Ένα από τα πιο σοβαρά ευρήματα των ελέγχων ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Πτήσεων (EASA) στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, επειδή παραμένει ανεπίλυτο εδώ και πάρα πολύ καιρό παρά τις επανειλημμένες συστάσεις, έχει αναβαθμιστεί στον βαθμό των εξαιρετικά κρίσιμων κενών ασφάλειας. 
Πρόκειται, για τον διορισμό υπόλογου διευθυντή στις υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, δηλαδή εκείνου του διευθυντή που θα έχει και τη νομική και την ποινική ευθύνη που μπορεί να προκύψει σε πιθανό δυστύχημα, πρόβλημα κ.τ.λ. στον τομέα του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Αν και ο τομέας έχει αριθμό διευθυντών, κανένας δεν δέχεται να αναλάβει την ευθύνη του υπόλογου διευθυντή (Accountable Manager), γεγονός που αφήνει την Κύπρο εκτεθειμένη για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. 
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», η EASA είχε διαπιστώσει το κενό πριν από σειρά επιθεωρήσεων, κατατάσσοντάς το αρχικά κατά τις αξιολογήσεις στην πιο χαμηλή, από τις τρεις κατηγορίες σοβαρότητας ως προς την ασφάλεια πτήσεων, δηλαδή ως μη συμμόρφωση προς τις ισχύουσες απαιτήσεις που δημιουργεί κυρίως προβλήματα τυποποίησης.
Επειδή στο συγκεκριμένο εύρημα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την πλευρά της Πολιτικής Αεροπορίας και του υπουργείου Μεταφορών, σε επόμενες επιθεωρήσεις το ίδιο εύρημα κατατάχθηκε σε μεσαία κατηγορία σοβαρότητας, δηλαδή ως ζήτημα μη συμμόρφωσης προς τις ισχύουσες απαιτήσεις που δημιουργεί προβλήματα τυποποίησης και ασφάλειας πτήσεων εάν δεν διορθωθεί έγκαιρα. 
 
Σε τελευταία επιθεώρηση, λόγω της παρατεταμένης διάρκειας που υπάρχει το κενό με την απουσία υπόλογου διευθυντή, πρόβλημα που ουσιαστικά κρύβεται από καιρό κάτω από το χαλί, το εύρημα αξιολογήθηκε ως άμεσο πρόβλημα ασφάλειας πτήσεων, για το οποίο ζητείται από την Πολιτική Αεροπορία της Κύπρου και το υπουργείο Μεταφορών, να εφαρμόζει αμέσως διορθώσεις για να εξαλείψει το εύρημα και παρέχει σχετικά αποδεικτικά στοιχεία στην EASA.
Ωστόσο και πάλι δεν έγινε τίποτα. Μάλιστα, όταν ο «Φ» ζήτησε από τη διεύθυνση του υπουργείου Μεταφορών διευκρινίσεις για το σοβαρό ζήτημα, έγινε αντιληπτό ότι δεν υπήρξε ενημέρωση από την Πολιτική Αεροπορία προς το Υπουργείο.
Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι στο παρελθόν είχαν γίνει κυριολεκτικά τρικούβερτοι καβγάδες στον τέταρτο όροφο του υπουργείου Μεταφορών, όταν ο πρώην γ. διευθυντής του υπουργείου είχε ενημερωθεί για την απροθυμία των διευθυντών του τομέα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας να αναλάβουν τη θέση του υπόλογου διευθυντή, παρά τις έντονες παραστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Πτήσεων. Όπως είναι φανερό, το πρόβλημα δεν λύθηκε και το κενό παραμένει και συνεχίζει, παρά τη σοβαρότητά του όπως αναβαθμίστηκε, να κρύβεται κάτω από το χαλί.
Να σημειωθεί ότι, σε τέτοιας σημασίας ευρήματα, αν η EASA, μετά και τις συστάσεις της, δεν μείνει ικανοποιημένη από τις διορθώσεις, προβαίνει σε συστάσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και -μεταξύ άλλων- ενημερώνει επίσης αμέσως τις αρμόδιες Αρχές των κρατών μελών.