Έπειτα από 74 χρόνια λειτουργίας, μία από τις πιο ιστορικές και εμβληματικές εταιρείες της Κύπρου, η ΚΕΑΝ, αλλάζει χέρια, καθώς οι ιδιοκτήτες της εταιρείας συμφώνησαν με την bbf για την πώληση της εταιρείας.

Για το deal, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Insider, ενημερώθηκαν τόσο οι προμηθευτές, όσο και το προσωπικό της εταιρείας και κλειδί για την ολοκλήρωσή του έπαιξε το ότι οι νέοι ιδιοκτήτες υπέγραψαν ότι θα απορροφήσουν αφενός όλο το υφιστάμενο προσωπικό της εταιρείας και αφετέρου ότι η έδρα και η μονάδα παραγωγής της εταιρείας θα παραμείνουν στην Κύπρο.

Με χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει μια τεράστια γκάμα από κορυφαίας ποιότητας προϊόντα, ο όμιλος ΚΕΑΝ δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς της αγοράς τροφίμων και ποτών, εξυπηρετώντας τη λιανική και χονδρική αγορά αλλά και τον τομέα εστίασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σήμερα, πέραν της παραγωγής και διανομής των δικών της παραδοσιακών προϊόντων ΚΕΑΝ, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε ενσωμάτωση νέων προϊόντων στον όμιλο, μέσω των θυγατρικών εταιρειών της (KEAN Trading, KFL Logistics Ltd, Kean Food Link Ltd). Κάποια από αυτά είναι: HEINZ, KRAFT, HP, L&P, AMOY, VITALIA, FARLEYS, CALVO – τόνος και σαλάτες, Όλυμπος χαλβάς & ταχίνι, GO TAN – νούντολς και σάλτσες, PELLITO NUTS, τα ελληνικά παγωτά ΚΡΙ-ΚΡΙ, τα ελληνικά γιαούρτια ΚΡΙ-ΚΡΙ, Λαγάκης – κατεψυγμένα ψάρια αλιεύματα, MONBAKE GROUP – Berlys,Bellsola, Orio, EUROFRITS, VIČIŪNAI GROUP κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιβεβαίωση πώλησης της ΚΕΑΝ στην εταιρεία bbf

Τα προϊόντα KEAN έχουν παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες, ενώ η παραγωγική δυνατότητα μπορεί να προσφέρει συνεργασία και στις υπηρεσίες συσκευασίας.

Oι νέοι αγοραστές bbf (build better future) είναι το νέο διεθνές brand που έχει λανσάρει ο Όμιλος Prime Property, το οποίο θα ηγείται των αναπτυξιακών έργων της εταιρείας. 

Στο χαρτοφυλάκιο premium και αειφόρων χώρων διαβίωσης της εταιρείας συγκαταλέγονται, ανάμεσα σε άλλα, τα προσφάτως ολοκληρωμένα Sky Tower και Eden Rock της Λεμεσού. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται τα σχέδια για πλήρη ανακαίνιση του ιστορικού ξενοδοχείου Berengaria στον Πρόδρομο, με ανανεωμένα δωμάτια, επαύλεις, εστιατόριο, πισίνες και σπα. Μέχρι στιγμής, το bbf διαθέτει 45 έργα στο στάδιο της κατασκευής και του σχεδιασμού.