Αναστέλλεται η 24ωρη προειδοποιητική απεργία στην οποία είχε καλέσει για την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, το Κλαδικό Συμβούλιο Υπαλλήλων της Τεχνικής Δομής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Εκπρόσωπος των υπαλλήλων του Τμήματος, που αποτελείται από 278 λειτουργούς Τεχνικής δομής και 20 λειτουργούς Επιστημονικής δομής, είπε στο ΚΥΠΕ ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με την εργοδοτική πλευρά και επομένως τα απεργιακά μέτρα αναβάλλονται. Όπως ανέφερε, το περιεχόμενο της συμφωνίας θα ανακοινωθεί την Τετάρτη από την ΠΑΣΥΔΥ.

Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι η εργοδοτική πλευρά δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει το αίτημα του Κλάδου Υπαλλήλων των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αναμένεται ανακοίνωση από τη συντεχνία ΠΑΣΥΔΥ.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση της η συντεχνία ανέφερε ότι οι λόγοι που εξώθησαν τους λειτουργούς της Τεχνικής Δομής σε απεργία είναι η χωρίς ενημέρωση και συμμετοχή του κλαδικού συμβουλίου της Υπηρεσίας στην απόφαση της αρμόδιας αρχής το 2021 για την αναδιάρθρωση του Τμήματος Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η αναδιάρθρωση περιελάμβανε σταδιακή κατάργηση των κενών θέσεων στη βάση της Τεχνικής Δομής, 26 θέσεων A2-5-7 το έτος 2023, “μετατρέποντας την Τεχνική δομή σε φθίνουσα με στόχο την κατάργησή της”.

Επίσης περιελάμβανε τη δημιουργία 2 νέων θέσεων στην Τεχνική δομή στην κλίμακα Α11(ii) και 2 στην Α10(i) και καμία ανελικτική θέση στην Α8-9 καθώς και τη σταδιακή αύξηση των θέσεων της Επιστημονικής δομής με σκοπό την διεύρυνσή της, δημιουργία 2 νέων θέσεων στην κλίμακα Α14(ii) και 10 νέες θέσεις στην κλίμακα Α8-10-11 για το έτος 2023.