Για επενδύσεις που αφορούν θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, καινοτομίας και πράσινης ανάπτυξης, συζήτησαν χθες στο γραφείο του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη, υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος, μαζί με τον Επικεφαλής Κυβερνητικών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Mohamed Bin Taliah. Η τριήμερη επίσκεψη της ομάδας των Κυβερνητικών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ήταν καθοριστικής σημασίας καθώς μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρξει και συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόκκινος σε δηλώσεις του, σκοπός της επίσκεψης των εκπροσώπων των Κυβερνητικών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Κύπρο, είναι οι δύο χώρες να μπορούν να συνεργαστούν σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, θέματα καινοτομίας και ιδιαίτερα σε θέματα έξυπνων πόλεων και πράσινης ανάπτυξης. Σημείωσε ακόμη πως υπάρχει κατάληξη σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και θα ακολουθήσουν συγκεκριμένες συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.

«Εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της Δημοκρατίας να χτίσουμε γέφυρες συνεργασίας με πρακτικό περιεχόμενο το οποίο ωφελεί και τις δύο χώρες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκινος, σημειώνοντας, ότι στους επόμενους τρεις μήνες θα υπάρξει μνημόνιο συνεργασίας. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Λεμεσός αλλά και η Κύπρος ευρύτερα μπορεί να αποτελέσει τη γέφυρα και την είσοδος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις αγορές τις Ευρώπης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε πως έγινε ανταλλαγή απόψεων, εισηγήσεων και εμπειριών σε θέματα που αφορούν την τεχνολογία και τη νέα εποχή. «Έχουμε να μάθουμε και εμείς από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ασφαλώς έχουμε και εμείς να πούμε αρκετά, έτσι ώστε να επωφεληθούμε και οι δύο πλευρές», είπε.

Ο επικεφαλής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Mohamed Bin Taliah, σε δηλώσεις είπε ότι αισθάνεται ενθουσιασμένος από τις υποδομές της Λεμεσού, τις οποίες χαρακτήρισε προοδευτικές. «Προσβλέπω σε μελλοντικές συνεργασίες και συνεργασίες μεταξύ ΗΑΕ και Κύπρου σε ψηφιακές υπηρεσίες και εταιρείες πληροφορικής», συμπλήρωσε.