«Εξαιρετικά ενθαρρυντικά» είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από Πάφο και Αραδίππου, δήλωσε ο Δρ Λεόντιος Κωστρίκης, ο οποίος σημείωσε ότι από την Πάφο εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό δύο άτομα και στην Αραδίππου υπήρξαν μόνο έξι θετικά περιστατικά. «Αντιλαμβάνεστε ότι οι δύο αυτές περιοχές δεν είναι τυχαίες, αλλά είναι περιοχές με αυξημένη πιθανότητα εντοπισμού θετικών λοιμώξεων», ανέφερε ο Δρ Κωστρίκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο Δρ Κωστρίκης ανέφερε ότι πιθανόν η κορύφωση της καμπύλης να ήταν η 1η Απριλίου. «Αν συνεχίσει αυτή η πτωτική πορεία, τότε πιθανότατα, δεν το λέω σίγουρα, η 1η Απριλίου να ήταν η κορύφωση», ανέφερε ο καθηγητής.

Ερωτηθείς για όσους αποκρύβουν τις επαφές τους, ο Δρ Κωστρίκης ανέφερε ότι σε κλειστές κοινωνίες ο κόσμος ενδεχομένως να νιώθει στιγματισμένος, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποκρύβουν επαφές λόγω διαφόρων παραβάσεων των περιοριστικών μέτρων.

Για το θέμα του επαναπατρισμού όσων βρίσκονται στο εξωτερικό, ο Δρ Κωστρίκης ανέφερε ότι από επιστημονικής άποψης δεν θέλουμε να έρθει κανείς διότι δεν πρέπει να έχουμε εισαγόμενες λοιμώξεις, ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχουν κι άλλοι σημαντικοί παράγοντες όπως οικογενειακοί, κοινωνικοί και άλλοι λόγοι. Εξήγησε πάντως πως η διαδικασία επαναπατρισμού πρέπει να γίνει με σύνεση, προκειμένου να μη χαλάσει ό,τι πετύχαμε μέχρι σήμερα.

Επανέλαβε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να μένουμε στο σπίτι, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Απέδωσε εξάλλου τα καλά αποτελέσματα και τους χαμηλούς αριθμούς των κρουσμάτων στα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί.

Αναφορικά με τη χρήση της μάσκας, ο Δρ Κωστρίκης δήλωσε ότι ο κόσμος πρέπει να φοράει μάσκες μόνον όταν βγαίνει έξω.

Πηγή: philenews