Απέδωσαν καρπούς οι ενέργειες προσέλκυσης κόσμου στο «λαβωμένο» ιστορικό εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα λόγω της πανδημίας και της έναρξης των εργασιών του Metropolis Mall. Παρά το γεγονός πως μεγάλα καταστήματα μετακινήθηκαν στο νέο εμπορικό κέντρο, με πάρα πολλά άλλα να έχουν βάλει λουκέτο, οι δημότες της πόλης έδωσαν, τις τελευταίες ημέρες, ψήφο εμπιστοσύνης στους καταστηματάρχες του κέντρου, που δηλώνουν ικανοποιημένοι από την κίνηση.

Από τη μία, οι δεκάδες εκδηλώσεις του Δήμου Λάρνακας και οι ενέργειες των ίδιων των καταστηματαρχών –πολλοί από τους οποίους έκαναν προσφορές– και από την άλλη ο καλός καιρός, έκαναν πολλούς να επιλέξουν το κέντρο της πόλης για τα ψώνια τους. 

«Η αγορά κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα και πιστεύω πως θα συνεχίσει να κινείται, επειδή μετά τις γιορτές θα έχει και εκπτώσεις», ανέφερε στον «Φ» ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας, Κυριάκος Αμπίζας, σημειώνοντας πως τα μηνύματα είναι αισιόδοξα για το μέλλον. «Οι καταστηματάρχες έβαλαν πολύ καλές τιμές, για να βοηθήσουν τον κόσμο να κάνει τα ψώνια του, αφού λόγω της ακρίβειας πολλοί είναι αυτοί που δυσκολεύονται. Μέχρι στιγμής είμαστε ικανοποιημένοι, σε σχέση με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί αλλά και το γεγονός πως άνοιξε το Μall». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Deal €32 εκατ. για ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Λάρνακα

Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, άρχισαν ν’ ανοίγουν κάποια καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς και καταστήματα δώρων, κάτι που εκτιμάται πως σταδιακά θ’ αλλάξει την εικόνα του εμπορικού κέντρου. Στην προσέλκυση κόσμου στο εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με τον κ. Αμπίζα, βοήθησαν και κάποια έργα που έγιναν όπως η πλατεία Ζουχουρί, το άνοιγμα της μαρίνας Λάρνακας, που διαθέτει και μεγάλο χώρο στάθμευσης, καθώς και η δημιουργία παιδότοπου. «Περιμένουμε με τον νέο χρόνο ν’ ανοίξει και η Δημοτική Αγορά, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ζουχουρί, που πιστεύουμε πως θα φέρει ακόμη περισσότερο κόσμο στο κέντρο της Λάρνακας».

Οι καταστηματάρχες, έχουν στα χέρια τους και τα ευρήματα έρευνας εταιρείας στην οποία ανέθεσαν να εντοπίσει τους λόγους που αποτρέπουν τους δημότες της πόλης να επισκέπτονται το εμπορικό κέντρο. Η έρευνα, όπως ανέφερε ο κ. Αμπίζας, κατέδειξε πως υπάρχει δυσκολία σε θέματα διακίνησης και εξεύρεσης χώρων στάθμευσης εντός της πόλης. 

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων άρχισαν να οργανώνονται προκειμένου ν’ αυξήσουν περαιτέρω την κίνηση στο κέντρο, μέσω της διοργάνωσης εκδηλώσεων, καθώς και της προσφοράς εκπτωτικών καρτών. «Ευελπιστούμε πως θ’ αποδώσει και αυτή η ενέργειά μας, καθώς και άλλα έργα που προγραμματίζονται στο κέντρο. Εμείς βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον», κατέληξε.