Την πρόθεση του να είναι υποψήφιος και στις προεδρικές εκλογές του 2023, όπως αναμενόταν ανακοίνωσε σήμερα, από τη Σμύρνη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά την ολομέτωπη επίθεση στην Αθήνα από το θέατρο της στρατιωτικής άσκησης «EFES 2022» ο τούρκος πρόεδρος μίλησε σε συγκέντρωση στη Σμύρνη και για να μην χάσει την δυναμική του συνέχισε την επίθεση αυτή τη φορά στον επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eρντογάν: Δεν αστειευόμαστε, μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας σε εκδήλωση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στη Σμύρνη, ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα είναι ο «υποψήφιος της Λαϊκής Συμμαχίας» και κάλεσε τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να ανακοινώσει κι εκείνος τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης.

Δήλωσε δε ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2023.

«Δεν ξέρει ούτε το δρόμο για τη Σμύρνη»

«Δυστυχώς, αυτή η πόλη βιώνει κακοτυχίες όσον αφορά αυτούς που την εκπροσωπούν εδώ και λίγο καιρό. Όπως γνωρίζετε, υπάρχει ένας βουλευτής στη Σμύρνη που είναι και επικεφαλής του CHP. Αυτό το άτομο, το οποίο οι πολίτες μου της Σμύρνης έστειλαν στο κοινοβούλιο για να τους εκπροσωπήσει, δεν ξέρει καν τον δρόμο για τη Σμύρνη» είπε αναφερόμενος στον Κιλιτσντάρογλου.

«Ξέρω ότι πεθαίνεις να είσαι υποψήφιος στις εκλογές του 2023, να σταθείς απέναντί ​​μου. Ελάτε, μην βασανίζετε άλλο τον εαυτό σας και το κόμμα σας, κύριε Κεμάλ» ανέφερε ο Ερντογάν, για να τον καλέσει αν έχει το θάρρος να ανακοινώσει τον υποψήφιο.

in.gr