Πράσινο φως άναψε η περιβαλλοντική αρχή για την κατασκευή και λειτουργία οικιστικής και γραφειακής ανάπτυξης της εταιρείας «ΑG. Nicolaides Bros Ltd» στην ενορία Αγίου Νικολάου στο Δήμο Λάρνακας.

Το προτεινόμενο έργο θα αποτελείται από 2 Blocks, το Block A και το Block B. Το Block A θα αποτελείται από 9 ορόφους και θα εξυπηρετεί γραφειακές ανάγκες με στέγαση 13 γραφείων. Το Block Β θα εξυπηρετεί οικιστικές ανάγκες και θα περιλαμβάνει 14 διαμερίσματα, ενώ θα αποτελείται από 6 ορόφους. Το ύψος των δυο κτιρίων θα φτάνει τα 41,60 μέτρα..

Επίσης, τα δυο Blocks θα διαθέτουν υπόγειο χώρο στάθμευσης. Στο Block A θα υπάρχουν 78 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων οι 4 θα είναι για ΑμΕΑ, ενώ στο Block B θα υπάρχουν 9 χώροι στάθμευσης. Επίσης, χώροι στάθμευσης θα υπάρχουν και στο ισόγειο των δυο Blocks. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν 3 θέσεις για το Block A και 6 θέσεις για το Block Β, εκ των οποίων η μία θέση θα είναι για ΑμΕΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Το συνολικό εμβαδόν κάλυψης του τεμαχίου από τα κτίρια της προτεινόμενης ανάπτυξης είναι 1,525 τ.μ. ενώ το συνολικό εμβαδόν δόμησης είναι 4,059 τ.μ..

Ο εξωτερικός χώρος της ανάπτυξης θα τοπιοτεχνηθεί με ιθαγενή/ενδημικά είδη χλωρίδας.

Υπολογίζεται ότι στο Block A θα φιλοξενούνται 200 άτομα, ενώ στο Block Β θα φιλοξενούνται περίπου 45 άτομα.

Η περιοχή που θα ανεγερθεί το έργο χαρακτηρίζεται κυρίως από την παρουσία οικιστικών και εμπορικών αναπτύξεων, δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης. H αναπτυξιακή τάση που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή Λάρνακας δημιουργεί μεταξύ άλλων, την προσέλκυση ατόμων που θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν μόνιμη κατοικία ή μόνιμη επαγγελματική στέγη στη Λάρνακα.

Σκοπός του έργου είναι να καλύψει τις ανάγκες οικιστική και επαγγελματικής στέγασης, αλλά επίσης να ενδυναμώσει την περιοχή με νέες θέσεις εργασίας.