Μέσα στα πλαίσια των ενεργειών για προώθηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2023, οι φορείς της Πάφου άρχισαν ήδη τις εξειδικευμένες  καμπάνιες στον διεθνή χώρο, που φέρουν τα λογότυπα της Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού.  Η πρεμιέρα των ειδικών αυτών προωθήσεων έγινε τις προηγούμενες μέρες από το γειτονικό Ισραήλ, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες δράσεις σε πολλές ευρωπαικές αγορές με ιδιαίτερη σημασία για την Πάφο. 

Η “έξυπνη” ψηφιακή εκστρατεία της Πάφου χρησιμοποιεί για πρώτη φορά από τα τέλη του 2022 το Channel Factory, μια πρωτοποριακή πλατφόρμα που διασφαλίζει σε κάθε καμπάνια την επωνυμία του προορισμού, την συμβατικότητα της πληροφόρησης και εγγυημένη απόδοση. Η εν λόγω εκστρατεία εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο, ενώ επικεντρώθηκε σε κύριες ή ανερχόμενες αγορές όπως αυτές του Ηνωμένου Βασιλείου της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 6 έργα που καθιστούν την Πάφο έξυπνη και ψηφιακή πόλη

Για αποτελεσματικότερη  στόχευση, έχουν δημιουργηθεί τρία μικρής διάρκειας βίντεο που προβάλουν την περιοχή της Πάφου ως ολόχρονου τουριστικού προορισμού με απώτερο στόχο να αναβαθμίσουν την αναγνωρισιμότητα του προορισμού και να αυξήσουν την επισκεψιμότητα σε ολόκληρη την επαρχία. Μέσα από αυτή την “έξυπνη” ψηφιακή εκστρατεία, εκτιμάται ότι η Πάφος μπόρεσε να στοχεύσει σε συγκεκριμένο κοινό με προκαθορισμένο προφίλ λαμβάνοντας υπόψη αριθμό ανταγωνιστικών  προορισμών.   

Παρόμοιες εκστρατείες θα εκτελεσθούν και τα επόμενα χρόνια.