Από πολύ νωρίς η αεροπορική κίνηση στο αεροδρόμιο Πάφου θυμίζει το περυσινό καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να θεωρείται από τους αρμόδιους δεδομένο ότι θα σπάσει αυτό το καλοκαίρι το φράγμα των 200 πτήσεων την εβδομάδα.

Το ενισχυμένο πτητικό πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2023 και η επέκταση της παρουσίας βασικών αερομεταφορέων για την Πάφο, όπως η Ryanair και η Εasyjet, δημιουργούν ήδη από τις αρχές Μαρτίου μια εικόνα «καρδιάς καλοκαιριού» στο δεύτερο αεροδρόμιο της Δημοκρατίας, αρκετά πριν την αναμενόμενη μεγάλη αύξηση της κίνησης που αναμενόταν από τα μέσα Απριλίου. Ήδη όμως, η αύξηση της κίνησης είναι κάτι παραπάνω από αισθητή, με τους αρμόδιους του αεροδρομίου και τους τουριστικούς φορείς της επαρχίας να εκφράζουν πια την βεβαιότητα ότι στην καρδιά της τουριστικής περιόδου οι εβδομαδιαίες πτήσεις θα υπερβούν και μάλιστα κατά πολύ τις 200.

Βάσει του θερινού προγράμματος των πτήσεων, το αεροδρόμιο Πάφου θα συνδέεται πλέον από φέτος με ακόμη περισσότερες σημαντικές πόλεις της Ευρώπης και τρίτων χωρών, γεγονός που σύμφωνα με τουριστικούς και οικονομικούς φορείς της επαρχίας καταδεικνύει ότι το κύρος του προορισμού, αλλά και του αεροδρομίου Πάφου αναβαθμίζονται συνεχώς .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε ψηφιακό «κυνήγι» τουρισμού η Πάφος

Οι σημαντικότερες αεροπορικές συνδέσεις της Πάφου θα παραμείνουν και το 2023 αυτές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Πολωνίας, του Ισραήλ,της Γαλλίας και των Βαλτικών χωρών, με 60 και πλέον διαφορετικά αεροδρόμια να συνδέονται με το διεθνές αεροδρόμιο Πάφου. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται εξαιρετικής και στρατηγικής σημασίας για την Πάφο και την Κύπρο γενικότερα, αφού τα ενισχυμένα προγράμματα αναμένεται να  δώσουν σημαντική ώθηση στην οικονομία και περαιτέρω ανάπτυξη των διαφόρων τμημάτων του τουρισμού με στόχο την πλήρη ανάκαμψη της βιομηχανίας στις επιδόσεις του 2019.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, Θάνος Μιχαηλίδης, επεσήμανε ότι είναι  πλέον στο χέρι όλων να συμβάλουν όχι μόνο στη διασφάλιση της επιτυχίας των υφιστάμενων και νέων δρομολογίων, αλλά και στην επέκταση της αεροπορικής σύνδεσης σε ολόχρονη βάση.

« Η τουριστική Πάφος», κατέληξε, « είναι πλέον σε μια νέα τροχιά για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος της, αλλά και πιο κοντά στον στόχο για επαναφορά του προορισμού σε ολόχρονη βάση και εμπλουτισμού των προορισμών των επισκεπτών που φθάνουν στην Πάφο».