Η προσβασιμότητα προς το διεθνές αεροδρόμιο Πάφου με αφορμή τον ημιτελή νέο δρόμο που κατασκευάστηκε από την τουριστική περιοχή Κάτω Πάφου προς τη μονάδα και τις ενστάσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος και οικολογικών οργανώσεων στην αποπεράτωση του, αλλά και οι φωνές διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις και προβλήματα και του υφιστάμενου δρόμου μέσω του παλαιού δρόμου Πάφου-Λεμεσού και Τίμης, ξανάρχονται πλέον στο προσκήνιο.

Η σημαντική μείωση της αεροπορικής κίνησης τον τελευταίο μήνα, ελέω χειμερινής περιόδου, δίνει την ευκαιρία στους αρμόδιους φορείς να ασχοληθούν και με τα προβλήματα προσβάσεων προς τη μονάδα, αφού το φετινό καλοκαίρι η προσοχή όλων ήταν αποκλειστικά επικεντρωμένη στην τεράστια αύξηση της αεροπορικής κίνησης μετά την πανδημία, που προκάλεσε αριθμούς-ρεκόρ στην κίνηση του αεροδρομίου Πάφου.

Εν αναμονή των οριστικών αποφάσεων των κρατικών τμημάτων για το δεύτερο τμήμα του νέου δρόμου τουριστικής περιοχής-αεροδρομίου, στο τραπέζι θα είναι αυτό τον χειμώνα και ο υφιστάμενος δρόμος προς το αεροδρόμιο. Με στόχο την προώθηση των εργασιών κατασκευής πεζοδρομίων και τοποθέτησης οδικού φωτισμού στον παλαιό δρόμο Αεροδρομίου – Πάφου, και ειδικότερα στο τμήμα του δρόμου Τίμη – Αχέλεια, ο βουλευτής Πάφου του ΑΚΕΛ, Βαλεντίνος Φακοντής, απέστειλε σχετική επιστολή προς την Επαρχιακή Μηχανικό του Τμήματος Δημοσίων Έργων Πάφου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξυπνος τουρισμός: To νέο στοίχημα της Πάφου για το ‘23

«Ο ελλιπής οδικός φωτισμός στον συγκεκριμένο δρόμο αυξάνει περαιτέρω τον κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων», αναφέρει. «Είναι παραδεκτό από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι ο παλιός δρόμος Αεροδρομίου – Πάφου είναι πολύ επικίνδυνος και χρήζει άμεσα βελτίωσης».

Οι προσπάθειες για βελτίωση του υφιστάμενου οδικού άξονα ακολουθούν τη χρονίζουσα, πλέον, δυστοκία των αρμοδίων για ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητοδρόμου που θα καταλήγει στον αερολιμένα Πάφου. Οι ενστάσεις ως προς τον επηρεασμό περιοχής Natura και της πανίδας της περιοχής, παρά τον ποταμό της Έζουσας, αποδεικνύονται για την ώρα ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Χαραμάδα ελπίδας άνοιξε αυτή τη φορά ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάφο, τονίζοντας ότι μια εναλλακτική όδευση εξετάζεται από το Τμήμα Περιβάλλοντος και αναμένεται η σχετική γνωμάτευση, εκφράζοντας την ελπίδα αυτή να είναι θετική, αφού δεν υπάρχει επηρεασμός πλέον από το Natura, όπως τόνισε.