Σε αποχή από τα καθήκοντα του τέθηκε ο CEO της Ελληνικής Τράπεζας Oliver Gatzke σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου στο ΧΑΚ.

Συγκεκριμένα η Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ (η «Τράπεζα») ανακοίνωσε ότι, εν όψει ορισμένων ερευνών που γίνονται σε σχέση με κατ’ ισχυρισμό δηλώσεις και ενέργειες του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή Oliver Gatzke (ΑΕΔ), το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας έχει αποφασίσει, με σκοπό να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των εν λόγω ερευνών, ότι είναι σκόπιμο όπως ο ΑΕΔ απέχει από τα καθήκοντά του μέχρι την ολοκλήρωση των εν λόγω ερευνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Χρηματοδοτεί την πράσινη μετάβαση η Ελληνική

Ο κ. Πέτρος Αρσαλίδης, Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου / Γενικός Διευθυντής, Γραφείο Προέδρου & Γραμματεία Διοικητικού Συμβουλίου, θα εκτελεί τα καθήκοντα του ΑΕΔ κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσας απουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Insider ο λόγος που θα απέχει από τα καθήκοντα του οφείλεται σε καταγγελίες που είχε κάνει ο κ. Νέαρχος Ιωάννου CEO της Δήμητρας Επενδυτικής, μεγαλομετόχου της τράπεζας κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Ομίλου.  Συγκεκριμένα ο κ. Ιωάννου είχε αναφέρει πως έγινε δέκτης καταγγελιών ότι, Ανώτατο Εκτελεστικό Στέλεχος της Ελληνικής Τράπεζας παρότρυνε το προσωπικό να αγοράσει μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας, διότι είναι υποτιμημένη η μετοχή. «Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, δεν μπορούν να γίνουν και δεν είναι στην αρμοδιότητα της Ανώτατης Εκτελεστικής Διεύθυνσης να παροτρύνει οποιοδήποτε υπάλληλο να αγοράσει μετοχές», τόνισε χαρακτηριστικά.