Διακόσιες και πλέον οικογένειες ευεργετούνται από τη νέα στρατηγική συνεργασία του Δήμου Λεμεσού με τον κοινωνικό σύνδεσμο «Funraising», ο οποίος στηρίζει άπορες οικογένειες εδώ και μια δεκαετία.

Πρώτο βήμα της νέας συνεργασίας είναι η παραχώρηση δημοτικού υποστατικού όπου θα μεταστεγαστεί ο Σύνδεσμος, ο οποίος στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών του και σήμερα παρέχει ολιστική βοήθεια σε περίπου 200 οικογένειες της Λεμεσού.

Μέσω του «Funraising» καλύπτονται οι πρώτες βασικές ανάγκες (τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης), μαθησιακή υποστήριξη και απασχόληση παιδιών μετά το σχολείο, αλλά και παραχώρηση υποτροφιών. «Θέλουμε να δώσουμε σε όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες. Να τους προσφέρουμε τα βασικά και τα εφόδια να προχωρήσουν», ανέφερε η Μελίνα Σχοινή εκ μέρους του Συνδέσμου.

«Το Funraising δεν είναι απλά ένα χώρος όπου μαζεύονται ρούχα και υποδήματα και που βοηθούν περιστασιακά κάποια παιδιά. Είναι ένα ολόκληρο κίνημα, μια φιλοσοφία και αντίληψη ζωής τι σημαίνει κοινωνική αλληλεγγύη, τι σημαίνει εθελοντισμός», ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, επισκεπτόμενος χθες το Σύνδεσμο μαζί με τον Αντιδήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος τόνισε περαιτέρω ότι ο στόχος της συνεργασίας είναι «να δημιουργήσουμε συνέργειες και να πολλαπλασιάσουμε τα οφέλη που μπορούμε να δώσουμε στην κοινωνία της Λεμεσού».

Το έργο του Funraising θα υποστηριχθεί από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, τις υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου αλλά και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. «Αυτή είναι η Λεμεσός που θέλουμε. Σεμνά, υπεύθυνα, σοβαρά, με πολύ ευαισθησία, ο Δήμος θα στηρίξει την προσπάθεια που κάνει το Funraising», σημείωσε ο κ. Νικολαΐδης. 

Πηγή: philenews/KYΠΕ