγκατέλειψε την όλη διαδικασία χωρίς λόγο και αιτία.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και είναι καθαρή η θέση του κ. Gatzke, όπως φαίνεται και στην επιστολή του ίδιου προς την ΕΤΥΚ και το Υπουργείο Εργασίας ημερομηνίας 08/03/2022 αλλά και με την εγκύκλιο του προς τους ίδιους τους συναδέλφους στις 09/03/2022. Αυτά είναι γεγονότα και τα γεγονότα αποτελούν μέρος της ιστορίας», σημειώνει η ΕΤΥΚ και αναφέρει ακόμα ότι εάν χρειαστεί θα επισυνάψει και τις σχετικές επιστολές.