Τρεις εκρήξεις ακούστηκαν, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο μάρτυρα, στην πόλη Λβιβ στην ανατολική Ουκρανία, όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες πρόσφυγες, ενώ εκεί έχουν μεταφερθεί και πολλές πρεσβείες.

Παράλληλα, το πρακτορείο αναφέρει ότι υψώνεται πυκνός καπνός μετά τις εκρήξεις, ενώ και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, σε ανάρτηση του στο Facebook, ανέφερε ότι τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στη Λβιβ.

«Τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στη Λβιβ. Όλοι πρέπει να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους και να παραμείνουν εντός των οικιών τους», τόνισε ο Ιγκόρ Ζίνκεβιτς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπάιντεν: Ο Πούτιν είναι χασάπης, αβέβαιο ότι άλλαξε πλάνο

Πράγματι, από βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, μαύρος καπνός ανυψώνεται πίσω από έναν λόφο, ο οποίος φαίνεται να προκλήθηκε από τις εκρήξεις.

Το βίντεο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε από ανταποκριτή του Economist στην Ουκρανία:

 

Σύμφωνα με το Sky News, ο στόχος των βομβαρδισμών ήταν ένας πύργος τηλεπικοινωνιών. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του CNN, οι εκρήξεις ακούστηκαν λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, εκεί όπου βρίσκεται ένας σιδηροδρομικός σταθμός που εξυπηρετεί επιβατηγά τρένα.

Η πόλη Λβιβ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πολωνία και ήταν σχετικά ασφαλής από τις ρωσικές επιθέσεις μέχρι τώρα.

Σημειώνεται, πάντως, ότι στην Πολωνία βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Βομβαρδισμοί στα περίχωρα του Κιέβου

To πρωί του Σαββάτου, σειρήνες ήχησαν και στο Κίεβο, ενώ δεκάδες βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Nωρίς το πρωί, ο δήμαρχος της πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο, ανακοίνωσε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 20.00 του Σαββάτου μέχρι τις 07.00 της Δευτέρας. Απόφαση, που όπως μετέδωσε το Reuters, ακυρώθηκε στη συνέχεια.

Σειρήνες και στην Οδησσό

Οι αντιαεροπορικές σειρήνες ήχησαν νωρίς το πρωί και στην Οδησσό, με την πόλη να συνεχίζει τις προετοιμασίες για οχυρωματικά έργα, που θα την προστατεύσουν από την επικείμενη – όπως πολλοί εκτιμούν – ρωσική επίθεση.

in.gr