Σε νέα εποχή στις προσλήψεις και τις προαγωγές στο Δημόσιο θα μπει η Κύπρος με τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου του 2024, ενώ σε μερικούς μήνες θα τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα αξιολόγησης.

Πλέον οι υποψήφιοι δεν θα κρίνονται μόνο από τις γνώσεις, τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις και την εμπειρία τους, αλλά θα κρίνονται και βάσει των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων που έχουν, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της θέσης που διεκδικούν. Επιπλέον, δεν θα υπάρχουν οι ισοπεδωτικές αξιολογήσεις, με τις οποίες σχεδόν όλοι οι κρατικοί οι υπάλληλοι είναι εξαίρετοι. Κάτι το οποίο διαπιστώθηκε και το 2021.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ), το 95% των δημοσίων υπαλλήλων αξιολογήθηκαν ως «εξαίρετοι» και στα οκτώ στοιχεία αξιολόγησης. Και μόλις 9 από τους 12.005 υπαλλήλους αξιολογήθηκαν με χαρακτηρισμό «μη ικανοποιητικά» και αυτοί μόνο σε μερικά στοιχεία της αξιολόγησής τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αρχίζει ο ανασχεδιασμός των κρατικών ιστοσελίδων

Ο πρόεδρος της ΕΔΥ Γιώργος Παπαγεωργίου, παρουσιάζοντας χθες την ετήσια έκθεση της Επιτροπής, ανάφερε πως η βαθμολογία θα είναι πλέον αριθμητική και θα καθορίζονται συγκεκριμένα κριτήρια όσον αφορά την αξιολόγηση των υπαλλήλων. 

Στο φουλ οι μηχανές

Η ΕΔΥ άρχισε τις διαδικασίες για τη μετάβαση στο νέο σύστημα προαγωγών και αξιολόγησης στη δημόσια υπηρεσία και παράλληλα θα υπάρξει και η απαιτούμενη επιμόρφωση. Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης εισάγεται  νέα κατηγορία θέσεων διατμηματικής προαγωγής, για τις θέσεις στην κλίμακα Α13, με εξαίρεση τους εργαζόμενους στη Βουλή, στην Ελεγκτική Υπηρεσία και στη Διπλωματική Υπηρεσία. Επιπρόσθετα, όλοι οι υποψήφιοι στις θέσεις διατμηματικής προαγωγής και πρώτου διορισμού και προαγωγής στην κλίμακα Α14 θα παρακάθονται σε εξετάσεις στα εξεταστικά κέντρα και στη συνέχεια θα περνούν από προφορική εξέταση από την ΕΔΥ. Το κριτήριο της αρχαιότητας αντικαθίσταται με το κριτήριο της πείρας.

Το στοίχημα της ΕΔΥ

Η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την ΕΔΥ, η οποία για να ανταποκριθεί με επιτυχία θα πρέπει να προωθήσει ενδελεχή ανάλυση των θέσεων της δημόσιας υπηρεσίας, για τις οποίες τυγχάνουν εφαρμογής οι νέες διαδικασίες, προκειμένου να διαπιστωθούν και να διατυπωθούν οι δεξιότητες και ικανότητες που πρέπει να διαθέτει κάποιος, για να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην άσκηση των καθηκόντων μιας συγκεκριμένης θέσης. Για την ΕΔΥ, αναγκαία είναι και η αναθεώρηση των σχεδίων υπηρεσίας, καθώς τα υφιστάμενα είναι αναχρονιστικά, αόριστα, ασαφή και προβληματικά. Τέλος, η πιο σημαντική προϋπόθεση είναι η ικανότητα των εξεταστικών κέντρων και των εξεταστών να ετοιμάζουν έγκυρα εξεταστικά δοκίμια και δοκιμασίες.

Απολύσεις και υποχρεωτικές αφυπηρετήσεις

Πειθαρχικές ποινές σε πέντε εργαζόμενους στη δημόσια υπηρεσία επέβαλε πέρσι η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ). Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΔΥ για το 2021, σε έναν υπάλληλο επιβλήθηκε η ποινή της αναγκαστικής αφυπηρέτησης, σε τρεις επιβλήθηκε χρηματική ποινή και σε ακόμη ένα υπάλληλο επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης. Πέρσι η ΕΔΥ προχώρησε στην εκδίκαση εννέα πειθαρχικών υποθέσεων, από τις οποίες οι τέσσερις ολοκληρώθηκαν, ενώ οι πέντε εξακολουθούσαν να εκκρεμούν στο τέλος του υπό ανασκόπηση έτους. Επιλήφθηκε και μιας υπόθεσης μετά από ποινική καταδίκη υπαλλήλου. Από το 2017 μέχρι το 2021 η Επιτροπή προχώρησε στην πειθαρχική δίωξη συνολικά 37 εργαζόμενων. Σε μια περίπτωση, λόγω της σοβαρότητας του παραπτώματος, ο κρατικός υπάλληλος απολύθηκε ενώ άλλοι δώδεκα εργαζόμενοι οδηγήθηκαν σε αναγκαστική αφυπηρέτηση. Επιπρόσθετα, ένας κυβερνητικός υπάλληλος υποβιβάστηκε σε κατώτερη θέση, τρεις εργαζόμενοι τιμωρήθηκαν με υποβάθμιση της μισθολογικής κλίμακας, σε δέκα επιβλήθηκε χρηματική ποινή, σε εννέα έγινε αυστηρή επίπληξη και σε ένα έγινε απλή επίπληξη.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις

Θεωρούμε δεδομένο ότι πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι, αναγνώστες αυτού του κειμένου θα αμφισβητήσουν τον… αισιόδοξο τίτλο «Τελευταία φορά όλοι εξαίρετοι». Είναι δυνατό από το 2023 να εισέλθουμε στην εποχή μιας πιο αξιόπιστης αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να μην προκύπτουν σχεδόν όλοι (95% το 2021) εξαίρετοι; Κυβέρνηση και Βουλή έχουν διαφοροποιήσει τη διαδικασία αξιολόγησης, η οποία τίθεται σε ισχύ σε μερικούς μήνες. Έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε για τον βαθμό υλοποίησης της νέας νομοθεσίας. Από την άλλη, θα πρέπει να δώσουμε τον χρόνο στην ΕΔΥ και στο διευθυντικό προσωπικό του δημοσίου να εφαρμόσουν το νέο νομικό πλαίσιο και ευχόμαστε να μην απογοητεύσουν την κοινή γνώμη.