Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι τεσσάρων (4) ετών. Το σχέδιο αφορά στήριξη περιπτώσεις παιδιών όπου διαπιστώνεται ουσιώδης απώλεια εισοδημάτων της οικογένειας.

Μέσω του Σχεδίου, η Κυβέρνηση στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση των οικογενειών, με τρόπο που να διασφαλίζεται η πολύπλευρη στήριξη του παιδιού και η εξισορρόπηση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή, διευκολύνοντας την ένταξη γυναικών και ανδρών στην αγορά εργασίας, με συνεπακόλουθο τη σμίκρυνση του χάσματος απασχόλησης μεταξύ των φύλων. Επιπλέον, με το εν λόγω Σχέδιο, επιδίωξη είναι η αύξηση των ευκαιριών πρόσβασης των παιδιών σε ποιοτική προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα, χωρίς αποκλεισμούς.

Το Σχέδιο Επιχορήγησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4ων ετών εμπίπτει στον ευρύτερο σχεδιασμό και στοχεύει στην αύξηση των προσφερόμενων θέσεων για παιδιά ηλικίας μέχρι 4ων ετών, με μεγαλύτερη επικέντρωση στα παιδιά μέχρι 2 ετών, όπου εντοπίζεται χαμηλό ενδιαφέρον για φροντίδα και εκπαίδευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι δικαιούχοι της επιδότησης διδάκτρων & σίτισης για παιδιά

Το Σχέδιο Επιχορήγησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4ων ετών σχεδιάστηκε με γνώμονα την ενίσχυση των παιδιών και του θεσμού της οικογένειας και προβλέπει τη διάθεση ποσού ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για τη χρηματοδότηση ποσοστού μέχρι 80% του ύψους των τροφείων παιδιών μέχρι 4ων ετών που φοιτούν σε ιδιωτικούς και κοινοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, με μέγιστο ποσό που κυμαίνεται από €100 μέχρι και €350 μηνιαίως για κάθε παιδί, με ιδιαίτερα αυξημένη επιδότηση για παιδιά ηλικίας μέχρι και 2 ετών, καθώς και για μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Σχέδιο διαβάστε εδώ