Μέχρι και το 50% των εργαζομένων κάθε επιχείρησης θα μπορεί να είναι προσωπικό από τρίτες χώρες βάσει των όσων προτείνει το Υπουργείο Εργασίας για αναθεώρηση της στρατηγικής απασχόλησης αλλοδαπών, προκειμένου μεταξύ άλλων να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού.

Σήμερα η οροφή όσον αφορά την εργοδότηση αλλοδαπών από τρίτες χώρες φτάνει μέχρι το 30% υπό προϋποθέσεις, ωστόσο με την πρόταση του Υπουργείο Εργασίας το πλαφόν ανεβαίνει στο 50% εφόσον, όμως «ο εργοδότης εφαρμόζει συμφωνημένη κλαδική ή επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση».

 Η συγκεκριμένη πρόνοια βάσει του εγγράφου που απέστειλε προχθές το Υπουργείο Εργασίας στους κοινωνικούς εταίρους και που προκάλεσε όπως γράψαμε την αντίδραση των συντεχνιών, στοχεύει όπως πληροφορούμαστε στο να καθησυχάσει το συνδικαλιστικό κίνημα όσον αφορά τη διασφάλιση των συλλογικών συμβάσεων. Εντούτοις,  όπως γράψαμε οι συντεχνίες με την κατάθεση του εγγράφου αντέδρασαν σφόδρα κυρίως για τον χρόνο εκδήλωσης της πρωτοβουλίας του Υπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο μέτωπο Κούσιου με συντεχνίες για ξένους εργάτες

Καθώς για το θέμα της ΑΤΑ η κυβέρνηση στην ουσία παρέπεμψε το ζήτημα στους επόμενους, προκειμένου να μην τους δεσμεύσει, ενώ για το ζήτημα των ξένων εργατών φαίνεται να βιάζεται για ρυθμίσεις εντός Φεβρουαρίου. Κυβερνητικές πηγές, πάντως, υποστήριξαν πως οι κοινωνικοί εταίροι ήταν ενήμεροι από τον Νοέμβριο για τις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας.

Υποστήριξαν επίσης πως με το έγγραφο που αποστάληκε ζητούνται ακριβώς οι θέσεις όλων των πλευρών στο πλαίσιο διαβούλευσης. Θέσεις οι οποίες βάσει του εγγράφου που έχει στην κατοχή του ο «Φ» ζητούνται «το ταχύτερο δυνατό» και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 του μήνα. Σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, η βασική φιλοσοφία των κριτηρίων για απασχόληση ξένου εργατικού δυναμικού θα είναι:

  • (α) Η ίση μεταχείριση των αλλοδαπών εργαζομένων με ημεδαπούς σε ό,τι αφορά τους όρους και τις συνθήκες εργασίας στην επιχείρηση.
  • (β) Η τήρηση του πλαισίου της εργατικής νομοθεσίας και η μη απόλυση προσωπικού λόγω πλεονασμού σε αντίστοιχες ή παρόμοιες θέσεις εργασίας
  • (γ) Ο σεβασμός στον θεσμό της τριμερούς συνεργασίας και του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων.

Στη νέα στρατηγική προτείνεται επίσης φιλελευθεροποίηση για την εργοδότηση ξένου εργατικού δυναμικού στους τομείς της γεωργοκτηνοτροφίας, περισυλλογής σκυβάλων, ανακύκλωσης και συναφών οικονομικών δραστηριοτήτων, με τη διευκρίνιση ότι ο επιτρεπόμενος αριθμός αλλοδαπών εργαζομένων στους πιο πάνω τομείς θα καθορίζεται από τις εκτάσεις και το είδος καλλιέργειας, τον αριθμό των εκτρεφόμενων ζώων κ.λπ.

Όσον αφορά τους άλλους τομείς οικονομικής δραστηριότητας «και εφόσον αποδεικνύεται η έλλειψη Κυπρίων ή Ευρωπαίων που θα επιθυμούσαν να εργοδοτηθούν», προτείνεται να καθοριστεί ποσοστό 30% του μέσου όρου του συνολικού αριθμού απασχολουμένων για την περίοδο 12 μηνών που προηγούνται της αίτησης. Συμπληρώνεται όμως, πως το ποσοστό του 30% θα αυξάνεται σε 50% εφόσον ο εργοδότης εφαρμόζει συμφωνημένη κλαδική ή επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση.

Βασικές αρχές της νέας στρατηγικής

Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου Εργασίας οι βασικές αρχές της νέας στρατηγικής για την απασχόληση αλλοδαπών από τρίτες χώρες θα είναι μεταξύ άλλων η διασφάλιση του δικαιώματος κάθε Κύπριου ή Ευρωπαίου πολίτη για πρόσβαση σε εργασία και η διασφάλιση της ίσης μεταχείρισης, της ποιοτικής εργασίας, των όρων που διέπουν την αμοιβή της εργασίας καθώς και του δικαιώματος συμμετοχής ή μη συμμετοχής σε συνδικαλιστική οργάνωση. Στις βασικές αρχές περιλαμβάνεται επίσης και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και φυσικά η πλήρωση των κενών θέσεων εργασίας που ανταποκρίνονται στις διαπιστωμένες ανάγκες των εργοδοτών με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας και βιωσιμότητας των επιχειρήσεων τους. Στις βασικές αρχές της περιλαμβάνει επίσης η εξυπηρέτηση των αναπτυξιακών στόχων της κυβερνητικής πολιτικής με βάση το Στρατηγικό Σχέδιο «Κύπρος το Αύριο». Με το έγγραφο ο υπουργός προτείνει επίσης όπως θεσμοθετηθεί τριμερής επιτροπή παρακολούθησης εφαρμογής της νέας στρατηγικής η οποία θα συμβουλεύει τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας για τη στρατηγική. η ίδια επιτροπή θα εξετάζει περαιτέρω καταρχήν παράπονα αλλοδαπών εργατών για δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης, ή για οποιανδήποτε παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων των αλλοδαπών εργατών.

Μονόδρομος ο διάλογος 

Δεν έχουν άδικο οι συντεχνίες που διαμαρτύρονται για τον χρόνο που επέλεξε η κυβέρνηση να ρυθμίσει την εργοδότηση ξένων εργατών, ούτε όταν επικαλούνται αντιφάσεις. Καθώς από τη μια η κυβέρνηση κάνει λόγο για μεταβατική περίοδο ενόψει εκλογών για την ΑΤΑ, θέμα που αφορά τους εργαζομένους, ενώ από την άλλη φαίνεται διατεθειμένη να κλείσει πριν αποχωρήσει ένα άλλο ζήτημα που αφορά και ενδιαφέρει περισσότερο την εργοδοτική πλευρά.  Και για τα δύο θέματα, πάντως, η σύγκρουση δεν είναι αυτή που θα δώσει λύσεις, παρά μόνο ο διάλογος. Διάλογος που αν μπορεί να αρχίσει τώρα για τη νέα στρατηγική απασχόλησης αλλοδαπών, μπορεί το ίδιο εύκολα να συνεχιστεί και για την ΑΤΑ.