Το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθέτησε την Τετάρτη την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ανάληψη και φιλοξενία από την Κύπρο της Ευρωπαϊκής Μέρας Θάλασσας το 2026, δήλωσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης σε δηλώσεις μετά το Υπουργικό είπε ότι πρόκειται για θεσμό που υιοθετήθηκε από το 2008 και κάθε χρόνο στις 20 Μάϊου γιορτάζεται σε μια παράκτια πόλη της Ευρώπης. Η Κύπρος έθεσε υποψηφιότητα για το 2026 που συμπίπτει με την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο Υφυπουργός είπε ότι η παράκτια πόλη που επιλέγηκε είναι η Λεμεσός όμως η πρόταση του κράτους είναι να γίνουν και επιμέρους εκδηλώσεις σε όλες τις παράκτιες πόλεις της Κύπρου.

«Είναι μια σημαντική εξέλιξη για Κύπρο, θα είναι πόλος έλξης χιλιάδων Ευρωπαίων που ασχολούνται με τη ναυτιλία, τη θάλασσα και τη γαλάζια οικονομία, θα είναι προσπάθεια να προωθήσουμε τις δραστηριότητες μας που αφορούν αυτούς τους τομείς αλλά και να συνομολογηθούν συνεργασίες με τοπικούς φορείς, εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα», ανέφερε.