To Top
01:03 Πέμπτη
2 Απριλίου 2020
philenews insider
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Capital.gr
ΜΑΖΙ ΜΕ
Forbes
insider banner
Επόμενο
Προηγούμενο
Άρον-άρον για Ταμεία Προνοίας
ΑΡΧΙΚΗINSIDERΚΥΠΡΟΣ • Άρον-άρον για Ταμεία Προνοίας
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουαρίου 2020, 9:58 πμ
 Υποχρεωτική καταβολή Ταμείου Προνοίας σε όλους τους εργαζομένους επιχειρήσεων που προσφέρουν τέτοιου είδους ταμεία προβλέπει εναρμονιστικό νομοσχέδιο που προώθησε η Κυβέρνηση στη Βουλή. Η συγκεκριμένη πρόνοια είναι κι αυτή που πυροδοτεί τις αντιδράσεις των εργοδοτών. Από την πλευρά τους, οι συντεχνίες επικροτούν την ενδυνάμωση της εποπτείας των ταμείων. Πέραν των μεταρρυθμίσεων στις οποίες υπάρχουν διαφωνίες, θεωρείται απαράδεκτο το γεγονός ότι λόγω έλλειψης χρόνου δεν θα γίνει νομοτεχνικός έλεγχος στο εν λόγω νομοσχέδιο. 
 
Σκοπός της Ευρωπαϊκής Οδηγίας και κατ’ επέκταση του προτεινόμενου Νομοσχεδίου είναι η περαιτέρω διασφάλιση της χρηστής διακυβέρνησης των Ιδρυμάτων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών μέσα από την εφαρμογή νέων βασικών λειτουργιών όπως είναι η διαχείριση κινδύνων, ο εσωτερικός έλεγχος και η αναλογιστική λειτουργία και η παροχή σαφών και χρήσιμων πληροφοριών σε υποψήφια μέλη, μέλη και δικαιούχους των ταμείων.
 
 
Οι συντεχνίες θεωρούν πολύ σημαντική αυτή τη νομοθεσία καθώς διασφαλίζει την ενίσχυση των συνταξιοδοτικών παροχών και ταυτόχρονα ενδυναμώνεται η εποπτεία των ταμείων. Σε δηλώσεις του στον «Φ», ο γ.γ. της ΣΕΚ Αντρέας Μάτσας τόνισε ότι η νέα νομοθεσία ενισχύει τον δεύτερο πυλώνα συνταξιοδοτικών παροχών και ότι είναι προς την ορθή κατεύθυνση η υποχρεωτική συμμετοχή των εργαζομένων στις περιπτώσεις που προσφέρεται επαγγελματικό συνταξιοδοτικό σχέδιο από την επιχείρηση, καθώς έτσι αναχαιτίζεται η τάση που θέλει υπαλλήλους δύο ταχυτήτων (παλιούς και νέους). 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προς νέα εποπτεία για Ασφαλιστικές και Ταμεία Προνοίας

Ωστόσο, οι εργοδότες έχουν αντίθετη άποψη. Όπως ανέφερε στον «Φ» η διευθύντρια Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ Λένα Παναγιώτου, η πρόταση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. «Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει την ετοιμότητά μας να βρούμε τρόπους μετατροπής των ταμείων σε δεύτερο πυλώνα συνταξιοδοτικών παροχών αλλά μόνο μέσα από την παροχή κινήτρων και εθελοντικά και όχι με την επιβολή ρυθμίσεων διά νόμου.
 
Γι’ αυτό διαφωνούμε έντονα με τις προτεινόμενες αλλαγές που αφορούν στην υποχρεωτική συμμετοχή των εργαζομένων, κάτι που αντίκειται στη συνταγματική αρχή της ελευθερίας του συμβάλλεσθαι και το ελεύθερο δικαίωμα κάθε εργαζομένου να διαπραγματεύεται τους όρους εργοδότησής του». Σημειώνει επίσης ότι στις περιπτώσεις που η εργοδότηση είναι τακτής περιόδου ή και εποχική (π.χ. στην ξενοδοχειακή βιομηχανία), ο εργαζόμενος που θα υποχρεωθεί να συμμετάσχει ενδεχομένως να μην έχει κανένα ουσιαστικό όφελος από το ταμείο.

Ένα δεύτερο σημείο που προκαλεί τις αντιδράσεις των εργοδοτών είναι η πρόνοια που απαγορεύει διάλυση κι εκκαθάριση ταμείου. Αν και συμφωνήθηκαν ειδικές περιστάσεις στις οποίες θα επιτρέπεται, εντούτοις η ΟΕΒ εισηγείται ότι θα πρέπει να τεθεί μεταβατική περίοδος τουλάχιστον τριών ετών. 

Επιπρόσθετα, το νομοσχέδιο απαγορεύει τη δυνατότητα μεταφοράς Ταμείων Προνοίας ή/και μελών αυτών σε ασφαλιστικά σχέδια. Δηλαδή ενώ ένας υπάλληλος που αποχωρεί από μια επιχείρηση θα δικαιούται να πάρει τα ωφελήματά του σε άλλο Ταμείο Προνοίας, δεν θα μπορεί να τα μεταφέρει σε ταμεία ασφαλιστικών εταιρειών. «Αυτή η πρόνοια στερεί το δικαίωμα της επιλογής και περιορίζει τον ρόλο των ασφαλιστικών εταιρειών στη λειτουργία ταμείων επαγγελματικών συνταξιοδοτικών παροχών και η ΟΕΒ έχει ζητήσει την εισαγωγή ρυθμίσεων προς διόρθωση αυτού», σχολιάζει η κ. Παναγιώτου.  
  Δήμητρα Λάντου   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...