To Top
15:40 Σάββατο
4 Απριλίου 2020
philenews insider
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Capital.gr
ΜΑΖΙ ΜΕ
Forbes
insider banner
Επόμενο
Προηγούμενο
Πύργοι ΝΕΟ: Πωλήθηκε ήδη το 10% του έργου (Εικόνες)
ΑΡΧΙΚΗINSIDERΚΥΠΡΟΣ • Πύργοι ΝΕΟ: Πωλήθηκε ήδη το 10% του έργου (Εικόνες)
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απριλίου 2019, 11:25 μμ
Πωλήθηκε ήδη το 10% και έτσι τίθενται γερά θεμέλια για την ολοκλήρωση του νέου μεγαλεπίβολου έργου τεσσάρων πύργων της εταιρείας Pafilia Property Developers με την ονομασία ΝΕΟ, που πρόκειται να ανεγερθεί δίπλα από το δημοτικό κήπο και τη δημοτική πινακοθήκη.

Μετά το κτίριο ONE το οποίο βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής και της πώλησης του 90% των χώρων, η εταιρεία παρουσίασε το νέο έργο ενώπιον δημοσιογράφων αλλά και εν δυνάμει επενδυτών σε γραφειακές εγκαταστάσεις που έχουν χτιστεί στο σημείο όπου θα ανεγερθούν οι τέσσερις πύργοι.
 

Το ΝΕΟ παρουσιάστηκε από τον αρχιτέκτονα  του έργου Ηρακλή Παπαχρίστου, ο οποίος τόνισε πως πρόκειται όχι μόνο για αρχιτεκτονική παρέμβαση αλλά και παρέμβαση στην πόλη. Όπως είπε στους παρευρισκομένους, η θέση του κτιρίου έχει δύο κύρια χαρακτηριστικά – την κεντρικότητα για πιο εύκολη πρόσβαση στην πόλη της Λεμεσού και την απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα.
 

Ο σχεδιασμός των τεσσάρων πύργων από μια μεγάλη ομάδα αρχιτεκτόνων και μηχανικών, έτσι ώστε κάθε μονάδα να αποτελεί την έννοια της ξεχωριστής κατοικίας. Όπως εξήγησε ο κ. Παπαχρίστου, οι ένοικοι θα πρέπει να νιώθουν ότι βρίσκονται στο σπίτι τους. Επίσης, τα κτίρια βρίσκονται σε μια συνέργεια του χώρου και της περιοχής, και εναρμονίζονται με το περιβάλλον των γύρω περιοχών.
 
Η ταυτότητα

Το NEO, εμπνεύστηκε μια διεθνώς αναγνωρισμένη ομάδα συνεργατών που συμμερίζεται το όραμα της Pafilia και αποτελείται από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Woods Bagot, το οποίο ανέλαβε τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό σχεδιασμό, το πρωτοπόρο γραφείο μηχανικών BuroHappold, τους ειδικούς σε εξωτερικά κελύφη κτιρίων Meinhardt και το καινοτόμο γραφείο αρχιτεκτονικής τοπίου Andy Sturgeon.

Τα τέσσερα κτίρια του ΝΕΟ τα οποία θα φτάνουν τους 39, 33, 33 και 28 ορόφους, περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις έξι αστέρων σχεδιασμένες για να προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, δραστηριότητας, ψυχαγωγίας και ευεξίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία έχει εισάξει στην αγορά τις οικιστικές μονάδες των πύργων RIVA και ΚΑΙΑ οι οποίοι χωροθετούνται πιο κοντά στο παραλιακό μέτωπο. Οι δύο πύργοι περιλαμβάνουν 219 πολυτελή διαμερίσματα και 2 υπερπολυτελή ρετιρέ με ιδιωτική πισίνα που δημιουργούν το αίσθημα πως τίποτα δεν χωρίζει τον ουρανό από τη θάλασσα.
 

Στην καρδιά του ΝΕΟ, θα βρίσκεται μια πολυμορφική πλατεία με επώνυμα καταστήματα και εστιατόρια που θα δένει αρμονικά με το δημόσιο κήπο και το υπαίθριο θέατρο, προσφέροντας στην πόλη και στους κατοίκους της ένα νέο σύγχρονο και μοντέρνο προορισμό. Επιπλέον το μεγαλεπήβολο έργο θα διαθέτει τρεις υπαίθριες πισίνες με θέα τη θάλασσα, πρωτοποριακό κέντρο ευεξίας, σάουνα, υδρομασάζ, θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα 25 μέτρων, υπερσύγχρονο γυμναστήριο, γήπεδα τένις υψηλών προδιαγραφών, ιδιωτικό χώρο κινηματογράφου και δημόσιο χώρο στάθμευσης 825 οχημάτων.
   
Γύρω στις 1.500 θέσεις εργασίας

Το ΝΕΟ απεικονίζει την πρόοδο και την εξέλιξη της οικιστικής ανάπτυξης στον τόπο μας, τόνισε ο Σύμβουλος Μηχανικός Πανίκος Παπαδόπουλος και αναφερόμενος στη μεθοδολογία που εφαρμόστηκε κατά το στάδιο της μελέτης και του σχεδιασμού, εξήγησε ότι έργα της εμβέλειας του NEO, απαιτούν κατάλληλη προετοιμασία και σημαντικό αριθμό μελετών, ενώ παράλληλα εισάγουν σημαντικές μηχανικές και τεχνολογικές καινοτομίες αλλά και πρωτοποριακές τεχνικές για τα κυπριακά δεδομένα.
 

Η Pafilia έχει εξασφαλίσει την αναγκαία πολεοδομική άδεια και οι προκαταρκτικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν τον ερχόμενο μήνα. Κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου, αναμένεται να δημιουργηθούν γύρω στις 1.500 θέσεις εργασίας και με την αποπεράτωση του έργου άλλες 250 μόνιμες θέσεις. Η ομάδα κατασκευής του έργου συναποτελείται από αξιόλογους επαγγελματίες με χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή σύνθετων αναπτύξεων.

Δύο φάσεις και συνεισφορά

Ο Διευθυντής του έργου Γιώργος Χρίστου, αναφέρθηκε στις κατασκευαστικές καινοτομίες που εισάγει το έργο και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του. Η πρώτη φάση του έργου υπογράμμισε ο κ. Χρίστου, περιλαμβάνει τους πύργους RIVA και KAIA και τη συντριπτική πλειοψηφία των εγκαταστάσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023, ενώ η δεύτερη φάση του έργου που περιλαμβάνει τους πύργους AMIA και UNA αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025.
 

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης, η εταιρεία θα συνεισφέρει το ποσό των 400.000 ευρώ για αναβάθμιση της δημοτικής πινακοθήκης και το ποσό των 150.000 για αναβάθμιση του οδικού δικτύου και του συστήματος φωτοεπισήμανσης της περιοχής. Περαιτέρω, θα παραχωρεί επί ετήσιας βάσης προς το Δήμο Λεμεσού, το 50% των ετήσιων εσόδων από το δημόσιο χώρο στάθμευσης που θα ανεγερθεί. Επίσης, θα δημιουργηθεί δημόσιος χώρος πρασίνου έκτασης 4.000 τετραγωνικών μέτρων και τοπιοτεχνημένη πλατεία 5.000 τετραγωνικών μέτρων με υπηρεσίες εστίασης στις οποίες θα έχει πρόσβαση το ευρύ κοινό.
 
  Μάριος Ρούσσος   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...