Σωκράτης Ιωακείμ

Πρόκειται για επαύλεις που αγνοούσαμε την ύπαρξη τους σε Πέγεια, Λευκωσία, Πισσούρι και Σούνι, η συνολική αξία των οποίων φθάνει στα €89.5 εκατ.

Μπορεί να μην υπάρχει πλέον το κίνητρο απόκτησης κυπριακού διαβατηρίου στην αγορά ακινήτων της Κύπρου, εντούτοις υπάρχουν ακόμη ακίνητα στην αγορά διαθέσιμα μόνο για αγοραστές με μεγάλο πορτοφόλι. Το Insider πραγματοποίησε έρευνα στις ιστοσελίδες κτηματομεσιτικών γραφείων της Κύπρου και σας παρουσιάζει τις ακριβότερες επαύλεις που είναι διαθέσιμες προς πώληση σήμερα.

ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΕΠΑΥΛΗ 7 ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΓΕΙΑ €27.000.000

Η πολυτελής έπαυλη στην Πέγεια βρίσκεται σε οικόπεδο 6000 τ.μ. σε προνομιακή τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, περιτριγυρισμένη από καταπράσινους διαμορφωμένους κήπους, σιντριβάνι και πισίνα. Αποτελείται από 7 υπνοδωμάτια και 7 μπάνια. Πωλείται αποκλειστικά από την Cyprus Sotheby’s International Realty και στην περιγραφή του ακινήτου τονίζεται πως η Πέγεια αποτελεί δημοφιλή προορισμό για αρκετούς διάσημους, μεταξύ των οποίων και η Κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα.

PALAZZO DELLA CAPITALE ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ €26.000.000

Το Palazzo Della Capitale, βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας και αποτελεί μια κατοικία οικοδομημένη στα νεοκλασικά ιταλικά πρότυπα. Η κατοικία πωλείται για το ποσό των €26 εκατ. ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το ακίνητο για κάποιο διάστημα ήταν ενοικιασμένο για €40.000 μηνιαίως. Το ακίνητο είναι κτισμένο σε οικόπεδο 11.000 τ.μ. και έχει μεγάλο κήπο και σιντριβάνια.

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή, οι ιδιοκτήτες και οι αρχιτέκτονες πέρασαν μήνες ταξιδεύοντας από την Τοσκάνη στη Ρώμη επισκεπτόμενοι κάστρα και άλλα ακίνητα πριν ξεκινήσουν την οικοδόμηση του. Το Palazzo Della Capitale πωλείται αποκλειστικά με το 21 Property Finder στη Λευκωσία.

VILLA PRIMAVERA ΣΤΟ ΠΙΣΣΟΥΡΙ €22.000.000

Η Villa Primavera βρίσκεται στην κοινότητα Πισσουρίου στην επαρχία Λεμεσού. Η έπαυλη έχει συνολική έκταση 2.200 τ.μ. και βρίσκεται σε οικόπεδο 11.345 τ.μ. Αποτελείται από 10 υπνοδωμάτια και 7 μπάνια και έχει μεγάλη πισίνα και κήπο. Στην Κύπρο πωλείται αποκλειστικά από την FoyTina Real Estate.

ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΕΠΑΥΛΗ 8 ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙ 14.500.000

Πρόκειται για πολυτελή έπαυλη 8 υπνοδωματίων στην περιοχή Σούνι στους πρόποδες της οροσειράς του Τροόδους. Η κατοικία έχει έκταση 2.290 τ.μ. συν έναν ξεχωριστό ξενώνα επιπλέον 100 τ.μ. Βρίσκεται σε οικόπεδο 8.840 τ.μ. και παράλληλα προσφέρεται η δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο αγοραστή να αγοράσει επιπρόσθετη γη που γειτνιάζει έκτασης 19.823 τ.μ. αυξάνοντας τη συνολική έκταση στα 28.663 τ.μ. Εντοπίσαμε την έπαυλη να πωλείται στη σελίδα της BuySell Real Estate.