To Top
07:15 Κυριακή
29 Μαρτίου 2020
philenews insider
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Capital.gr
ΜΑΖΙ ΜΕ
Forbes
insider banner
Επόμενο
Προηγούμενο
Αλλού οι συνδικαλιστές, αλλού οι εργοδότες για εργασιακά
ΑΡΧΙΚΗINSIDERΚΥΠΡΟΣ • Αλλού οι συνδικαλιστές, αλλού οι εργοδότες για εργασιακά
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουαρίου 2020, 11:23 πμ

Άλλα υποστηρίζουν οι συντεχνίες και άλλα οι εργοδοτικές οργανώσεις το τελευταίο διάστημα για σειρά εργατικών θεμάτων. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των δύο μερών βρίσκονται τα ταμεία υγείας των ημικρατικών οργανισμών και των δήμων, τα ταμεία προνοίας, η Ενιαία Υπηρεσία Επιθεώρησης Εργασίας, ο καθορισμός εθνικού κατώτατου μισθού σε όλα τα επαγγέλματα και η πλήρης επαναφορά της ΑΤΑ. Μάλιστα, κατά τη συζήτηση των συγκεκριμένων θεμάτων στη Βουλή, διαπιστώνεται η διάσταση απόψεων των συνδικαλιστών με τους εργοδότες. Από τη μια, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διεκδικούν την άμεση ρύθμιση των συγκεκριμένων θεμάτων, καθώς όπως υποστηρίζουν διασφαλίζονται και θωρακίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Από την άλλη, οι εργοδότες διαφωνούν καθώς όπως υποστηρίζουν πολλά θέματα αυξάνουν το κόστος των επιχειρήσεων.

Ο «Φ» επιχείρησε να κωδικοποιήσει με ερωτο-απαντήσεις τις θέσεις των συντεχνιών και των εργοδοτικών οργανώσεων για τα τέσσερα συν ένα σοβαρά θέματα που ταλανίζουν τα εργασιακά δρώμενα. Οι πλευρές επιχειρηματολογούν και παραθέτουν τους λόγους για τους οποίους συμφωνούν ή διαφωνούν για τη μετεξέλιξη των ταμείων υγείας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τη συνέχιση της λειτουργίας τους, για την εφαρμογή ταμείων προνοίας σε όλες τις επιχειρήσεις, για τις επιθεωρήσεις στους χώρους εργασίας και για τον κατώτατο μισθό. Μεγάλη συζήτηση αναμένεται  τους επόμενους μήνες για την ΑΤΑ. Οι συνδικαλιστικές ζητούν πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ, ενώ οι εργοδότες απαιτούν την κατάργησή της.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ

  1. Γιατί επιμένετε στη συνέχιση της λειτουργίας των ταμείων υγείας των ημικρατικών οργανισμών και δήμων; Δεν είναι προκλητικό για τους άλλους εργαζόμενους;
  2. Είστε υπέρ του νομοσχεδίου το οποίο προνοεί ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καταβάλλουν ταμεία προνοίας σε όλους τους εργαζόμενους; Τι σημαίνει για τους εργαζόμενους;
  3. Συνεχώς προβάλλονται εμπόδια για το νομοσχέδιο για την Ενιαία Επιθεώρηση Εργασίας. Τι κρύβετε πίσω από τη μη προώθηση του νομοσχεδίου; Ποίο θα είναι το όφελος για τους εργαζόμενους, από τη λειτουργία της Ενιαίας Υπηρεσίας;
  4. Ποία η θέση σας για τον καθορισμό Ενιαίου Κατώτατου Μισθού για όλα τα επαγγέλματα; Ποία ωφελήματα θα προκύψουν για τους εργαζόμενους;
  5. Σε σχέση με την ΑΤΑ, από του χρόνου θα απαιτήσετε να καταβάλλεται κάθε έξι μήνες;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΤΣΑΣ-ΣΕΚ: Μείωση των ανισοτήτων θα φέρει ο κατώτατος μισθός

1. Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε πως οι κοινωνικοί εταίροι έχουμε καταλήξει σε Συμφωνία Πλαίσιο που αφορά τον ιδιωτικό τομέα, μέσα από την οποία δίνεται η δυνατότητα διαπραγμάτευσης της συνέχισης της λειτουργίας των ταμείων υγείας για κάλυψη αναγκών που δεν προσφέρονται από το ΓΕΣΥ. 

Ανάλογη είναι και η ρύθμιση που έχει συμφωνηθεί στο Προεδρικό σε ό,τι αφορά τα Ταμεία Υγείας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε, αφενός μεν να αποδίδεται δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά ένα συσσωρευμένο και συμβατικό ωφέλημα και αφετέρου, να μην δημιουργεί συνθήκες επιπρόσθετης επιβάρυνσης για τους Οργανισμούς.
Διευκρινίζεται πως καμία από τις δύο ρυθμίσεις δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά προς το ΓΕΣΥ.

2. Η ΣΕΚ προωθεί και στηρίζει συμφωνίες και νομοσχέδια που συμβάλλουν στην άρση του αθέμιτου ανταγωνισμού, τόσο ανάμεσα σε εργαζόμενους όσο και ανάμεσα σε επιχειρήσεις. Στη βάση αυτής της αρχής, βρίσκεται και η βασική φιλοσοφία της εναρμονιστικής νομοθεσίας για τις δραστηριότητες και την εποπτεία των ιδρυμάτων επαγγελματικών συνταξιοδοτικών παροχών.

Η επίτευξη του στόχου της εδραίωσης της κοινωνικής τους αποστολής, η παροχή με επάρκεια επαγγελματικών συνταξιοδοτικών ωφελημάτων σε όλους τους πολίτες και η ανάδειξη του ρόλου των κοινωνικών εταίρων και της τριμερούς συνεργασίας, επιβεβαιώνουν την ανάγκη για ενίσχυση, εδραίωση και επέκταση του θεσμού των ταμείων προνοίας, ως δεύτερος πυλώνας συνταξιοδοτικών παροχών.

3. Παρά τα οποιαδήποτε προβλήματα προϋπήρξαν, αυτή την ώρα δημιουργείται η δυναμική ομόφωνης ψήφισης του νομοσχεδίου από τη Βουλή. Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εργασίας, την περασμένη Τρίτη, έγινε ομόφωνα αποδεκτό το προτεινόμενο νομοσχέδιο της Υπουργού Εργασίας, με οριακές αλλαγές σε ό,τι αφορά κυρίως το ύψος των προστίμων, τόσο από τις συνδικαλιστικές όσο και από τις εργοδοτικές οργανώσεις, ενώ ανάλογα θετική διαφαίνεται και η τοποθέτηση του συνόλου των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Είναι σαφές πως η ψήφιση του νομοσχεδίου θα θέσει τις προϋποθέσεις για καλύτερη ρύθμιση της αγοράς εργασίας, θα στηρίξει τους εργαζόμενους αναχαιτίζοντας φαινόμενα όπως είναι η αδήλωτη εργασία και η εκμετάλλευση, θα λειτουργήσει αποτρεπτικά σε μονομερείς αποφάσεις ξένες προς τα εργασιακά θέσμια και τις πρόνοιες συγκεκριμένων νομοθεσιών, ενώ την ίδια στιγμή θα αίρει τον αθέμιτο ανταγωνισμό ανάμεσα σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. 

4. Ο καθορισμός κατώτατου μισθού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για απόδοση περισσότερης δικαιοσύνης και μείωσης των ανισοτήτων στην αγορά εργασίας. Αποτελεί εργαλείο καλύτερης ρύθμισης της αγοράς εργασίας και προώθησης της ποιότητας και της αξιοπρέπειας, ενώ περιορίζει το μισθολογικό χάσμα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τόσο ανάμεσα σε εργαζόμενους όσο και ανάμεσα σε επιχειρήσεις. Ο κατώτατος μισθός δεν επηρεάζει αρνητικά ούτε την απασχόληση, ούτε και την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Η ΣΕΚ αναμένει να προσκληθεί σε διάλογο και εκεί θα τοποθετηθεί τεκμηριωμένα, (λαμβάνοντας υπόψη και τις συλλογικές συμβάσεις που βρίσκονται σε ισχύ), για όλα τα ζητήματα που αφορούν το θέμα του κατώτατου μισθού.

5. Η Α.Τ.Α μέσα από σχετική Μεταβατική Συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, παρέμεινε ζωντανή κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Θα απαιτήσουμε εφαρμογή της Συμφωνίας, όπου ρητά αναφέρει πως θα γίνει διάλογος για «να επιτευχθεί νέα ρύθμιση απόδοσης της Α.Τ.Α στη βάση της φιλοσοφίας της». Απόδοση στη βάση της πιο πάνω Συμφωνίας ισοδυναμεί με πλήρη καταβολή της και όχι κατά το ήμισυ, όπως προσωρινά ισχύει μέχρι και το τέλος του 2020.

ΠΑΜΠΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ-ΠΕΟ: Στο 100% η επαναφορά της ΑΤΑ το 2021

1. Τα Ταμεία αυτά είναι μέρος των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων. Με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ ο εργοδότης δεν θα επιβαρυνθεί, γιατί θα αφαιρέσει την εισφορά στο ΓΕΣΥ από την εισφορά που έτσι και αλλιώς έχει σήμερα στα Ταμεία Υγείας. Δεν είναι όμως λογικό να του προκύψει και κέρδος. Νομίζω ότι η πραγματική πρόκληση είναι τα τεράστια κέρδη που δημιουργούνται από την εργασία των πολλών, αλλά τα απολαμβάνουν πολύ λίγοι. Για ευνόητους λόγους αυτή τη θεωρία της «πρόκλησης» είναι αυτοί οι λίγοι αλλά οικονομικά ισχυροί που την συντηρούν και την αναπαράγουν. 

2. Βεβαίως και πρέπει στις επιχειρήσεις που με βάση τη συλλογική σύμβαση ή ακόμα και το έθιμο παρέχεται Ταμείο Προνοίας, η υποχρέωση να αφορά όλους τους εργαζόμενους. Το επιχείρημα ότι κάποιοι εργαζόμενοι κάνουν διαφορετικές προσωπικές συμφωνίες με τους εργοδότες τους είναι έωλο. Στη σχέση εργοδότη και εργοδοτούμενου υπάρχει ισχυρός και αδύνατος και είναι τον αδύνατο που πρέπει ο νόμος να προστατεύει. Η δική μας θέση είναι ότι είναι καιρός η εφαρμογή Ταμείου Προνοίας να γίνει υποχρεωτική για τους εργοδότες σε όλο το φάσμα της οικονομίας.  

3. Η κωλυσιεργία των τελευταίων δύο χρόνων είναι φανερό ότι ήταν αποτέλεσμα της παρέμβασης των εργοδοτικών συνδέσμων, οι οποίοι ασφαλώς και επιθυμούν όσο το δυνατό λιγότερο έλεγχο στην εφαρμογή των νομοθεσιών που προστατεύουν την εργασία. Ένας ενιαίος μηχανισμός επιθεώρησης για όλες τις εργασιακές νομοθεσίες και κυρίως η παροχή σ’ αυτόν της δυνατότητας μέσα από γρήγορες και αποτελεσματικές διαδικασίες να επιβάλλονται διοικητικές ποινές, είναι παράγοντες που θα συμβάλουν στην καλύτερη προστασία των εργαζομένων από εργοδοτικές αυθαιρεσίες. 

4. Στην Κύπρο, μετά το 2013 έχει απορυθμιστεί η αγορά εργασίας και εμφανίζεται ισοπέδωση των μισθών και μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων. Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, το εισόδημα που προέρχεται από κέρδη έχει αυξηθεί το 2018 κατά 1,43 δισ. σε σχέση με το 2013, ενώ το εισόδημα από εργασία έχει μειωθεί κατά 180 εκατομμύρια. Το δε χάσμα μεταξύ του μεριδίου των μισθών και του μεριδίου των κερδών για το ίδιο διάστημα έχει αυξηθεί πέραν του 10%. Κάτω από αυτά τα δεδομένα η καθιέρωση κατώτατου μισθού είναι περισσότερο από απαραίτητη. Εκείνο που κατά τη γνώμη μας πρέπει να γίνει είναι να νομοθετηθεί η υποχρέωση όλων των εργοδοτών ενός κλάδου ο οποίος έχει συμφωνημένη συλλογική σύμβαση, να εφαρμόζουν αυτή τη σύμβαση για όλους. Για τους εργαζόμενους που εργάζονται σε κλάδους οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν καλύπτονται από συλλογική σύμβαση, το ύψος του θα πρέπει να προκύπτει ως αποτέλεσμα κοινωνικού διαλόγου με τη συμμετοχή των αντιπροσωπευτικών φορέων των κοινωνικών εταίρων.

5. Το 2020 λήγει η τριετής μεταβατική συμφωνία για την ΑΤΑ, η οποία προέβλεπε ότι θα καταβάλλεται μόνο το 50% της προκύπτουσας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής. Εμείς θα διεκδικήσουμε πλήρη επαναφορά στο 100%. Το να γίνεται δυο φορές ή μια φορά τον χρόνο για μας δεν είναι θέμα τόσο ουσιαστικό. 

ΙΩΣΗΦ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-ΔΕΟΚ: Ισχυροί επιχειρηματίες βρήκαν πολιτικούς προστάτες

1. Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα τα ωφελήματα που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στα ταμεία υγείας είναι περισσότερο αναβαθμισμένα λόγω των υψηλότερων εισφορών που καταβάλλουν οι εργοδότες. Οι ρυθμίσεις αυτές είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων στα πλαίσια της ανανέωσης των Συλλογικών Συμβάσεων. Επομένως, η όποια διαφοροποίηση θα πρέπει να γίνει επί τη βάση των αρχών της αυτονομίας των κοινωνικών εταίρων και του σεβασμού των διαδικασιών των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων.  

2. Έχουμε την άποψη ότι η μεταρρυθμιστική διαδικασία για τα Ταμεία Προνοίας θα πρέπει να επικεντρωθεί στην εισαγωγή ασφαλιστικών δικλείδων ώστε να ενισχυθεί ο συνταξιοδοτικός τους χαρακτήρας και στη θέσπιση νομοθεσίας που να υποχρεώνει όλους τους εργοδότες να εισφέρουν σε ταμεία προνοίας για τους εργοδοτούμενούς τους. Οι εργοδοτικές οργανώσεις πρέπει να αντιληφθούν ότι η κυπριακή οικονομία δεν θα αντέξει το βάρος του συνταξιοδοτικού εάν δεν ενισχυθεί και διευρυνθεί και ο δεύτερος πυλώνας. Με σωστή και ουσιαστική μεταρρύθμιση, τα ταμεία προνοίας μπορεί να αποτελέσουν μελλοντικά την απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κοινωνική Ασφάλιση στον τόπο μας.

3. Είναι πράγματι εκπληκτική η ταχύτητα με την οποία η Βουλή ψήφισε όλα τα αντεργατικά μνημονιακά νομοσχέδια και φοβερή η δυστοκία να περάσει ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά προβλέπει την τήρηση των εργατικών νομοθεσιών που το ίδιο το κοινοβούλιο ψήφισε. Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που φοβούνται από ένα νόμο ομπρέλα που θα προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων; Το ερώτημα είναι εύκολο να απαντηθεί. Πρόκειται για μερικούς ισχυρούς επιχειρηματίες που κερδοσκοπούν σε βάρος ευάλωτων εργαζομένων και που βρήκαν πολιτικούς προστάτες να υπερασπίζονται χωρίς ντροπή την εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία τους.

4. Η εισαγωγή Γενικού Κατώτατου μισθού και η διασφάλιση ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί πλέον αδήριτη ανάγκη. Προσδοκούμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει κοινωνικός διάλογος με στόχο την εφαρμογή του θεσμού το συντομότερο δυνατό. Ο καθορισμός ενός Γενικού Κατώτατου μισθού σε όλη την Ευρώπη ώστε να διασφαλίζεται ένα ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης για τους εργαζόμενους απασχολεί έντονα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ήδη, η νέα Γερμανίδα Επίτροπος απευθύνθηκε στα Ευρωπαϊκά συνδικάτα ζητώντας τις θέσεις τους ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Στόχος είναι να καθοριστεί συγκεκριμένη μεθοδολογία και να θεσμοθετηθούν κριτήρια με στόχο τη διαμόρφωση ενός ενιαίου προτύπου για τον κατώτατο μισθό σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Η ΔΕΟΚ σαν μέλος των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων συμμετέχει στη διαδικασία ανοιχτής διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει με όλα τα εθνικά συνδικάτα. Αναμφισβήτητα η σημαντική αυτή εξέλιξη θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους κοινωνικούς εταίρους που σύντομα θα προσέλθουν σε διάλογο και στην Κύπρο για τη θεσμοθέτηση Γενικού Κατώτατου Μισθού.

5. Η ΔΕΟΚ διεκδικεί την πλήρη επαναφορά του θεσμού γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι οι μισθοί θα πρέπει να διατηρούν την αγοραστική τους δύναμη και να μην υπονομεύονται από τον πληθωρισμό. Περιθώρια συζήτησης με στόχο τον εκσυγχρονισμό του θεσμού και τη δικαιότερη απόδοση της ΑΤΑ, υπάρχουν. Θα πρέπει πάντοτε να έχουμε υπόψη μας όμως ότι οι μισθοί στην Κύπρο σε επίπεδο αγοραστικής αξίας υστερούν εμφανώς έναντι των μισθών των περισσότερων χωρών της Ευρώπης που δεν λειτουργούν τον θεσμό της ΑΤΑ.

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

  1. Γιατί είστε αντίθετοι με τη συνέχιση της λειτουργίας των ταμείων υγείας στους ημικρατικούς οργανισμούς και στους δήμους;
  2. Γιατί διαφωνείτε με το νομοσχέδιο, το οποίο υποχρεώνει όλες τις επιχειρήσεις να καταβάλλουν ταμεία πρόνοιας σε όλους τους εργαζόμενους; Πόσο θα είναι το επιπρόσθετο κόστος που θα επωμισθούν οι επιχειρήσεις;
  3. Γιατί είστε επιφυλακτικοί με το νομοσχέδιο για τη λειτουργία της Ενιαίας Επιθεώρησης Εργασίας; Η επιβολή διοικητικών προστίμων είναι η πρόνοια που σας προβληματίζει; Ποίες επιπτώσεις θα έχουν οι επιχειρήσεις από την ψήφιση του νομοσχεδίου;
  4. Ποία είναι η θέση σας για τον καθορισμό Ενιαίου Κατώτατου Μισθού για όλα τα επαγγέλματα; Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο πώς θα επηρεαστούν οι επιχειρήσεις;
  5. Σε περίπτωση που οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διεκδικήσουν την καταβολή της ΑΤΑ κάθε έξι μήνες, τι θα σημαίνει για τις επιχειρήσεις;

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΟΕΒ: Πλήρης κατάργηση του αναχρονισμού της ΑΤΑ

1. Επειδή όταν η πολιτική ηγεσία κυοφορούσε το ΓΕΣΥ και η ΟΕΒ ζητούσε διατήρηση και αξιοποίηση των υφιστάμενων Ταμείων Υγείας, ΣΕΚ και ΠΕΟ μάς κουνούσαν το δάκτυλο και μας εγκαλούσαν ως υπονομευτές του μονοασφαλιστικού, εχθρούς του καθολικού και αλληλέγγυου ΓΕΣΥ και προαγωγούς «υγείας πολλών ταχυτήτων». Τώρα που όλα νομοθετήθηκαν όπως τα ήθελαν, μας λένε «καθολικό και αλληλέγγυο για όλους τους άλλους εκτός από Ημικρατικούς και Δήμους». Στην ερώτηση «γιατί προνομιακή μεταχείριση υγείας με λεφτά του φορολογούμενου;» η μοναδική  απάντηση που δίνουν οι Συντεχνίες είναι «γιατί έτσι ήταν πάντα»!

2. Τα Ταμεία Προνοίας δημιουργήθηκαν από την ΟΕΒ και τους Συνδέσμους της, διαχρονικά μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Συνεπώς η αναγνώριση της αξίας των Ταμείων Προνοίας από την ΟΕΒ είναι αυταπόδεικτη. Πολλαπλά επιβεβαιωμένη είναι επίσης η προσήλωση της ΟΕΒ στην ανάπτυξή τους και στη μετατροπή τους σε δεύτερο πυλώνα συνταξιοδοτικών ωφελημάτων. Ωστόσο, η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν πάντα εθελοντική και για μια σειρά από λόγους η περιγραφή των οποίων παρέλκει, μεγάλα ποσοστά εργαζομένων είναι εκτός. Κατά συνέπεια, η οριζόντια νομοθετική επιβολή καθολικής συμμετοχής θα εκτοξεύσει το κόστος εργασίας σε κάποιους κλάδους σε ύψος που δεν είναι διαχειρίσιμο και θα θρηνήσουμε θύματα. Όταν το μέσο ποσοστό εισφορών είναι 5% εκατέρωθεν, μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε το μέγεθος της δυνητικής οικονομικής επίπτωσης. Η ενίσχυση των Ταμείων πρέπει να γίνει με παροχή κινήτρων, δηλαδή με τη χρήση καρότου και όχι μαστιγίου.

3.  Κάθε μέτρο που στοχεύει στην πάταξη της αδήλωτης και παράνομης απασχόλησης έχει την απόλυτη στήριξη της ΟΕΒ, η οποία πρωτοστάτησε στην εισαγωγή της νομοθεσίας του 2017 που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της αδήλωτης από 35% σε 12.5% μέσα σε δύο χρόνια. Το νομοσχέδιο για την Ενιαία Υπηρεσία Επιθεώρησης είχε μια σειρά από πρόνοιες, περιλαμβανομένου του διοικητικού προστίμου, που προβληματίζουν τον εργοδοτικό κόσμο. Ωστόσο, όπως γνωρίζετε, μετά από εξαντλητικές διαβουλεύσεις ΟΕΒ – ΚΕΒΕ και Υπουργού Εργασίας, την περασμένη Τρίτη στη Βουλή συγκατανεύσαμε στην ψήφισή του σε Νόμο, αφού κάποιες δικλείδες ασφαλείας διασκεδάζουν μέγα μέρος των προβληματισμών μας.

4. Ένας νομικά υποχρεωτικός εθνικός κατώτατος μισθός θα υπονομεύσει ένα από τα ισχυρότερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της κυπριακής οικονομίας και σε περίπτωση νέας κρίσης θα στερήσει την ευελιξία προσαρμογής και ταχείας αντιμετώπισής της. Η ΟΕΒ θα κάνει παν το δυνατό για να προστατέψει το ισχύον σύστημα εργασιακών σχέσεων το οποίο αποτελεί πρότυπο διεθνώς.

5. Με τους αυτοματισμούς στην αύξηση του εργατικού κόστους πρέπει να τελειώνουμε. Η ΟΕΒ θα επιδιώξει δυναμικά την πλήρη κατάργηση του αναχρονισμού που λέγεται ΑΤΑ. 

ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΙΑΚΚΗΣ-ΚΕΒΕ: Εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων ελέω ταμείων υγείας

1. Η ρύθμιση αυτή διαιωνίζει και ενισχύει τη λογική ύπαρξης εργαζομένων δύο ταχυτήτων προκαλώντας το αίσθημα δικαίου. Στη συλλογική σύμβαση των Ημικρατικών Οργανισμών και Δήμων προβλέπεται η παροχή του ωφελήματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης το οποίο καλύπτεται πλέον από την εφαρμογή του ΓεΣΥ, όπως για όλους τους εργαζόμενους. Το ΚΕΒΕ καλεί την Κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 28/2/2019 για πλήρη κατάργηση των Ταμείων από 1/6/2020.

2. Το ΚΕΒΕ διαφωνεί έντονα με την πρόνοια για υποχρεωτική συμμετοχή των εργαζομένων στην περίπτωση που η επιχείρηση προσφέρει Ταμείο Προνοίας, γιατί αντίκειται στη Συνταγματική Αρχή που προβλέπει την ελευθερία του συμβάλλεσθαι και κατ’ επέκταση το δικαίωμα κάθε εργαζομένου να διαπραγματεύεται τους όρους εργοδότησής του, αλλά και γιατί συγκρούεται με άλλες υφιστάμενες νομοθεσίες όπου η συμμετοχή των εργαζομένων στα Ταμεία Προνοίας είναι εθελοντική. Η παραχώρηση Ταμείου Προνοίας είναι ωφέλημα και δεν προκύπτει από νομοθετική υποχρέωση. Από μια τέτοια ρύθμιση οι επιχειρήσεις θα επωμισθούν επιπλέον κόστος το οποίο κατά μέσο όρο θα ανέρχεται στο 5%.

3. Διαφωνούμε με τον καθορισμό Ενιαίου Κατώτατου Μισθού για όλα τα επαγγέλματα καθότι θα προκληθούν αρνητικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις με κίνδυνο να επηρεαστούν αρνητικά και κάποιοι εργαζόμενοι. Μια τέτοια ρύθμιση αναμένεται να προκαλέσει αύξηση στο κόστος εργασίας, γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας, αφού οι επιχειρήσεις που δεν θα μπορούν να απορροφήσουν το πρόσθετο κόστος θα προχωρούν σε μειώσεις θέσεων εργασίας. Πάγια θέση του ΚΕΒΕ είναι ότι οποιεσδήποτε κινήσεις νομοθετικής ρύθμισης του κατώτατου μισθού πρέπει να παραμείνουν στο πλαίσιο που ισχύει σήμερα δηλαδή την προστασία των ευάλωτων τάξεων, κατόπιν διεξαγωγής ειδικής έρευνας.

4. Το ΚΕΒΕ αποδίδει μεγάλη σημασία στην ορθή και αποτελεσματικότερη διεξαγωγή επιθεωρήσεων στους χώρους εργασίας προκειμένου να διασφαλίζεται η ισονομία μεταξύ των επιχειρήσεων για τήρηση των σχετικών νομοθεσιών, αλλά και για σκοπούς καλύτερης επικοινωνίας και συντονισμού ανάμεσα στους επιθεωρητές και τους εργοδότες. Το υπερβολικό ύψος του διοικητικού προστίμου ήταν ένα από τα σοβαρά θέματα που μας ανησυχούσαν. Διαφωνούσαμε επίσης και με τις υπερ-εξουσίες που είχαν οι επιθεωρητές, τη μη επαρκή διασφάλιση της αμεροληψίας των επιθεωρητών κατά τη διεξαγωγή των επιθεωρήσεων και με ορισμένες άλλες πρόνοιες που αν έμεναν ως είχαν θα δημιουργούσαν πολλές αρνητικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις.

5. Κατ΄αρχάς θα ήθελα να αναφέρω ότι μέχρι και το τέλος του 2020 εφαρμόζεται η μεταβατική συμφωνία και προβλέπει καταβολή του 50% της ΑΤΑ μια φορά τον χρόνο. Το αίτημα των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων για καταβολή της ΑΤΑ κάθε έξι μήνες σημαίνει ουσιαστικά την πλήρη επαναφορά της, θέση με την οποία διαφωνούμε. Το ΚΕΒΕ υποστηρίζει την κατάργηση της ΑΤΑ, γιατί συνιστά έναν μηχανισμό που συμβάλλει στη διάβρωση της ανταγωνιστικότητας των κυπριακών προϊόντων και υπηρεσιών. Για όσες επιχειρήσεις καταβάλλουν ΑΤΑ, αφού δεν εφαρμόζουν όλες οι επιχειρήσεις αυτό το σύστημα, τυχόν επαναφορά της θα σημαίνει αύξηση του κόστους τους ως αποτέλεσμα παραγόντων που δεν συνδέονται με την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

  Ελευθερία Παϊζάνου   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...