«Ανταποκριθήκαμε σε ένα κάλεσμα να βοηθήσουμε φοιτητές, να καταφέρουν να σπουδάσουν την τρέχουσα φοιτητική περίοδο», ανέφερε στον ACTIVE ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, αναλύοντας το κόστος τόσο για τους ξενοδόχους όσο και για τους φοιτητές.

«Πρόκειται για κόστος που ανέρχεται στα 22-23 ευρώ ημερησίως το δωμάτιο για το ΤΕΠΑΚ, ο φοιτητής θα πληρώνει λιγότερα επειδή θα λαμβάνει και κάποια επιδότηση. Αν συνυπολογίσουμε ότι σε αυτά τα 22-23 ευρώ περιλαμβάνεται το κόστος του ρεύματος συν το ΦΠΑ, συν τα τέλη διανυκτέρευσης και άλλες υπηρεσίες που θα προσφέρονται, τότε δεν τίθεται ζήτημα κερδοφορίας για τους ξενοδόχους», εξήγησε ο κ. Ρουσουνίδης.

Θα παραχωρηθούν, είπε, γύρω στα 160 δωμάτια, καθώς ξενοδοχεία τα οποία θα παραμείνουν ανοικτά, δήλωσαν προθυμία να στηρίξουν τους φοιτητές και την πρωτοβουλία του Προέδρου του ΔΗΣΥ, που ήταν προς την ορθή κατεύθυνση. «Εμάς η δουλειά μας δεν είναι οι φοιτητικές εστίες, στόχος μας ήταν να προσφερθούν συγκαταβατικές τιμές, ανάλογες με τις φοιτητικές εστίες στη Λευκωσία, σύμφωνα με την έρευνα μας» τόνισε. Οι φοιτητές του ΤΕΠΑΚ, ανέφερε ο ΓΔ του ΠΑΣΥΞΕ, «θα επιλεγούν με κάποια κριτήρια, αλλά ακόμη και αν άλλοι φοιτητές δεν δικαιούνται τη στήριξη, αλλά επιθυμούν να διαμείνουν στις ξενοδοχειακές μονάδες, θα δικαιούνται».

Activeradio