ΤΩΝ: ΣΩΚΡΑΤΗ ΙΩΑΚΕΙΜ, ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ, ΠΑΜΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 

O κόσμος της εργασίας συνεχώς εξελίσσεται και το ίδιο ισχύει και για τις ιδιότητες και τα προσόντα που καλούνται να έχουν οι CEO κορυφαίων εταιρειών. Η συντακτική ομάδα του Forbes, επίλεξε και σας παρουσιάζει με αλφαβητική σειρά τα άτομα που κρατούν τα ηνία των μεγαλύτερων εταιρειών που εδρεύουν στην Κύπρο. Συγκεκριμένα επιλέξαμε τους καλύτερους, κατά την άποψη μας, «τιμονιέρηδες» εταιρειών από τον χρηματοπιστωτικό και ασφαλιστικό τομέα, ελεγκτικά γραφεία, εισαγωγείς mμηχανοκίνητων οχημάτων, τουρισμό, βιομηχανίες, λιανικό εμπόριο, ναυτιλία, τυχερά παιχνίδια, τεχνολογία και εταιρείες πετρελαιοειδών. Στα κριτήρια της επιλογής μας ήταν ο κύκλος εργασιών και οι ευοίωνες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των εταιρειών στις οποίες ηγούνται.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΕ 3 ΜΕΡΗ. ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ:

ΜΕΡΟΣ Γ

ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ CEO LAIKO COSMOS TRADING LTD

Κατέχει Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο του Surrey και Πτυχίο Πολιτικής Μηχανικής, επίσης στο Πανεπιστήμιο του Surrey, Αγγλία. Κατέχει τη θέση του CEO της Laiko Cosmos Trading Ltd από το 2012. Προηγουμένως διετέλεσε γενικός διευθυντής της Cosmos Trading από το 2000-2012 και της Wights Ltd από το 1998-2000.

ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ CEO STAROIL

Γεννήθηκε στην Έγκωµη Λευκωσίας το 1947. Σπούδασε Μηχανολογία στο Πανεπιστήµιο του Surrey στην Αγγλία µε ειδίκευση στην Οικονοµία και τον Βιοµηχανικό Νόµο και ακολούθως επέστρεψε στην Κύπρο, όπου και εργοδοτήθηκε από την εταιρεία SHELL. Υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις και βαθµίδες των Πολυεθνικών SHELL και BP τόσο στην Κύπρο όσο και στα κεντρικά γραφεία των Εταιρειών στην Αθήνα και στο Λονδίνο και το 1995 προήχθη στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συµβούλου της BP Κύπρου, όπου υπηρέτησε µέχρι το 2002. Το 1977, ίδρυσε βιοτεχνία κατασκευής πινέλων και ρολών µε την επωνυµία PETΑ, ενώ το 2007 προχώρησε στην ίδρυση ιδιόκτητης Εταιρείας Πετρελαιοειδών, της STAROIL. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της ΟΕΒ.

ΠΗΛΑΚΟΥΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ CEO  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΗΛΑΚΟΥΤΑΣ ΛΤΔ

Το 1990 ανέλαβε ως επικεφαλής της εταιρείας Πηλακούτας και Υιοί Λτδ. Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μια νέα στρατηγική ανάπτυξης, η εταιρεία μετεξελίχθηκε σε Όμιλο το 1995, τόσο διοικητικά όσο και οργανωτικά, μέσα από την ένταξη σε αυτόν της γενικής αντιπροσωπείας των αυτοκινήτων Rover και Land Rover. Σήμερα, στον Όμιλο Πηλακούτα ανήκουν έξι εταιρείες. Ο Χαράλαμπος Πηλακούτας επένδυσε σημαντικά στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο ξεχωρίζει για την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή του.

ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ – ΔΕΚΑΤΡΗ ΧΡΥΣΩ CEO ΣΤΗΝ K. CHRYSOSTOMIDES & CO LLC

Κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων δικηγόρων για Τραπεζικά και Χρηματοοικονομικά, και Εταιρικές, Εμπορικές & Μ&Ε στο Νομικό 500 EMEA και το Γενικό Επιχειρηματικό Δίκαιο από την Chambers Global και την Chambers Europe. Το Chambers HNW την κατατάσσει ως μία από τις κορυφαίες επαγγελματίες στην Κύπρο για το ιδιωτικό δίκαιο περιουσίας. Επιπλέον, το IFLR1000 την κατατάσσει μεταξύ των Γυναικών Ηγετών για την Κύπρο (2021). Κατέχει τίτλο σπουδών στα, Barrister at Law, Middle Temple Inns of Court Vocational Course, City University (London),  MA in Law & Practice, City University (London) και BA, Hons, Law, University of Kent.

ΠΙΤΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ CEO MEDOCHEMIE LTD

Σπούδασε Ιατρική στο Γκρατς της Αυστρίας και του απονεμήθηκε o τίτλος του Ιατρού το 1968 από το Πανεπιστήμιο του Karl-Franz. Αργότερα συνέχισε τις μελέτες σε θέματα φαρμακολογίας, μάρκετινγκ και διοίκησης επιχειρήσεων. Ίδρυσε την Medochemie Ltd, το 1976, μια φαρμακευτική εταιρ   εία παραγωγής γενόσημων φαρμάκων. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) από το 1996 μέχρι το 2000 και από το 2006 μέχρι το 2010. Επίσης είναι ή υπήρξε μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια διαφόρων οργανισμών.

ΠΟΛΕΜΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ CEO UNIVERCITY OF NICOSIA

Είναι κάτοχος MBA από το Harvard Business School, από το οποίο αποφοίτησε με την υψηλότερη διάκριση ως Baker Scholar, και B.S. στις Διεθνείς Σπουδές, Λογιστικής και Πληροφοριακών Συστημάτων Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Ιντιάνα. Διαθέτει εμπειρία δύο δεκαετιών στον τομέα επενδυτικών κεφαλαίων επενδυτικά κεφάλαια, την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την ανάπτυξη λογισμικού, καθώς διετέλεσε γενικός διευθυντής της Ledra Capital.  Είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της EDEX, και συμμετείχε ενεργά στις επιτροπές για δύο σημαντικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης της EDEX: η συνεργασία για την δημιουργία της ιατρικής σχολής με το St. George’s, University of London and UNIC Online.

ΠΠΟΥΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Γεννήθηκε στην Άσσια το 1960. Αποφοίτησε από το Terra Santa College το 1979 και με επιτυχία συνέχισε τις σπουδές του στην Ιατρική σχολή του Universita Delgi Studi di Roma στην Ιταλία όπου και αποφοίτησε το 1988. Για δύο χρόνια εργάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ως εσωτερικός Ιατρός, και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στη Μαιευτική-Γυναικολογία όπου του απονεμήθηκε ο τίτλος του Μαιευτήρα-Χειρούργου Γυναικολόγου τα 1996. Από το 1997 διατηρεί ιδιωτικό Γυναικολογικό-Μαιευτικό ιατρείο σε ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της Λευκωσίας (Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο). Κατέχει επίσης τη θέση του Προέδρου του ΔΣ του Απολλώνειου Νοσοκομείου.

ΠΥΡΙΣΙΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ CEO ΤΗΣ ATLANTIC INSURANCE CYPRUS

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Atlantic από το 1987 και Διευθύνων Σύμβουλος από το 1995. Υπό την ηγεσία του, η εταιρεία έκανε μεγάλα βήματα για να γίνει μια από τις πιο επιτυχημένες και υψηλών προδιαγραφών ασφαλιστικές εταιρείες της Κύπρου. Είναι κάτοχος BSc in Management Science (First Class Honours) από το London School of Economics και ACII από το Chartered Insurance Institute (Ηνωμένο Βασίλειο).

ΣΑΡΡΗΣ ΝΙΚΟΣ CEO ΟΜΙΛΟΥ ΕΥΡΗΚΑ

Άρχισε τη σταδιοδροµία του το 1978 από την Εταιρεία Εύρηκα Ελλάς Α.Ε. Το 1981 µετά τον θάνατο του πατέρα του, Ξάνθου Σαρρή, αναλαµβάνει καθήκοντα Προέδρου του Διοικητικού Συµβουλίου και Διευθύνοντος Συµβούλου. Από το 2000 µέχρι και σήµερα κατέχει τη θέση του Ανώτερου Εκτελεστικού Διευθυντή του Οµίλου Εύρηκα και είναι Πρόεδρος των Διοικητικών Συµβουλίων της Εύρηκα Ελλάς Α.Ε., Εύρηκα Λτδ και της Interstar Chim S.A.

ΣΚΟΡΔΕΛΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ CEO ΤΗΣ METRO FOODS TRADING

Τον Ιούλιο ανέλαβε ως CEO της METRO Foods Trading Ltd. Από το 2017 ήταν ο Chief Operating Officer της εταιρείας ενώ προηγουμένως και συγκεκριμένα από το 2011 ήταν επικεφαλής Business Development. To 2009- 2010 ήταν Μηχανικός λογισμικού της Nokia, στο Λονδίνο. Διαθέτει BSc, Computer Science, από το University of Sussex, MSc, Information Security από το UCL και MBA από το Imperial College Business School.

ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΡΜΗΣ CEO PRIMETEL

Είναι κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Wharton School of Business-University Pennsylvania της Αµερικής. Έχει εργαστεί σε διάφορες οικογενειακές επιχειρήσεις, των οποίων ηγείται από το 1987 από τη θέση του Διευθύνοντος Συµβούλου. Έχει σηµαντική πείρα σε διάφορους τοµείς που περιλαµβάνουν τηλεπικοινωνίες, τεχνολογία, εµπόριο, κατασκευές, ναυτιλιακά, τουρισµό, ξενοδοχεία και άλλα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Σήµερα κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συµβούλου της Primetel, η οποία αποτελεί έναν ισχυρό παίκτη στις ευρυζωνικές συνδέσεις και κατέχει την τρίτη άδεια κινητής τηλεφωνίας που παραχώρησε η κυβέρνηση.

ΣΩΣΕΙΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ CEO PwC ΚΥΠΡΟΥ

Είναι Συνέταιρος της PwC Κύπρου από το 2000. Διετέλεσε υπεύθυνος του τμήματος Business Consulting υποστηρίζοντας τους επιχειρηματικούς ηγέτες και τις ομάδες τους να ενισχύσουν τα αποτελέσματά τους. Διετέλεσε, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της PwC Κύπρου για 13 χρόνια και Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού από το 2012 μέχρι το 2019.Έχει επίσης, σημαντική εμπειρία ως Executive Coach σε ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, εκπαιδευτής σε θέματα διοίκησης και έχει συμμετέχει σε μια σειρά συνεδρίων ως συντονιστής.   Ο κ. Σώσειλος, αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Witwatersrand στο Γιοχάνεσμπουργκ (Johannesburg) με Bachelor of Commerce, κατέχει τον επαγγελματικό τίτλο FCA του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW), είναι μέλος του αντίστοιχου επαγγελματικού φορέα στην Κύπρο (ΣΕΛΚ), καθώς επίσης και μέλος του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΑΡΙΝΟΣ- ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΥΝΙΔΡΥΤΕΣ ΑMERICAN MEDICAL CENTΕR

Oι συνιδρυτές του American Medical Center, είναι ο Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου Καρδιοθωρακοχειρουργός και Δρ. Χρίστος Χρίστου Επεμβατικός Καρδιολόγος, Το American Medical Center/American Heart Institute (AMC/AHI) ιδρύθηκε το 1999. Αρχικά λειτούργησε ως εξειδικευμένο καρδιολογικό κέντρο και τo 2011, όταν μεταφέρθηκε στις νέες του εγκαταστάσεις, διεύρυνε το φάσμα των ιατρικών και χειρουργικών του υπηρεσιών. Σήμερα το American Medical Center, έχει καθιερωθεί το κορυφαίο ιδιωτικό νοσηλευτήριο και πρότυπο ιατρικό κέντρο αριστείας. Συνεργάζεται με εξειδικευμένο επιστημονικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ο αριθμός του οποίου ανέρχεται στα 286 άτομα, ενώ εξυπηρετεί πέραν των 70.000 ασθενών και διενεργεί περισσότερες από 2000 εγχειρήσεις ετησίως. Διαθέτει 60 κλίνες, επτά χειρουργεία και ελικοδρόμιο, ενώ έχει λάβει σημαντικό αριθμό τοπικών και διεθνών διακρίσεων.

ΤΑΞΙΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ MAP S.PLATIS

Ο CEO του Ομίλου MAP S.Platis, κορυφαίου συμβουλευτικού οίκου στο χρηματοοικονομικό τομέα, ηγείται μιας πολυάριθμης ομάδας επαγγελματιών σε Κύπρο, Ελλάδα, Μάλτα και Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης, διακυβέρνησης, διαχείρισης κινδύνων, επιχειρηματικής ανθεκτικότητας, ασφάλειας πληροφοριών, ανθρώπινου δυναμικού και εκπαίδευσης μεταξύ άλλων, σε επιχειρήσεις διεθνών δραστηριοτήτων. Είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του ΣΕΛΚ, του CIFA και του ACIFF. Στο παρελθόν εργάστηκε στην Deloitte Ηνωμένου Βασιλείου ως εγκεκριμένος λογιστής, μέλος του ICAEW, και στην Τράπεζα Κύπρου ως επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης Κεφαλαίων.

ΤΖΙΟΒΑΝΝΗ ΓΙΩΡΓΟΣ CEO SUPERHOME CENTRE

Γεννήθηκε το 1969 και κατάγεται από το χωριό Ασώματος της Επαρχίας Κερύνειας. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Philips College και αποφοίτησε το 1990. Στην συνέχεια μετέβη στο  San Francisco στην Αμερική και παρακολούθησε εξειδικευμένα σεμινάρια καθώς επίσης και μαθήματα διαφημιστικής φωτογραφίας, στο American Αcademy of Αrt University. Εκεί είχε την ευκαιρία για πρώτη φορά, να γνωρίσει πολυκαταστήματα  DO IT YOUR SELF (DIY).  Στα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του στην Κύπρο εργάστηκε σε εταιρείες γενικού εμπορίου. Το 1998 προσελήφθη  στην εταιρεία SuperHome Center ως Εμπορικός διευθυντής, ενώ από το 2008 μέχρι και σήμερα, κατέχω τη θέση του CEO

ΤΣΙΕΛΕΠΗΣ ΑΛΕΞΗΣ DIRECTOR, BUSINESS DEVELOPMENT COSTAS TSELEPIS GROUP CHELCO

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ όπου έλαβε πτυχίο Bachelor of Science στα Οικονομικά και τη Λογιστική. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε ως Ορκωτός Λογιστής στην PwC, Λονδίνο. Είναι Μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales και μέλος του Institute of Certified Public Accountants of Cyprus . Είναι Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου ΦΠΑ  και είναι κάτοχος του πτυχίου Expert in European VAT Degree, το οποίο κέρδισε με τον υψηλότερο βαθμό που έχει απονεμηθεί ποτέ στην ιστορία του πολυπόθητου διπλώματος. Τα τελευταία δέκα χρόνια αποτελεί μέρος πολυεθνικών ομάδων συμβούλων για διασυνοριακές συγχωνεύσεις, εξαγορές και αναδιοργανώσεις. Κατέχει άρτια κατανόηση των συμβάσεων διπλής φορολογίας, των οδηγιών ΦΠΑ και της νομοθεσίας περί καταπιστεύματος.

ΤΣΟΚΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ CEO TSOKKOS HOTELS

Είναι CEO και μέτοχος της Εταιρείας. Γεννήθηκε στο Παραλίμνι το 1957. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Γυμνασίου Παραλιμνίου (1975). Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών Αθήνας (1975-1979). Διετέλεσε Γενικός Οικονομικών Διευθυντής της Εταιρείας μέχρι το 1999, όπου και διορίστηκε στη σημερινή της θέση. Είναι μέλος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου και Δημοτική Σύμβουλος Παραλιμνίου.

ΦΕΙΔΙΑ ΤΑΚΗΣ CEO ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ CNP CYPRUS

Από το 2008 είναι Διευθύνων Σύμβουλος των ασφαλιστικών εταιρειών του Ομίλου CNP CYPRUS, μέλος του γαλλικού κολοσσού CNP ASSURANCES. Στην Κύπρο, η επαγγελματική του διαδρομή ξεκίνησε το 1992 στον Όμιλο Λαϊκής και στο τμήμα μεγάλων πελατών (Corporate). Στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Οικονομικής Διεύθυνσης του Ομίλου. Το 1995 του ανατέθηκε η συγκρότηση της Cyprialife και η οικονομική της διεύθυνση. Tο 2002 ανέλαβε επικεφαλής της Διεύθυνσης των ασφαλιστικών εταιρειών του Ομίλου.Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο London School of Economics το 1986. Στη συνέχεια εργάστηκε ως ελεγκτής και φορολογικός σύμβουλος στην εταιρεία Price Waterhouse (PwC) στο Λονδίνο όπου απέκτησε τον τίτλο του Chartered Accountant το 1989.

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ CEO ΟΜΙΛΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ

Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 25 Ιουλίου 1967. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο φημισμένο Πανεπιστήμιο M.I.T. απ’ όπου αποφοίτησε με τα διπλώματα BSc Economics και MSc Management. Από το 1992 εργάζεται στον οικογενειακό επιχειρηματικό όμιλο. Διευθύνει την εμπορική εταιρεία του Ομίλου, Φώτος Φωτιάδης Διανομείς από την πρώτη μέρα της ιδρύσεως της το 1998, η οποία έκτοτε έχει επεκτείνει της δραστηριότητες της στην Κύπρο, και έχει γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας ποτών στην κυπριακή αγορά.  Παράλληλα έχει ιδρύσει θυγατρικές εμπορικές εταιρείες στη Ρουμανία, την Κροατία και τη Σλοβενία οι οποίες λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία. 

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΚΑΙ CEΟ IPH IAKOVOS PHOTIADES

Από το 1973 μέχρι το 1978 φοίτησε στο Kingston University του Λονδίνου στον κλάδο οικονομικών και στατιστικής. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του επέστρεψε στην Κύπρο όπου και εργάστηκε στις οικογενειακές επιχειρήσεις του πατέρα του.Το 1981 δημιούργησε τη δική του επιχείρηση, με την επωνυμία Iakovos Photiades Foodstuff Suppliers Ltd, με έδρα την Λευκωσία, η οποία ασχολείται με την εισαγωγή και διανομή ειδών διατροφής για το λιανεμπόριο, το χονδρικό εμπόριο και σε χώρους εστίασης σε παγκύπρια βάση.

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ CEO ΟΜΙΛΟΥ ΦΩΤΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Είναι Διευθύνων Σύµβουλος του Οµίλου Φώτος Φωτιάδης από το 1990. Ο Όµιλος Φώτος Φωτιάδης αποτελεί έναν από τους µεγαλύτερους και πιο δυναµικά αναπτυσσόµενους κυπριακούς επιχειρηµατικούς οργανισµούς και κατέχει ηγετική θέση στους τοµείς της παραγωγής και εµφιάλωσης ποτών, στην εµπορία ποτών και καπνικών προϊόντων, στην ανάπτυξη γης, στην ασφαλιστική βιοµηχανία και στον τοµέα της ενέργειας. Ο Όµιλος δραστηριοποιείται µε επιτυχία σε Κύπρο, Ελλάδα, Ρουµανία, Σλοβενία και Κροατία. Σπούδασε Οικονοµικά στο Harvard University στις ΗΠΑ και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο INSEAD Business School στη Γαλλία. Το 2016 ο κ. Φωτιάδης εξελέγη οµόφωνα Πρόεδρος των Ζυθοποιών Ευρώπης.

XΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ CEO ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ

Ο Δρ. Κλεάνθης (Άθως) Χανδριώτης φοίτησε στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ακολούθως μετέβηκε στο Ηνωμένο βασίλειο όπου και φοίτησε στο l.Jniversity of Manchester lnstitute of Science and Technology (l-JMIST), απ’ όπου αποφοίτησε Μηχανολόγος Μηχανικός (BEng lJpper Second CIass Honours). Διετέλεσε γενικός διευθυντής της Laiki Financial Services Ltd και Γενικός Διευθυντής της ClSCO), θυγατρικής εταιρείας (ΕΠΕΥ) της Τράπεζας Κύπρου.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ FREDERICK

‘Έχει εργασιακή εμπειρία πέραν των δύο δεκαετιών σε πανεπιστήμια, όπου κατείχε θέσεις ερευνητή και ακαδημαϊκού. Σχετικά πρόσφατα έχει αναλάβει ανώτατη διοικητική θέση στο Πανεπιστήμιο Frederick. Ο Δρ. Χαραλάμπους κατέχει πτυχίο από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Manchester με εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη από το ίδιο πανεπιστήμιο. Πήρε τον διδακτορικό του τίτλο από το Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου.Παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε Κυπριακούς οργανισμούς αλλά και πολυεθνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη στους τομείς που εξειδικεύεται. Τα τελευταία εφτά χρόνια υπηρετεί το Πανεπιστήμιο Frederick από τη θέση του Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών.

ΧΑΡΙΤΟΥ ΚΩΣΤΑΣ CEO LANITIS HOLDINGS LTD

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος, Strategic and International Management, από το London Business School. Εργάστηκε ως σύμβουλος στη Παγκόσμια Τράπεζα, στο τμήμα ενέργειας και βιομηχανίας, για τη περιοχή της Αφρικής, για την περίοδο 1993 μέχρι 1995. Από το 2002 μέχρι το 2003 εργάστηκε ως σύμβουλος του Προέδρου του Ομίλου Λανίτη σε θέματα που αφορούσαν στη στρατηγική και ανάπτυξη επιχειρήσεων του Ομίλου. Από το 2003 μέχρι το 2012 κατείχε τη θέση του Πρώτου Εκτελεστικού Διευθυντή στην εταιρεία Ν.P. Lanitis Ltd. Το 2012 διορίστηκε στη θέση του Πρώτου Εκτελεστικού Διευθυντή στη Lanitis E.C. Holdings Ltd, μητρική εταιρεία του Ομίλου Λανίτη, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα. 

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΓΚΟΣ CEO CIM

Αποφοίτησε από Αγγλική Σχολή και ακολούθως σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, όπου έχει αποκτήσει Πτυχίο στην Νομική με Άριστα. Στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (Trinity Hall), όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την επόμενη χρονιά απέκτησε Μεταπτυχιακό Νομικής στο Διεθνές Δίκαιο με Άριστα.  Συλλόγου και έγινε μέλος του Κυπριακού Δικηγορικού Συλλόγου. Tο 2008 έγινε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του The Cyprus Institute of Marketing, υπεύθυνος για την ανάπτυξη και τη στρατηγική των επιχειρήσεων. Είναι λέκτορας Εμπορικού Δικαίου & Marketing του CIM και Επισκέπτης Λέκτορας Διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών, στη Μόσχα.

ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΕΛΕΝΑ  ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ SALAMIS ORGANIZATION

Είναι απόφοιτος του Bournemouth University στον κλάδο του τουρισμού. Είναι ανώτερο διευθυντικό στέλεχος της Salamis Tours Ltd από τον Σεπτέμβριο του 1994. Τον Νοέμβριο του 1996 διορίστηκε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Salamis Lines Ltd και της Salamis Tours Ltd και στις αρχές του 1998 στην Kyprohellenic Shipping Company Ltd, την Ion Travel Ltd και την Messaoria Shipping Co Ltd. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Salamis Tours (Holdings) Public Ltd αποφάσισε το 2020 τον διορισμό της κ. Έλενα Β. Χατζηθεοδοσίου στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου του Οργανισμού.

ΧΑΤΖΗΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ CEO ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Είναι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και ο CEO του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με πέραν των 30 χρόνων καριέρας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του δικτύου της Laureate Ευρώπης στο οποίο ανήκει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και είναι ενεργά αναμεμιγμένος στη διοίκηση και τις στρατηγικές αποφάσεις της Laureate σε 7 χώρες. Έχει επίσης εμπειρία στη διδασκαλία και τη συμβουλευτική. Είναι απόφοιτος του Southern Illinois University, USA και είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Science in Industrial Technology και Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Κατέχει επίσης Διδακτορικό από το Middlesex University, UK στο Enrollment Management & Consumer Behavior in Higher Education.

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΛΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ CEO FROU FROU

Σπούδασε Οικονοµικά στο London School of Economics and Political Science του University of London (B.Sc, Econ – 1981) και ακολούθως παρακολούθησε µεταπτυχιακά στο City University Business School, από όπου αποφοίτησε το 1982 (M.B.A. Marketing). Είναι διπλωµατούχος του Market Research Society Αγγλίας και µέλος του Chartered Institute of Marketing Αγγλίας, του British Institute of Management και Fellow του Institute of Sales and Marketing Management Αγγλίας. Έχει παρακολουθήσει εξειδικευµένα σεµινάρια σε θέµατα µπισκοτοποιίας στο Cambridge Αγγλίας και πολλά άλλα στην Κύπρο και στο εξωτερικό σχετικά µε θέµατα Γενικής Διεύθυνσης και Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου. Από το 1983 είναι Διευθύνων Σύµβουλος των εταιρειών του Συγκροτήµατος Alkis H. Hadjikyriacos (Frou Frou Biscuits) Limited.

ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ MIΧΑΛΗΣ CEO CYBARCO  DEVELOPMENT LTD

Ο Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Cybarco Development Ltd, μέλος του Ομίλου Λανίτη. Είναι Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών και μέλος άλλων Διοικητικών Συμβουλίων. Διευθυντικό στέλεχος, με πολυετή, εκτεταμένη εμπειρία σε διάφορους κλάδους επιχειρήσεων και πολυεθνικές εταιρείες όπως η Pepsico International και η Procter & Gamble, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το University of Texas at Austin (με υποτροφία Fulbright) και απόφοιτος του University of Manchester στον κλάδο Χρηματοοικονομικών και Οικονομετρίας (First-class honours).

ΧΑΤΖΗΡΟΥΣΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΚΑΙ CEO ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ CONSULCO

Ιδρυσε τον Όμιλο Εταιρειών Consulco τo 1993, τον οποίο διευθύνει και αναπτύσσει μέχρι και σήμερα. Είναι υπεύθυνος για τη συνολική διαχείριση καθώς και την επενδυτική στρατηγική, τη διάρθρωση και τις συνολικές δραστηριότητες του Ομίλου. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στους κλάδους της Αγοράς Ακινήτων και Χρηματοοικονομικών. Είναι, επίσης, συνιδρυτής της Consulco Capital Ltd, εταιρείας διαχείρισης εναλλακτικών επενδύσεων που έχει εξελιχθεί, ανταποκρινόμενη στη ζήτηση των πελατών μας για βρετανικές και ευρωπαϊκές επενδύσεις, και έκτοτε αποτελεί κόμβο επενδύσεων σε ακίνητα, πιστώσεις και ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.

ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΗΣ ΜΙΚΗΣ CEO ΥΠΕΡΑΓΟΡΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΗΣ (ΑΘΗΑΙΝΙΤΗΣ) ΛΙΜΙΤΕΔ

Είναι ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής των Υπεραγορών Αθηαινίτη, µε υπηρεσία 40 και πλέον χρόνων στο λιανικό εµπόριο. Φοίτησε στο Terra Santa College και στο Pitmans College του Λονδίνου. Ίδρυσε την πρώτη υπεραγορά στη Λευκωσία και συγκεκριµένα στην οδό Ερµού, αλλά µετά την Τουρκική Εισβολή του 1974, µεταφέρθηκε στην οδό Πρωταγόρου στην Παλλουριώτισσα. Το 1985 έκτισε την παρούσα υπεραγορά και σήµερα λειτουργεί µια ακόµα στο Nicosia Mall.

ΧΟΠΠΑΣ ΚΩΣΤΑΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΕΠΑΚ

Είναι ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και μέλος του Πρυτανικού Συμβουλίου. Έχει διατελέσει Διευθυντής Οικονομικών και Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012. Έχει εργαστεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για περισσότερα από είκοσι χρόνια στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Πανεπιστήμιο St. John’s, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων είναι Διδάκτωρ Στρατηγικής Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού από Wolverhampton του Ηνωμένου Βασιλείου και πτυχίο από Χάρβαρντ  στον ίδιο τομέα. Επίσης μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων με εξειδίκευση σε θέματα ηγεσίας από το Πανεπιστήμιο Κύπρου  καθώς και M.B.A στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικά από το St. John, Η.Π.Α.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΠΚ

Είναι Διευθυντής Διοίκησης & Οικονομικών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚ), του δεύτερου κρατικού Πανεπιστημίου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Βρίσκεται σε αυτόν τον ρόλο από την έναρξη λειτουργίας του Πανεπιστημίου το 2006. Ξεκίνησε την καριέρα του στην General Electric Company στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει εργαστεί για 17 χρόνια σε διάφορους ηγετικούς και αυξημένους ρόλους ευθύνης. Το υπόβαθρο και η τεχνογνωσία του τα τελευταία 12 χρόνια είναι κρίσιμα για τη διαμόρφωση και την ανάπτυξη της στρατηγικής του Εργαστηρίου. Είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος στη Μηχανολογία (Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ) και MBA (Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι).

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ CEO  TRUST INTERNATIONAL INSURANCE COMPANY (CYPRUS) LTD

Από τον Μάιο του 2009 είναι ο CEO της Trust International Insurance Company. Προηγουμένως, από το 2004  μέχρι το 2009, ήταν Διευθυντής πωλήσεων στην Εθνική Ασφαλιστική. Από το 1986 μέχρι το 1988 σπούδασε στο The University of Akron, όπου και έλαβε Bachelor of Science (BSc), Mechanical Engineering. Από το 1988 μέχρι το 1990, ήταν στο ίδιο πανεπιστήμιο, από το οποίο πήρε MSc, Mechanical Engineering (Conrols).

 

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ CEO EPIC

Προτού αναλάβει καθήκοντα CEO την 1η Νοεμβρίου του 2018, κατείχε τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή της εταιρείας (τότε ΜΤΝ). Θεωρείται ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές των επιτυχιών της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει σημαντική συμβολή στα εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα που ουσιαστικά άλλαξαν την κυπριακή αγορά τηλεπικοινωνιών. Στην εταιρεία βρίσκεται από το 2012. Διετέλεσε Chief Marketing Officer μέχρι το 2015, όταν ανέλαβε Εμπορικός Διευθυντής. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στις τηλεπικοινωνίες στην Κύπρο και την Ελλάδα.

XΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΑΛΕΞΗΣ CEO ΚΑΝΙΚΑ GROUP

Γεννήθηκε το 1975. Σπούδασε Computerized Accounting στην Αγγλία και έπειτα απέκτησε το επαγγελματικό προσόν ACCA. Εργάστηκε σε μεγάλη εταιρεία Quantity Surveyors στο Λονδίνο για 4 χρόνια και με την επιστροφή του στην Κύπρο σε εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για ακόμη 2 χρόνια. Το 2003 άρχισε εργασία στο Όμιλο KANIKA κάτω από την ιδιότητα του βοηθού οικονομικού Διευθυντή και από τον Δεκέμβριο του 2008 διορίστηκε Οικονομικός Διευθυντής θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014. Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση του CEO του Ομίλου.

ΧΡΥΣΟΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ CEO CYFIELD GROUP

Υπηρέτησε την οικογενειακή επιχείρηση από μικρή ηλικία σε διάφορα πόστα. Εργάστηκε επίσης στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα για την Navigant and Mckinsey & Company. Έπαιξε με την παρουσία του καθοριστικό ρόλο και για την είσοδο της εταιρεία στον τομέα της ενέργειας. Είναι κάτοχος Highest Honors Bachelor of Science degree in Civil Engineering στο Georgia Institute of Technology και Master of Science in Structural Engineering στο  Stanford University. Είναι επίσης μέλος της ΟΕΒ και του ΕΤΕΚ.

ATTARD RONALD CEO ΕΥ ΚΥΠΡΟΥ

Εντάχθηκε στην EY το 1999 και ανέλαβε τον καινούριο του ρόλο έχοντας συνεργαστεί στενά με το γραφείο και τους συνεταίρους στην Κύπρο κατά τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο του ρόλου του ως Επικεφαλής Στρατηγικής και Συναλλαγών της Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA), θέση την οποία κατέχει από το 2016. Παράλληλα με τις αρμοδιότητές του για την Κύπρο και την περιοχή CESA, θα διατηρήσει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της EY στην Μάλτα, την οποία κατέχει από το 2013.    

GATZKE OLIVER CEO ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου στη Γερμανία με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (with Honours).  Προηγουμένως, απέκτησε τον τίτλο του Τραπεζίτη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αμβούργου κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του στη Deutsche Bank AG Hamburg (1989-1996).  Διαθέτει πλούσιο βιογραφικό με διεθνή εμπειρία ως συνέταιρος σε εταιρεία Big Four (KPMG) και πιο πρόσφατα ως CFO/CTO στη γερμανική συστημική τράπεζα (Hamburg Commercial Bank ) όπου ηγήθηκε της πρώτης ιδιωτικοποίησης κρατικής τράπεζας στη Γερμανία σε συνεργασία με διεθνείς επενδυτές.

GRANT JOHNSON CEO CYPRUS CASINOS

Πριν την ανάληψη των καθηκόντων CEO, κατείχε τη θέση του Ανώτερου Αντιπρόεδρου (SVP), Casino Sales, Marketing & Operations στο Studio City στο Μακάο ενώ προηγουμένως διετέλεσε SVP, Casino Sales & Marketing στο Altira Macau και τα Mocha Clubs. O ο κ. Johnson κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις σε άλλους τομείς που αφορούσαν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Melco στο Μακάο. Πριν από την ένταξή του στο δυναμικό της Melco το 2011, ο κ. Johnson εργάστηκε, από το 2007 μέχρι το 2011, στην Sands China Ltd, στην οποία κατά την αποχώρησή του κατείχε τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή, Destination Marketing. Από το 2005 μέχρι το 2007 διετέλεσε Διευθυντής Μάρκετινγκ του ΝΒΑ (της Εθνικής- ΗΠΑ Ένωσης Καλαθοσφαίρισης) για την περιοχή της Ασίας. Είναι κάτοχος πτυχίου (BS) Μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (State University of New York).

KUMARJHA PRABHAT GROUP MANAGING DIRECTOR AND CEO, MSC SHIPMANAGEMENT LTD CYPRUS

Είναι Ναυτικός Μηχανικός και η καριέρα του στη θάλασσα ήταν σε διάφορα είδη πλοίων μέχρι τον βαθμό του Αρχιμηχανικού. Αφού αποχώρησε ως Τεχνικός Επόπτης, συνέχισε με  MBA στη Γενική Διοίκηση & Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και το Πρόγραμμα Προηγμένης Διαχείρισης από το IESE Barcelona. Έχει παίξει βασικό ρόλο στη δημιουργία της MSC Shipmanagement Limited Hong Kong το 2005 και στη συνέχεια της MSC Shipmanagement Limited, Κύπρος το 2008. Η MSC Crewing Services Limited India και η MSC Crewing Services Ukraine βρίσκονται υπό την άμεση ευθύνη του και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου αυτών των εταιρειών. Ο Prabhat είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και Αντιπρόεδρος της Ναυτιλιακής Ακαδημίας Κύπρου και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Πορτογαλίας.

KISLYI VICTOR CEO WARGAMING PUBLIC COMPANY

Λευκορώσος στην καταγωγή, ο οποίος ανακηρύχθηκε Person of the Year 2012 από την ιστοσελίδα GamesIndustry International.Είναι ο εµπνευστής του παιχνιδιού Massive Assault Series και ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας Wargaming, την οποία ίδρυσε το 1998 µαζί µε τα αδέλφια του στο Μινσκ της Λευκορωσίας.H Wargaming είναι σήµερα µεγαλοµέτοχος της Ελληνικής Τράπεζας, ελέγχοντας ποσοστό κοντά στο 18%.Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε µε την ανάπτυξη TBS και RTS παιχνιδιών, η Wargaming εξέλιξε και διεύρυνε τον κύκλο εργασιών της σε free-to-play online παιχνίδια δράσης το 2009 και έκτοτε έχει καταστεί ένας από τους ηγέτες στην αγορά.

SCHOELLER ΗEINRICH CEO COLUMBIA SHIPMANAGEMENT

Ίδρυσε την Schoeller Holdings Ltd το 1978 και είναι επίσης πρόεδρος του ∆ιοικητικού της Συµβουλίου. Διετέλεσε Διευθύνων Σύµβουλος της Hanseatic Shipmanagement Ltd (1972-1976) και Τεχνικός Διευθυντής της Christian F. Ahrenkiel GmbH (1977-1981).Σήµερα κατέχει τη θέση του Προέδρου της Columbia Shipmanagement Ltd και της Bengal Tiger Line.Η εταιρεία του διαχειρίζεται πάνω από 360 σκάφη, ενώ εργοδοτεί πέραν των 14.500 εργαζοµένων σε όλο τον κόσµο. Οι βασικές υπηρεσίες διαχείρισης πλοίων της Columbia βρίσκονται στη Λεµεσό, στο Αµβούργο και στη Σιγκαπούρη, ενώ υπάρχουν και δύο συνδεδεµένα γραφεία σε Elsfleth και Αθήνα.

TABONE DAVID CEO TRYFON TSERIOTIS LTD

Έχει αποκτήσει εκτενή εμπειρία στη Διαχείριση και Διοίκηση Πωλήσεων σε διάφορες αγορές, χειριζόμενος πολλές διεθνείς επωνυμίες (FMCG, Healthcare/Healthcare Products). Από το 2019 είναι ο CEO της Tryfon Tseriotis Ltd ενώ προηγουμένως, για σχεδόν 20 χρόνια εργαζόταν στον όμιλο Alf Mizzi & Sons Group, ως Senior Sales Manager και Sales & Brand Manager.

VALOV PETR CEO EXNESS

Ως προγραμματιστής λογισμικού από τα σχολικά του χρόνια, ο Petr Valov σπούδασε πληροφορική και προγραμματισμό. Tο 2008 ίδρυσε την Exness και αρχικά ήταν ο μοναδικός δημιουργός των τεχνολογιών του. Η Exness είναι ένας παγκόσμιος broker που αξιοποιεί ένα συνδυασμό τεχνολογίας και ηθικής με σκοπό να δημιουργήσει ένα ιδανικό trading περιβάλλον για επενδυτές. H Exness καταγράφει πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε όγκο συναλλαγών κάθε μήνα ενώ παράλληλα εστιάζει σε μια επεκτατική στρατηγική για νέες περιοχές του κόσμου.