Το χρίσμα της «Ευρωπαικής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού» για το 2023, που έλαβε το βράδυ της Τετάρτης η Πάφος από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ στις Βρυξέλλες, αντιμετωπίζεται από τους φορείς της επαρχίας ως μια σημαντικότατη εξέλιξη, τηρουμένων των αναλογιών αντίστοιχη με το χρίσμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017.

Η δημοσιότητα που θα λάβει η Πάφος σε παγκόσμιο επίπεδο από την λειτουργία της ως πρωτεύουσα του «έξυπνου τουρισμού», αλλά και η τεράστια σημασία που θα έχει το 2023 η τουριστική βιομηχανία μετά το πλήρες τέλος της πανδημίας, όπως εκτιμάται, μεγιστοποιεί την σημασία και τα οφέλη για την κυπριακή πόλη από την απόφαση αυτή της Ευρωπαικής Ένωσης, τόνισε χαρακτηριστικά στον «Φ» ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, Κυριάκος Δρουσιώτης.

« Αντίστοιχες πρωτοποριακές διαδικασίες για το τουριστικό μας προιόν», επεσήμανε, « σχεδιάζαμε ήδη και προωθούσαμε από την εποχή της θητείας μου ως προέδρου του ΕΒΕ Πάφου όταν και ιδρύσαμε πρώτοι σε όλη την Κύπρο την ΕΤΑΠ ως συλλογικό φορέα τουρισμού μιας περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού για το 2023 η Πάφος

Οραματιστήκαμε ένα οργανισμό που να μπορεί να υλοποιεί πρωτοποριακά και μοντέρνα σχέδια για όφελος της Πάφου και η σημερινή μεγάλη επιτυχία, αποτελεί απότοκο του μεγαλεπίβολου εκείνου στόχου».

Ικανοποίηση για την διάκριση εξέφρασε μιλώντας στον «Φ» και ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, Θάνος Μιχαηλίδης, επισημαίνοντας τη σημασία της για την περαιτέρω αναβάθμιση της εικόνας και της φήμης του προορισμού σε παγκόσμια επίπεδο, όσο και για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών της Πάφου.

«Η επιτυχία αυτή», τόνισε, « δεν ήρθε τυχαία, είναι αποτέλεσμα έντονων και συλλογικών προσπαθειών μας τα τελευταία χρόνια. Η Πάφος πρωτοπορεί εδώ και δύο χρόνια στην ψηφιακή καμπάνια προώθησης του τουρισμού της, που προωθούμε ως ΕΤΑΠ και ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, με την συνδρομή του Υφυπουργείου Τουρισμού στις διεθνείς αγορές. Αποδεικνύεται έμπρακτα πλέον ότι η προσπάθεια αυτή είναι απολύτως επιτυχής».

Η απόφαση για ανάληψη του χρίσματος από την Πάφο ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης και ενώ στις Βρυξέλλες βρίσκονταν τις τελευταίες μέρες για την τελική παρουσίαση του φακέλου της Πάφου ο Διευθυντής Έργων έξυπνης πόλης του Δήμου Πάφου, δρ. Ζήνων Ζήνωνος και ο Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΤΑΠ, Νάσος Χατζηγεωργίου.

Η Πάφος θα λάβει πλέον εξειδικευμένη υποστήριξη επικοινωνίας και branding για το 2023. Αυτό θα περιλαμβάνει την παραγωγή ενός διαφημιστικού βίντεο, ένα ειδικά σχεδιασμένο γλυπτό hashtag για την πόλη, καθώς και εξατομικευμένες δραστηριότητες προώθησης και προβολή σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και διεθνώς.

                                                                 ΝΤΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ