Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα ανοίξει για το κοινό η μαρίνα Λάρνακας, που για πολλά χρόνια λειτουργούσε ως κλειστή λέσχη και είχαν πρόσβαση σε αυτήν κυρίως οι ιδιοκτήτες σκαφών. Η Kition Ocean Holdings Ltd, που ανέλαβε από την 1η Απριλίου τη διαχείριση του λιμανιού και της μαρίνας, προγραμματίζοντας έργα 1,2 δισ. ευρώ, ήδη άρχισε εργασίες προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι αναψυχής. 

Εκπρόσωπος της εταιρείας, ανέφερε στον «Φ» πως έγιναν περιφράξεις στη μαρίνα για να είναι ασφαλισμένα τα σκάφη, καθώς και επιδιορθώσεις στο υφιστάμενο κτήριο. Σε αυτό το στάδιο γίνονται έργα για τη δημιουργία ενός εστιατορίου, ενός ανοικτού χώρου δεξιώσεων για τη φιλοξενία εκδηλώσεων και ενός παιδότοπου, για την προσέλκυση οικογενειών με παιδιά. Παράλληλα δημιουργούνται χώροι στάθμευσης, ενώ βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης η δημιουργία roof bar στο κτήριο της μαρίνας και η διάνοιξη νέας εισόδου μεταξύ λιμανιού και μαρίνας, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο κέντρο της πόλης, όσων έρχονται με κρουαζιερόπλοια που κάνουν στάση στη Λάρνακα. 

Όσα δημιουργηθούν σε αυτό το στάδιο στη μαρίνα, θα είναι προσωρινά και θα παραμείνουν για τρία με τέσσερα χρόνια, όπως εκτιμάται, μέχρι να πλησιάσει η δεύτερη φάση της μεγάλης επένδυσης, όπου θα γίνει ολική αναμόρφωση του χώρου.

Σ’ ό,τι αφορά στην αναβάθμιση της διατηρητέας αποβάθρας, αποφασίστηκε όπως τα έργα αρχίσουν τελικά την 1η Νοεμβρίου, έπειτα από αίτημα των ιδιοκτητών σκαφών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον χώρο. Οι ιδιοκτήτες, ζήτησαν από την Kition Ocean Holdings Ltd, να μην αρχίσουν εντός του καλοκαιριού τα έργα, αφού δεν κατάφεραν να εργαστούν τα προηγούμενα δύο χρόνια, λόγω των μέτρων για την πανδημία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι εργασίες στη διατηρητέα αποβάθρα περιλαμβάνουν επιδιορθώσεις του ξύλινου πατώματος, αλλαγή φωτισμού και τοποθέτηση νέων καθισμάτων. Ταυτόχρονα θα επιδιορθωθεί ο χώρος του «ναυτίλου», για να γίνει εκθεσιακός χώρος φωτογραφίας και θα δημιουργηθεί ακόμη μία είσοδος, προκειμένου να μπορούν οι επισκέπτες να κατεβαίνουν από την αποβάθρα απευθείας στον χώρο της μαρίνας. Τα έργα εκτιμάται πως θα διαρκέσουν έξι μήνες. 

Απρίλιο του 2023 τα μεγάλα έργα 

Τα μεγάλα έργα στη μαρίνα και το λιμάνι, αναμένεται να αρχίσουν, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, τον Απρίλιο του 2023.  Στη μαρίνα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το Yacht Club και στο λιμάνι τα έργα για το κτήριο, όπου θα στεγαστούν τα γραφεία. Το πιο μεγάλο έργο που θα ξεκινήσει εντός του 2023, ωστόσο, θα είναι η δημιουργία του δρόμου που θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων με το λιμάνι Λάρνακας. Ο σχεδιασμός για τον δρόμο, που φιλοδοξεί να καταστεί το νέο σημείο αναφοράς για την πόλη, είναι εντυπωσιακός. Πέριξ του θα δημιουργηθούν χώροι για εστιατόρια και καταστήματα και πολλοί χώροι πρασίνου.