ΤΩΝ: ΣΩΚΡΑΤΗ ΙΩΑΚΕΙΜ, ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ, ΠΑΜΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 

O κόσμος της εργασίας συνεχώς εξελίσσεται και το ίδιο ισχύει και για τις ιδιότητες και τα προσόντα που καλούνται να έχουν οι CEO κορυφαίων εταιρειών. Η συντακτική ομάδα του Forbes, επίλεξε και σας παρουσιάζει με αλφαβητική σειρά τα άτομα που κρατούν τα ηνία των μεγαλύτερων εταιρειών που εδρεύουν στην Κύπρο. Συγκεκριμένα επιλέξαμε τους καλύτερους, κατά την άποψη μας, «τιμονιέρηδες» εταιρειών από τον χρηματοπιστωτικό και ασφαλιστικό τομέα, ελεγκτικά γραφεία, εισαγωγείς mμηχανοκίνητων οχημάτων, τουρισμό, βιομηχανίες, λιανικό εμπόριο, ναυτιλία, τυχερά παιχνίδια, τεχνολογία και εταιρείες πετρελαιοειδών. Στα κριτήρια της επιλογής μας ήταν ο κύκλος εργασιών και οι ευοίωνες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των εταιρειών στις οποίες ηγούνται.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΕ 3 ΜΕΡΗ. ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ:

ΜΕΡΟΣ Α

ΑΓΑΠΙΟΥ ΑΓΗΣ CEO CHRYSSES DEMETRIADES & CO. LLC

Ο Άγης Αγαπίου ασχολείται με εμπορικά, εταιρικά, φορολογικά, τραπεζικά και την απόκτηση ακίνητης περιουσίας. Κατέχει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Θράκης και μεταπτυχιακό δίπλωμα σε Εμπορικά Θέματα από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΑΕΛ, μεταξύ άλλων ως Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας. Από το 2001 έως το 2006 ήταν μέλος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκπροσωπώντας τη Βουλή στην «COSAC». Σήμερα είναι Γραμματέας του Μη Κερδοσκοπικού Φιλανθρωπικού Ιδρύματος με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ». Ξεκίνησε ως συνεργάτης στην Chrysses Demetriades & Co. LLC το 1985.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ CEO CHR. ATHANASIOU CONSTRUCTIONS LTD

O Χρήστος Αθανασίου έχει προχωρήσει στην κατασκευή μεγάλων αναπτύξεων στην πόλη και επαρχία Λεμεσού τα τελευταία χρόνια. Είναι ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας Chr. Athanasiou Constructions Ltd από το 1983 η οποία σήμερα κατατάσσεται στις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της Λεμεσού. Το 2004 προχώρησε σε μία από τις μεγαλύτερες αναπτύξεις στη Λεμεσό και συγκεκριμένα το “Messogios Shore Habitat”. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Άρη Λεμεσού την περίοδο 2005-2008.

ΑΛΕΤΡΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ

Ο Δημήτρης Αλετράρης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ. Ταυτόχρονα είναι ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας EMMA CAPITAL LTD. Είναι απόφοιτος του London School of Economics και Charterer Accountant. Έχει πολυετή πείρα στη διεύθυνση επιχειρήσεων. Ξεκίνησε την καριέρα του από την KPMG Λονδίνου και μεταπήδησε στην KPMG Κύπρου. Από το 2004 μέχρι το 2012 υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής τη CP Reinsurance Co Ltd, ενώ κατείχε τις θέσεις του Οικονομικού Διευθυντή των Γενικών Ασφαλειών Κύπρου και τις Παγκυπριακής Ασφαλιστικής.

ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ CEO FAMILY RESTAURANTS ANDREOU CO

Γεννήθηκε στις Αγγλισίδες της επαρχίας Λάρνακας στις 14 Σεπτεµβρίου του 1950. Σπούδασε στη Ξενοδοχειακή Σχολή της Λάρνακας και ακολούθως µετέβη στη Γερµανία, για να σπουδάσει Business. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, τις οποίες δεν ολοκλήρωσε ποτέ, εργαζόταν ως part-timer στα McDonald’s, κάτι το οποίο ήταν η αφετηρία, για να φέρει την πολυεθνική στην κυπριακή αγορά. Έχει τρία παιδιά, τα οποία εργάζονται στην επιχείρηση του, και στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται µε το κυνήγι.

AΝΝΙΝΟΣ ΑΛΕΞΗΣ CEO  CIC CYPRUS IMPORT CORPORATION GROUP

Σπούδασε Computer Engineering στο Westfield College του Queen Mary University. Είναι κάτοχος µεταπτυχιακού τίτλου στις Τηλεπικοινωνίες από το Imperial College και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Warwick Business School. Εργάστηκε στη Γερµανία σε εργοστάσιο βαρέων µηχανηµάτων ως Management Trainee και από το 1996 στη Cyprus Import Corporation Ltd, περισσότερο γνωστή ως η Γενική Αντιπρόσωπος της Mercedes-Benz στην Κύπρο. Εργάστηκε σε όλες τις εµπορικές δραστηριότητες της εταιρείας, ενώ από το 2012 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συµβούλου.

ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ CEO ΟΜΙΛΟΥ VOICI LA MODE

Σπούδασε οικονοµικά στο Πανεπιστήµιο του Essex και κατέχει µεταπτυχιακό από το City University του Λονδίνου. Εργάστηκε στο Marks & Spencer στο Λονδίνο. Με την επιστροφή της στην Κύπρο το 1981, εντάχθηκε στο δυναµικό του Οµίλου Voici La Mode. Από το 1990 µέχρι σήµερα κατέχει τη θέση της Διευθύνουσας Συµβούλου σε Κύπρο και Ρουµανία, όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία. Το 2015 βραβεύθηκε από τα ΚΕΒΕ Business Leaders Awards.

ΑΝΤΩΝΙΟΥ  ΑΝΤΡΕΑ MANAGING DIRECTOR, IRON MOUNTAIN SE EUROPE LEADING BULGARIA|CYPRUS|GREECE|ROMANIA

Διορίστηκε Περιφερειακή Διευθύνουσα Σύμβουλος της Iron Mountain Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης το 2020. Σε αυτόν τον ρόλο, ηγείται της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών διαχείρισης πληροφοριών σε 13 χώρες σε όλη την περιοχή. Απέκτησε πτυχίο Κοινωνικών Σπουδών και Ανθρωπολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στη Fileminders το 2008 από το Τμήμα Λειτουργιών της εταιρείας. Με την πάροδο των χρόνων ανέλαβε διάφορες θέσεις μέσα στον οργανισμό αποκτώντας εξειδικευμένη εμπειρία και γνώσεις στον τομέα και παράλληλα δίνοντάς της τη δυνατότητα να αναλάβει τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου. Το 2017, η εξαγορά της Fileminders από την Iron Mountain τη βρίσκει στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας στην Κύπρο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα προήχθη σε Περιφερειακή Διευθύνουσα Σύμβουλος που ηγείται ολοένα και περισσότερων χωρών στην περιοχή. Εκτός από την Κύπρο, οι περιφερειακές της αρμοδιότητες επεκτάθηκαν σταδιακά στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και πλέον περιλαμβάνουν όλες τις χώρες της περιοχής της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης. Η ικανότητα της στον σχεδιασμό επιτυχημένων στρατηγικών καθώς και η αποτελεσματική διαχείριση ανθρώπινων πόρων είναι στοιχεία που την διακρίνουν και χαρακτηρίζουν την μέχρι σήμερα επαγγελματική της πορεία.

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ CEO ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1954. Σπούδασε στο Πανεπιστήµιο του Λονδίνου, όπου απέκτησε πτυχίο Bsc (Hons) στη Βιολογία, καθώς και µεταπτυχιακό δίπλωµα στην Επιστήµη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Postgraduate Diploma in Computer Science). Εργάστηκε για 5 χρόνια ως Βιοχηµικός/Μικροβιολόγος στο Πανεπιστήµιο του Λονδίνου και µετά για 3 χρόνια ως Αναλυτής Συστηµάτων στην British Gas, επίσης, στο Λονδίνο. Το 1983 υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας ΑΜΕΡ, όπου διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής µέχρι το 1998. Από το 1998 µέχρι το 2006 διετέλεσε Senior Vice President (Operations and Systems) της Nielsen στην Ευρώπη και µέλος του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Διοικητικού Συµβουλίου της εταιρείας Nielsen. Από τον Φεβρουάριο του έτους 2008 διατελεί Εκτελεστικός Πρόεδρος της Τσιµεντοποιίας Βασιλικού Δηµόσια Εταιρεία Λτδ. Είναι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ ΒΑΣΣΟΣ CEO NETINFO

Ίδρυσε τη NETinfo το 2000 ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί για 24 χρόνια στον δημόσιο τομέα της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένων 11 χρόνων ως Προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής της Αρχής Λιμένων Κύπρου. Σήμερα, είναι ο Πρόεδρος και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής (CEO) της NETinfo, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη και την εφαρμογή ολοκληρωμένων λύσεων διαδικτυακής τραπεζικής τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Κατέχει πτυχίο στα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης (MIS – Management Information Systems) από το Πανεπιστήμιο της Ιντιανάπολις.

ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ CEO ARISTO DEVELOPERS

Γεννήθηκε το 1951. Είναι απόφοιτος του Οικονοµικού Τµήµατος της Νοµικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Αθηνών.Είναι ο ιδρυτής, ο βασικός µέτοχος και ο πρόεδρος της εταιρείας Aristo Developers, µίας εκ των κορυφαίων εταιρειών ανάπτυξης γης στην Κύπρο. Διετέλεσε Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου και του ΕΒΕ Πάφου, Πρόεδρος Σωµατείων και Οργανώσεων, Μέλος του Διοικητικού Συµβουλίου της Cyta και των Κυπριακών Αερογραµµών. Διετέλεσε, επίσης, αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ και µέλος της Ελληνικής Μεταλλευτικής Εταιρείας Λτδ.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ CHRISTODOULOS G. VASSILIADES & CO LLC

Ίδρυσε την Εταιρία το 1984 στη Λευκωσία. Η Legal 500 τον προτείνει για εταιρικές συγχωνεύσεις. Ο κ. Βασιλειάδης είναι Αναπληρωτής Γραμματέας του Διεθνούς Μητρώου Εμπορικού Ναυτικού της Μπελίζ (IMMARBE) για την Κύπρο και την Ελλάδα, ενεργεί επίσης ως Επίτιμος Πρόξενος της Μπελίζ στην Κύπρο από το 1999.Επιπλέον είναι ενεργό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κύπρου, του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, του Διεθνούς Δικηγορικού Συλλόγου, του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Interlaw, Mackrell International, LAWorld, Lexwork International, LEGUS, Martindale-Hubbell, International Fiscal Association, International Trademark Association, International Tax Planning Association και Society of Trust and Estate Practitioners. Απέκτησε πτυχίο LLB στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1975-1980).

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ CEO KPMG ΚΥΠΡΟΥ

Ξεκίνησε την καριέρα του στην KPMG στο Leeds το 1991 και  παρέμεινε εκεί μέχρι το 1994. Επανήλθε στην Κύπρο το 1994 και εντάχθηκε στο Ελεγκτικό τμήμα της KPMG, όπου προήχθη σε Διοικητικό Σύμβουλο το 1999. Έχει ασχοληθεί με τον έλεγχο μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων συμπεριλαμβανομένων μεγάλων τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και επενδυτικών ταμείων.  Το 2016 διορίστηκε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG Κύπρου ενώ από το 2019 έχει αναλάβει το ρόλο του  Διευθύνοντος Συμβούλου. Στο παρελθόν υπήρξε επικεφαλής του τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Εταιρείας.  Είναι ιδρυτικό μέλος του οργανισμού CIFA (Σύνδεσμος Κυπριακών Επενδυτικών Ταμείων) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.  Κατέχει επίσης τη θέση του προέδρου του Κυπρο-Αυστραλιανού Επιχειρηματικού Συνδέσμου. 

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ G.A.P VASSILOPOULOS GROUP

Ο Άρης Βασιλόπουλος είναι ένας από τους βασικούς μετόχους και ιδρυτικά μέλη της εταιρείας. Σπούδασε Ναυτιλιακά στο Λονδίνο και είναι Fellow Chartered Shipbroker (FICS) του Institute of Chartered Shipbrokers από το 1984. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Λονδίνο εργάστηκε στην εταιρεία Troodos Shipping, ως ασκούμενος στη Ναυτιλία. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό σχετικά με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και το Μάρκετινγκ.

ΒΟΥΡΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ CEO ASTROBANK

Έχει πλούσιο βιογραφικό, αφού μεταξύ άλλων, διετέλεσε Deputy CEO  τραπεζικού ομίλου AUDI και ανώτερο στέλεχος της JP Morgan στο Λονδίνο για σχεδόν δύο δεκαετίες.  Ηγήθηκε, ομάδων και πέτυχε υλοποιήσεις στρατηγικών ανάπτυξης καθώς και βελτίωσης της κεφαλαιακής διάρθρωσης αριθμού τραπεζών στο εξωτερικό, ενώ σημείωσε επιτυχίες σε μεγάλες συναλλαγές χρηματοδοτήσεων και εξαγορών. Ανέλαβε καθήκοντα CEO της Astrobank επίσημα στις 27 Νοεμβρίου του 2020. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Λογιστική και Χρηματοοικονομική από το London School of Economics με άριστα και προπτυχιακού Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

ΒΩΝΙΑΤΗΣ ΦΛΩΡΟΣ CEO UCLAN CYPRUS

Έμπειρος Εκτελεστικός Διευθυντής με ιστορικό εργασίας στον κλάδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ειδικευμένος στη Διοίκηση Μάρκετινγκ, Ανάπτυξη Γης, Διαπραγμάτευση, Στρατηγικές Διαπραγματεύσεις και Στρατηγικές Συνεργασίες. Ισχυρός επαγγελματίας επιχειρηματικότητας με πτυχίο Bachelor με επίκεντρο τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, τη Διοίκηση και τις Λειτουργίες από το York College, City University of New York. Είναι ο διευθύνων σύμβουλος του από το 2015. Επίσης είναι και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του πανεπιστημίου και ιδρυτής του από το 2010.

ΓΑΒΑΣ ΕΒΑΝ CEO UNIVERSAL LIFE

Από το 2018 είναι ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της Universal Life. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τη Νότιο Αφρική το 1998 με τη δημιουργία δικής του νεοσύστατης επιχείρησης. Το 2001 προσλήφθηκε στην τράπεζα Nedbank, στη Νότιο Αφρική. Μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού του πτυχίου (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Harvard στις ΗΠΑ, εργάστηκε στην AT Kearney στο Λονδίνο ως Σύμβουλος Στρατηγικής. Το 2007 προσλήφθηκε στην τράπεζα Barclays ως Διευθυντής στο Τμήμα Επιχειρηματικής Τραπεζικής και ακολούθως σε διάφορους ανώτερους διευθυντικούς ρόλους στην τράπεζα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Το 2015 επέστρεψε στην Κύπρο και ξεκίνησε την εταιρεία Coveline Ltd., η οποία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε τοπικούς και διεθνείς πελάτες.

ΓΡΗΓΟΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ CEO ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΥΠΡΟΥ (ΕΚΟ)

Είναι διπλωµατούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και κατά την επαγγελµατική του πορεία εργάσθηκε σε µεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες στην Κύπρο. Κατείχε τη θέση του Διευθυντή Εγκαταστάσεων Λάρνακας στη Mobil Oil Κύπρου, τη θέση του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών και στη συνέχεια του Assets Manager στην ΒΡ Κύπρου. Από το 2003 κατείχε τη θέση του Ανώτερου Διευθυντή Επιχειρησιακής Ανάπτυξης & Ανάπτυξης Δικτύου Πρατηρίων στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ, και ταυτόχρονα υπηρέτησε στη θέση του Διευθυντή Λιανικών και Βιοµηχανικών Πωλήσεων για δύο χρόνια. Από το 2015 κατέχει τη θέση του CEO στα Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου. Προηγουμένως κατείχε τη θέση του Διευθυντή Επιχειρησιακής & Λειτουργικής Υποστήριξης της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Δραστηριοτήτων της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Είναι ο Αναπληρωτής Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου για την περίοδο 05/04/22-04/10/22. Είναι ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Υποστήριξης Έρευνας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και έχει διοριστεί παράλληλα και ως Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Γραφείου Κύπρου. Κάτοχος διδακτορικού τίτλου στα Οικονομικά από το University of Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου, με θέμα τα Οικονομικά και Πολιτικές της Επιστήμης, Έρευνας και Καινοτομίας. Είναι συντονιστής πολλών χρηματοδοτούμενων έργων από την ΕΕ με προϋπολογισμό πέραν των €8 εκ. Είναι πιστοποιημένος Επαγγελματίας Διαχείρισης Έργων του Ινστιτούτου Διαχείρισης Έργων των ΗΠΑ και έχει υπηρετήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως εξωτερικός εμπειρογνώμονας κυρίως για την εκπόνηση μελετών και συγγραφή των εκθέσεων Έρευνας & Καινοτομίας για Κύπρο.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ CEO DIMCO LTD

Γεννήθηκε στα Καμπιά της επαρχίας Λευκωσίας το 1937 και είναι απόφοιτος της Σχολής Σαμουήλ. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο των ηλεκτρολογικών προϊόντων και υπηρεσιών. Αποτέλεσε έναν εκ των δύο ιδρυτικών μετόχων της εταιρείας, ενώ από το 1977 προέβη σε εξαγορά μετοχών που κατέστησαν την εταιρεία σαν εξολοκλήρου οικογενειακή επιχείρηση. Πριν την δημιουργία της DIMCO ELECTRICAL SUPPLIES LTD (μετέπειτα DIMCO LTD) το 1966, είχε εργαστεί για περίοδο έξι ετών στην Γ.Θ. Πιερίδης, μια από τις πρωτοπόρες και παράλληλα μεγαλύτερες εταιρείες του τομέα εκείνη την εποχή. Οι γνώσεις και η εμπειρία του τον καθιστούν σαν ένα από τα πλέον αξιόλογα άτομα στον τομέα Ηλεκτρολογικών προϊόντων και υπηρεσιών, γεγονός που βοηθά σημαντικά την υλοποίηση των επεκτατικών και αναπτυξιακών σχεδίων της εταιρείας.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  STADEMOS HOTELS PLC

Γεννημένος το 1970 στη Λεμεσό, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, απ’ όπου πήρε πτυχίο στις Επιχειρήσεις και τις Διοικητικές Σπουδές. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διεθνή Διοίκηση Φιλοξενίας και Τουρισμού στην Ελβετία. Το 1994 παρακολούθησε το Σχέδιο Προσλήψεων Επιχειρήσεων της Αρχής Βιομηχανικής Κατάρτισης Κύπρου. Από το 1995 εργάζεται στον Όμιλο Εταιρειών «Σταύρος Δημοσθένους». Είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Stademos Hotels PLC, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Stavros Demosthenous Contractors Ltd, εταιρείας εργολάβων κτιρίων. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ACTE) από το 2008 – 2011.

ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ CEO P.M.TSERIOTIS LTD

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Μηχανική & Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και MSc στα Χρηματοοικονομικά από το London Business School. Από το 1997 έως το 1999 εργάστηκε στην Alpha Finance, στην Ελλάδα, ως χρηματοοικονομικός αναλυτής. Το 1999 επέστρεψε στην Κύπρο για να ενταχθεί στην P.M.Tseriotis Ltd. Το 2002 διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της Unicars Ltd, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2017. Από τότε ανέλαβε τη διαχείριση και την εποπτεία ολόκληρου του ομίλου εταιρειών, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της P.M.Tseriotis Ltd.Υπήρξε πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μηχανοκίνητων Οχημάτων και διετέλεσε διευθυντής διαφόρων εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ CEO UNICARS

Κατέχει πτυχίο B.Sc. στην Κοινωνική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο London School of Economics του Ηνωμένου Βασιλείου και ΜΒΑ από το INSEAD Business School. Μετά τις σπουδές εργάστηκε ως Management Consultant στην PriceWaterhouseCoopers  Ηνωμένου Βασιλείου. Με την επιστροφή της στην Κύπρο εντάχθηκε στον Όμιλο Π.Μ. Τσεριώτη και  ανασυγκρότησε το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού το οποίο και διεύθυνε μέχρι το 2004. Παράλληλα ασχολήθηκε με το Μάρκετινγκ και τις Δημόσιες Σχέσεις του Ομίλου. Το 2004 αναλαμβάνει Marketing Manager και κατόπιν Marketing Director της Unicars. Το 2007 μετακινείται στην Tseriotis Consumer Goods αναλαμβάνοντας τη θέση της Διευθύνουσας Σύμβουλου.  Στη συνέχεια έγινε Διευθύνουσα Σύμβουλος της Diapo Ltd, της 3PL εταιρείας που εξελίχθηκε από την Tseriotis Consumer Goods. Tο 2012 είχε πρωταρχικό ρόλο στη σύσταση της Unilever Tseriotis Cyprus όπως και στη συγχώνευση που δημιούργησε την Tryfon Tseriotis Ltd.

Tο 2017 επέστρεψε στη Unicars αναλαμβάνοντας τη θέση της CEO.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Μ. Τσεριώτης και κατέχει θέση Διοικητικού Συμβούλου σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου Π.Μ. Τσεριώτης. Είναι Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μηχανοκίνητων Οχημάτων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λευκωσίας. Το 2021 ανακηρύχτηκε Honorary Fellow του Cyprus Institute of Marketing.

ΕΙΡΗΝΑΡΧΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ CEO LOGICOM

Γεννήθηκε στον Αγρό στις 4 Μαΐου 1958. Φοίτησε στο Πανεπιστήµιο της Στοκχόλµης και έλαβε δίπλωµα στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων. Ακολούθως παρακολούθησε µεταπτυχιακά στο ίδιο πανεπιστήµιο στον κλάδο των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Η επαγγελµατική του ζωή άρχισε το 1983 στην εταιρεία Word Processing Centre (WPC). Το 1985 έγινε συνέταιρος στην εταιρεία µέχρι και το 1992. Το 1986 ίδρυσε την Logicom Limited µαζί µε τον Μιχάλη Μιχαηλίδη της εταιρείας WPC. Η Logicom Limited από το 1986 µέχρι το 1992 ασχολείτο αποκλειστικά µε την εκπαίδευση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το 1992 απεχώρησε από συνέταιρος της WPC και απέκτησε εξ ολοκλήρου την ιδιοκτησία και τον πλήρη έλεγχο της Εταιρείας.

ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ Φ. ΝΙΚΟΛΑΣ CEO ΦΑΝΟΣ. Ν. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΛΤΔ

Γεννήθηκε το 1964. Σπούδασε Μηχανολογία στο Πανεπιστήμιο Salford του Ηνωμένου Βασιλείου (1984 – 1987) και ακολούθως παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα τη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Manchester Business School (1987 – 1989). Από το1990 αποτελεί μέλος της διεύθυνσης της Εταιρείας Φάνος Ν. Επιφανίου Λίμιτεδ. Κατέχει θέση Διοικητικού Συμβούλου στην Εταιρεία από το 1989. Η εταιρεία Φάνος Ν. Επιφανίου Δ.Ε Λτδ. και οι θυγατρικές και εξαρτώμενες εταιρείες εξυπηρετούν τους πελάτες τους παγκύπρια με καταστήματα  σε όλες τις πόλεις, δυο μεγάλα Κέντρα Διανομής σε Λευκωσία και Λεμεσό με άρτια υποδομή και αποτελεσματική οργάνωση.

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ CEO CTC ARGOSY

Διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην αγορά καταναλωτικών προϊόντων, έχοντας εργαστεί σε θέσεις Γενικής Διεύθυνσης σε εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της ελληνικής ΕΛΓΕΚΑ και της AGRINO. Παλαιότερα σε πολυεθνικές εταιρείες όπως η Mars Inc, η International Distillers Vintners και η Bacardi Ltd. O CEO της CTC είναι επίσης μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πωλήσεων & Μάρκετινγκ (ESMA) από το 2008, ενώ είχε διατελέσει και Πρόεδρος την περίοδο 2010 – 2011. Υπενθυμίζεται ότι η CTC αποτελείται από την Argosy, η οποία προωθεί προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, από την Cassandra Trading που είναι η εταιρεία διανομής στην Κύπρο των ειδών καπνού Philip Morris, καθώς επίσης και από την Artview, διανομέα των προϊόντων Dior.

ΖΑΒΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ CEO ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Δ. ΖΑΒΟΣ

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1963. Σε ηλικία 11 ετών, λόγω της τουρκικής εισβολής, η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στη Λεμεσό, ξεκινώντας μια νέα πορεία από το μηδέν. Σπούδασε Διεύθυνση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλώριδας των ΗΠΑ και με την επιστροφή στην Κύπρο στα 27 του, παρέλαβε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης και την ηγεσία του Ομίλου Εταιρειών Δ. Ζαβός από τον πατέρα του και ιδρυτή της επιχείρησης, Δημητράκη Ζαβό. Με όραμα, σκληρή δουλειά, καινοτόμες στρατηγικές, αλλά και διασυνδέσεις με σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας επιχειρηματικής και πολιτικής κοινότητας, ο Μιχάλης Ζαβός έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στην προβολή της Κύπρου και της οικονομίας της στο εξωτερικό.

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΦΙΛΙΟΣ CEO ROYAL CROWN INSURANCE

Ο Φίλιος Ζαχαριάδης είναι ο Γενικός Διευθυντής της ασφαλιστικής εταιρείας Royal Crown Insurance Co. Ltd. Για σειρά ετών ήταν ο Πρόεδρος Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών και Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ασφαλίσεων. Υπηρέτησε για οκτώ χρόνια ως Μέλος της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού και για 15 χρόνια ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Παράλληλα, για πολλά χρόνια ήταν ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου.Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε Master of Laws (LL.M) από το  Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Δίκαιο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ασφαλιστικό Δίκαιο).

ΖΟΡΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ CEO Α.ΖΟΡΠΑΣ & ΥΙΟΙ ΛΤΔ

Γεννήθηκε στην Αθηένου τον Οκτώβριο του 1972. Ως απόφοιτος της Αµερικανικής Ακαδηµίας Λάρνακας ακολούθησε το δικό του νεανικό όραµα να γίνει πιλότος, και απέκτησε τη σχετική άδεια Commercial Pilots Licence του Ηνωµένου Βασιλείου από το Perth της Σκωτίας και το ATPL από την Οξφόρδη. Με την επιστροφή του στην Κύπρο, ο Δηµήτρης αναγνώρισε από την πρώτη στιγµή τις προοπτικές της οικογενειακής του επιχείρησης Α. Ζορπάς & Υιοι Λτδ και η αγάπη του για την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική, τον οδήγησε και την εξέλιξε σε τέτοιο βαθµό, αναλαµβάνοντας το 2007 τη θέση του Γενικού Διευθυντή.

ΗΛΙΑΔΗΣ ΒΑΣΣΟΣ CEO VASSOS ELIADES LTD

Ο Βάσσος Κ. Ηλιάδης γεννήθηκε το 1976 στη Λευκωσία. Σπούδασε αρχικά BSc Economics στο London School of Εconomics και ακολούθως απέκτησε MSc Finance από το Imperial College. Από το 2003 µέχρι το 2006, εργάστηκε και ως Brand Manager στη Nestlé Hellas, ενώ το 2007 µεταπήδησε στη Vassos Eliades Ltd. Κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συµβούλου της εταιρείας από το 2011, βοηθώντας υπό την καθοδήγησή του την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.

ΗΛΙΑΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ CEO PAFILIA GROUP

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάφο. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο King’s College London, από όπου απέκτησε πτυχίο Νομικής (LLB) και μεταπτυχιακό τίτλο (LLM) στο Εμπορικό και Εταιρικό Δίκαιο, ενώ στη συνέχεια αναγορεύθηκε σε Barrister-at-Law από το Middle Temple. Με την επιστροφή της στην Κύπρο και αφού ολοκλήρωσε την άσκησή της, άρχισε την επαγγελματική της καριέρα ως δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο Χρήστος Κληρίδης & Συνεργάτες. Το 2001 εντάχθηκε στον όμιλο εταιρειών Pafilia ως διοικητικό στέλεχος στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Πωλήσεων. Από το 2007 βρίσκεται στη θέση της Εκτελεστικής Διευθύντριας, με κύρια αρμοδιότητα τις εμπορικές δράσεις της εταιρείας, και έκτοτε συμβάλλει στην ανάπτυξη των στρατηγικών στόχων και του οράματος της Pafilia.

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟΣ CEO RSM CYPRUS

Είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθύνων Συνέταιρος στην RSM Cyprus. Είναι μέλος του Association of International Accountants του Ηνωμένου Βασιλείου, και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), με εμπειρία πέραν των 30 ετών. Ειδικεύεται στην παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών ελέγχου καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών και φορολογικού σχεδιασμού. Έχει μακροχρόνια εμπειρία παροχής υπηρεσιών σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, που συμπεριλαμβάνουν διεθνείς ομίλους εταιρειών, ναυτιλιακές εταιρείες, εμπορικές εταιρείες και άλλα.

ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑΣ CEO  EXXONMOBIL/ ESSO CYPRUS

Αφού έλαβε το πτυχίο του MSc στη Μηχανολόγο Μηχανική το 1986 και πέρασε μια σημαντική περίοδο στη βιομηχανία, ο Βαρνάβας Θεοδοσίου εντάχθηκε στην Esso στην Κύπρο το 1987. Υπηρέτησε σε διάφορες θυγατρικές μέχρι το 1997, όταν μετατέθηκε στην Esso UK ενώ το 2002 μετά τη συγχώνευση με την Exxon Mobil εντάχθηκε στα κεντρικά γραφεία της Exxon Mobil Europe Africa, στις Βρυξέλλες, εκεί όπου πέρασε οκτώ χρόνια. Το 2008 επέστρεψε στην Κύπρο και τα τελευταία χρόνια είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Exxon Mobil Cyprus. O Βαρνάβας Θεοδοσίου είναι ενεργό μέλος σε πλήθος επαγγελματικών και μη κερδοσκοπικών οργανώσεων. 

ΘΕΟΔΟΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ CEO ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΑΛΦΑΜΕΓΑ

O Γιώργος Θεοδότου σπούδασε Business Management και Marketing στο Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου. Από τον Οκτώβριο του 2020 κατέχει τη θέση του CEO των Υπεραγορών Αλφαμέγα, ενώ διετέλεσε διευθυντής του Τμήματος Μάρκετινγκ και διευθυντής των Υπεραγορών Αλφαμέγα. Διαθέτοντας εκτεταμένη εργασιακή πείρα στον τομέα του λιανικού εμπορίου, συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της στρατηγικής για την επέκταση και ανάπτυξη της εταιρείας.

ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ CEO ΤΗΣ A.I. MOTOKINISI

Από τον Νοέμβριο του 2020 είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της A.I. Motokinisi Ltd, διαδεχόμενος τον, πατέρα του, Άλκη Ιακωβίδη, ο οποίος το 1992 ίδρυσε την εταιρεία, η οποία έχει την επίσημη αντιπροσωπεία των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο. Από το 2008 μέχρι το 2020  o Ιάκωβος Ιακωβίδης ήταν ο γενικός διευθυντής της A.I. Motokinisi ενώ από το 2004 μέχρι το 2020 ήταν και ο γενικός διευθυντής του Harley-Davidson Centre Cyprus. Κατέχει Bachelor of Science (BSc), Mechanical Engineering MEng, από το University of Bristol.

ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΣΩΤΟΣ CEO Μ. Σ. ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ & ΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ

Έχει αποφοιτήσει από το Business School του University of West London. Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου MSJ στην Κύπρο. Επίσης, είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του M.S. Jacovides & Co. Ltd, Vetagrica Ltd and Agrolan Ltd. Ο Σώτος Ιακωβίδης ήταν ένας από τους ιδρυτές και ο πρώτος Πρόεδρος του Κυπρο-Αμερικανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (CyABA). Επίσης, έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Κύπρου (CAPC) για αρκετά χρόνια.

ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ CEO KORANTINA

Ο Γιώργος Ιωάννου είναι 49 ετών και κατάγεται από την Πέγεια της Πάφου. Από νεαρή ηλικία είχε ως στόχο να αναπτύξει και να δημιουργήσει στην περιοχή του και έτσι τη δεκαετία του 90 ίδρυσε μεταξύ άλλων την εταιρεία Korantina Homes η οποία σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Κύπρο στους τομείς Ανάπτυξης Γης και Τουρισμού. Η εταιρεία Korantina Homes αλλά και ο ίδιος ο κ. Ιωάννου αποτελούν διαχρονικό υποστηρικτή αρκετών ομάδων και αθλητών της Πάφου και είναι αιμοδότης του Παφίτικου Αθλητισμού στο ποδόσφαιρο, την καλαθόσφαιρα, την πετόσφαιρα αλλά και σε ατομικά αθλήματα όπως η ποδηλασία, οι πολεμικές τέχνες και πολλά άλλα.

ΙΩΑΝΝΟΥ ΛYΣΑΝΔΡΟΣ CEO PHC FRANCHISED RESTAURANTS PUBLIC LTD

Eίναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της PHC, του πρωταγωνιστή της βιομηχανίας εστιατορίων, καφετεριών και τροφοδοσίας στην Κύπρο. Ο όμιλος PHC διαχειρίζεται περισσότερες από 100 μονάδες (Pizza Hut, KFC, Taco Bell, Wagamama, Caffè Nero, PAUL, Burger King, Jamie’sItalian κ.ά) στην Κύπρο και Ελλάδα και εργοδοτεί πέραν των 2500 ατόμων.Απόφοιτος από το London School of Economics, είχε εργασθεί για την Pepsi Cola International ως αντιπρόεδρος Marketing (Μέση Ανατολή, Αφρική και Ανατολική Ευρώπη) καθώς επίσης ως Περιφερειακός Πρόεδρος για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Εργάστηκε επίσης στην Procter & Gamble σε διάφορες διευθυντικές θέσεις στην Ευρώπη.

ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ CEO GRANT THORNTON CYPRUS

Από την 1η Ιανουαρίου 2011 ο είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton στην Κύπρο. Είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants στην Αγγλία και την Ουαλία. Αντλώντας από τη θητεία του με τη Grant Thornton στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα στον τομέα της χρηματοοικονομικής δέουσας επιμέλειας σε σχέση με εξαγορές και άντληση κεφαλαίων, μετοχές και συναλλαγές δημοσίων εταιρειών. Έχει ηγηθεί σημαντικών έργων που σχετίζονται με τον τραπεζικό κλάδο στην Κύπρο και ενεργεί ως συνεργάτης σχέσεων και κριτής ποιότητας σε περίπλοκες συμβουλευτικές δεσμεύσεις.

ΚΑΚΚΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ TOP KINISIS

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1961. Αποφοίτησε από το οικονομικό Λύκειο Λευκωσίας το 1979. Το 1985 αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από την Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών – κλάδος Οικονομικών. Εργάζεται στον Τουριστικό Τομέα από το 1986. Μαζί με τον Άκη Κελεπέσιη, ίδρυσε το KINISIS TRAVEL όπου κατείχε την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Με τη δημιουργία της Δημόσιας Εταιρείας TOP KINISIS TRAVEL PUBLIC LTD ανέλαβε την θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή, θέση που κατείχε μέχρι την ανάδειξη του στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας. Τον Ιούνιο του 2008 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA).

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΕΛΕΝΗ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ HERMES AIRPORTS

Είναι η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, από το Μάιο του 2016. Διετέλεσε Ανώτατη Οικονομική Διευθύντρια και μεταγενέστερα Αναπληρώτρια Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια των Κυπριακών Αερογραμμών. Διαθέτει επίσης εμπειρία στον τομέα ανάπτυξης ακινήτων καθώς και στο λογιστικό επάγγελμα, έχοντας εργαστεί στην KPMG σε Κύπρο και Λονδίνο. Το 2019 έχει διοριστεί μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Συμβούλιου Αερολιμένων Ευρώπης (ACI Europe). Από το 2018 διατελεί μέλος του συμβουλευτικού σώματος του ICAEW Travel, Tourism & Hospitality Community.  Είναι μέλος του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW) και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου. Είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

ΚΑΝΤΩΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ CEO  INTERAMERICAN INSURANCE

Αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την ειδικότητα του Χημικού Μηχανικού και στη συνέχεια απέκτησε τίτλο MBA από το Cardiff Business School. Ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του ως στέλεχος πωλήσεων σε πολυεθνικές εταιρίες, όπως οι Bausch & Lomb και Rhone Poulenc Hellas. Συνέχισε εργαζόμενος στον ασφαλιστικό κλάδο. Η συνεργασία του με τον Όμιλο Εταιρειών INTERAMERICAN ξεκίνησε το 2000, με την ανάληψη καθηκόντων Διευθυντή Marketing, θέση από την οποία εξελίχθηκε στη συνέχεια σε Γενικό Διευθυντή Marketing και Πωλήσεων. Τον Απρίλιο του 2015, ανέλαβε επιπλέον καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Ασφαλιστικών Εργασιών του Ομίλου INTERAMERICAN, έως τον Νοέμβριο του 2016, οπότε και ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ CEO ΧΡ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ & ΥΙΟΙ ΛΤΔ

Αποφοίτησε από το University of Arizona στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το 1993 με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (με ειδίκευση στη Διοίκηση Προσωπικού). Πήρε πτυχίο MBA το 1995 από το University of Texas στο Σαν Αντόνιο στις ΗΠΑ. Διετέλεσε μέλος του Society of Human Resource Managers (SHRM) των ΗΠΑ, έλαβε το δίπλωμα PHR (Professional in HR Management) το 1993. Αποτελεί μέλος του Κυπριακού Συνδέσμου Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Φέρει τον τίτλο Import Parts Specialist (1996) μετά που πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις του AIA (Auto International Association) των ΗΠΑ.

ΚΑΡΑΜΟΝΤΑΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ CEO M.M. MAKRONISOS MARINA LTD ΚΑΙ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΡΑΜΟΝΤΑΝΗ

Ο Σταύρος Καραμοντάνης προσχώρησε στον όμιλο εταιρειών Καραμοντάνη το φθινόπωρο του 1992, μετά την αποφοίτησή του από το Whitmore School of Business & Economics.  Ξεκίνησε ως αποθηκάριος και εργάστηκε ανεβαίνοντας την πυραμίδα στην διοίκηση του ομίλου. Το 2012 διεξήγαγε με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό του M.M. Μακρόνησος Μαρίνα Λτδ και υπέγραψε 50ετή σύμβαση παραχώρησης με την Κυπριακή Κυβέρνηση για την υλοποίηση της Μαρίνας Αγίας Νάπας. Το 2013 έγινε διευθυντής στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου. Κατέχει επίσης πολλές άλλες θέσεις του Διευθυντή σε διάφορες εταιρείες του Ομίλου.

ΚΑΡΑΝΤΩΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ CEO ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΡΑΝΤΩΚΗ

Είναι η Εκτελεστική Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύµβουλος του Οµίλου Εταιρειών Καραντώκη, που περιλαµβάνει την Εργοληπτική Εταιρεία Medcon Construction Ltd και την Churchill Hotel Management Ltd, που ασχολείται µε τη λειτουργία ξενοδοχείων που ανήκουν στον όµιλο (Crowne Plaza Limassol) και αριθµό Εταιρειών που ασχολούνται µε την Ανάπτυξη και Διαχείριση Ακινήτων. Είναι µέλος του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οµοσπονδίας Εργοδοτών και Βιοµηχάνων (ΟΕΒ). Έχει, επίσης, διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συνδέσµου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΤΕΚ) και µέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Διετέλεσε, ακόµη, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΗΚ, µέλος του Συµβουλίου του Εθνικού Μηχανισµού για τα Δικαιώµατα της Γυναίκας (Υπουργείο Δικαιοσύνης) και τέλος είναι ένα από τα ιδρυτικά µέλη της Κυπριακής Οµοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηµατιών Επαγγελµατιών (ΚΟΓΕΕ).

ΚΑΣΑΠΗΣ ΜΑΡΙΟΣ CEO KEAN SOFT DRINKS LTD

Eργάζεται στην εταιρεία από το 1997 μέχρι σήμερα, φθάνοντας να κατέχει τη θέση του γενικού διευθυντή. Η ΚΕΑΝ είναι μια από τις πρώτες καθαρά κυπριακές εταιρείες στον τομέα των ταχυκινούμενων καταναλωτικών αγαθών (FMCGs), που  σκοπό έχει να προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κάθε εποχής, καθώς και να προσφέρει στην κυπριακή κοινωνία και στην οικονομία. Τα βασικά στοιχεία σε αυτό το όραμα επικεντρώνονται στο τρίπτυχο ακεραιότητα, καινοτομία, ποιότητα, όπου ακόμη και σήμερα, μετά από επτά δεκαετίες, διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΠΑΥΛΟΣ CEI HYDRA INSURANCE

Είναι ο Γενικός Διευθυντής της Hydra Insurance Co. Ltd. Απέκτησε Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Athens University of Economics and Business (AUEB) και στη συνέχεια Μεταπτυχιακό στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική, από το ίδιο πανεπιστήμιο, καθώς και MSc στην Ασφάλιση και Διαχείριση Κινδύνων, από το Cass Business School.

ΚΛΕΙΤΟΥ ΜΑΡΙΟΣ CEO ΤΗΣ BAKER TILLY SOUTH EAST EUROPE

Είναι ο Διευθύνων Σύµβουλος της Baker Tilly στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και συγκεκριµένα σε Κύπρο, Ρουµανία, Βουλγαρία, Μολδαβία και Ελλάδα. Είναι µέλος τόσο του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία και την Ουαλία όσο και της Ένωσης Ορκωτών Εγκεκριµένων Λογιστών του Ηνωµένου Βασιλείου. Είναι, επίσης, µέλος του Ινστιτούτου Πιστοποιηµένων Λογιστών Κύπρου (ICPAC) από τον Οκτώβριο του 1991. Τον Ιανουάριο του 2014, διορίστηκε Επίτιµος Πρόξενος της Δηµοκρατίας της Ρουµανίας στην Κύπρο. Διετέλεσε, επίσης, Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Επιχειρήσεων, Ναυτιλίας και Ξένων Επενδύσεων του ICPAC κατά την περίοδο 2008-2010 και µέλος του Διοικητικού Συµβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου από τον Απρίλιο 2008 έως τον Δεκέµβριο του 2012.

ΚΟΖΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ CEO CTC AUTOMOTIVE

Σπούδασε στην Αμερική (Β.S. Management) στο Northeasterm Illinois University of Chicago. Εργοδοτείται στη CTC Automotive Ltd από τον Σεπτέμβριο του 1996. Διετέλεσε Hyundai Brand Manager μέχρι τον Αύγουστο του 2014, όταν και ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου της CTC Automotive Ltd.

ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ LIDL CYPRUS

Είναι στέλεχος που ανελίχθηκε μέσα από την ευρύτερη οικογένειας της Lidl. Από τον Μάιο του 2018 βρίσκεται επικεφαλής της LIDL Cyprus. Κατέχει πτυχίο από το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πάτρας καθώς και μεταπτυχιακό από το ίδιο πανεπιστήμιο στην διοίκηση επιχειρήσεων. Την καριέρα στην LIDL Ηellas ξεκίνησε το 2005 από την Πάτρα όπου έφυγε το 2011 για την LIDL Cyprus για σύντομη περίοδο και επέστρεψε αμέσως μετά στην Ελλάδα. Είχε ένα μικρό πέρασμα από τα κεντρικά της εταιρείας στην Γερμανία. Το 2018 μέχρι και σήμερα ανέλαβε τα ηνία της Lidl Cyprus.

ΚΟΣΜΑ Α. ΜΑΡΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ K. TREPPIDES & CO LTD

Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας από το 2005. Υπηρέτησε ως μέλος της Επιτροπής Τεχνικών Εμπειρογνωμόνων του European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG) και μέλος της Επιτροπής Διεθνών Επιχειρήσεων, Ναυτιλίας και Ξένων Επενδύσεων του ΣΕΛΚ. Έχει διατελέσει για αρκετά χρόνια Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του ΣΕΛΚ. Είναι αδειοδοτημένο μέλος του ΣΕΛΚ και του ICAEW για παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών, και είναι Fellow Chartered Accountant (FCA).Ο Μάριος Κοσμά είναι κάτοχος πτυχίου BA (Hons) στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.