To Top
10:22 Δευτέρα
24 Φεβρουαρίου 2020
philenews insider
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Capital.gr
ΜΑΖΙ ΜΕ
Forbes
insider banner
Επόμενο
Προηγούμενο
«Κλειδώνει» ο Πειραιάς για την ακτοπλοϊκή σύνδεση
ΑΡΧΙΚΗINSIDERΚΥΠΡΟΣ • «Κλειδώνει» ο Πειραιάς για την ακτοπλοϊκή σύνδεση
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουαρίου 2020, 3:01 μμ
Ζεστά έχει πάρει το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα το υφυπουργείο Ναυτιλίας.  Η θαλάσσια σύνδεση Ελλάδος-Κύπρου συζητήθηκε την Πέμπτη, στην διάρκεια συνάντησης του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη με την υφυπουργό Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου.
 
Η κ. Πηλείδου παρουσίασε στον κ. Πλακιωτάκη το πλάνο της Κύπρου για την επαναλειτουργία της θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ των δύο κρατών. Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε προς την κ. Πηλείδου ότι η ανάπτυξη θαλασσίων συνδέσεων μεταξύ των δύο κρατών συνιστά αμοιβαία επιδίωξη, ενώ υπογράμμισε προς την Κύπρια υφυπουργό ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παραμένουν στη διάθεση της κυπριακής πλευράς για όποια βοήθεια χρειαστεί για την επίτευξη αυτού του στόχου.
 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η ελληνική Κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως προς τις κυπριακές Αρχές για το λιμάνι του Πειραιά. Το ελληνικό υπουργείο δεσμεύτηκε ότι θα παραχωρηθεί χρονοθυρίδα (slot) στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ φάνηκαν θετικοί και στην πιθανότητα ενδιάμεσου σταθμού. Ο κ. Πλακιωτάκης είπε στην κ. Πηλείδου ότι θα μας βοηθήσουν με τις διευθετήσεις για έλεγχο διαβατηρίων και υγειονομικό έλεγχο, και στον Πειραιά, και στον ενδιάμεσο σταθμό, εάν υπάρχει. Παράλληλα, θα στηρίξουν και τις κυπριακές Αρχές για την προώθηση και προβολή του δρομολογίου, αν και όταν έρθει η ώρα.
 
Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η απάντηση της Κομισιόν για την κρατική επιχορήγηση (€5 εκατ. τον χρόνο -για τρία χρόνια) για την επανέναρξη του δρομολογίου. Απ' εκεί και πέρα, με την υποβολή των προσφορών και την όλη διαδικασία να τοποθετείται γύρω στο Πάσχα, εκτιμάται ότι το καλοκαίρι θα είναι σε θέση το κράτος με την εταιρεία να υπογράψουν συμβόλαια. Το πότε θα αρχίσει το δρομολόγιο θα εξαρτηθεί από τον μήνα  υπογραφής της συμφωνίας. 
 
Σημειώνεται ότι ο προσφοροδότης θα αποφασίσει από ποιο λιμάνι θα ξεκινήσει το δρομολόγιο (Λάρνακα ή Λεμεσός).
 
Δεδομένο είναι ότι ο επιτυχών προσφοροδότης θα μπορεί να βάλει και σταθμό μετεπιβίβασης (πιθανόν Ρόδο ή Κρήτη), ενώ η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζεται στις 30 ώρες. Σε ό,τι αφορά τις συχνότητες της σύνδεσης, η ελάχιστη συχνότητα προβλέπεται να είναι μια φορά την εβδομάδα κατά τους μήνες Μάιο – Σεπτέμβριο και μία φορά ανά δεκαπενθήμερο κατά τους υπόλοιπους μήνες.
 
Γενικότερα, όπως πληροφορείται ο «Φ», το ενδιαφέρον από τους επενδυτές είναι μεγάλο. Πέραν των κυπριακών εταιρειών που επέδειξαν ενδιαφέρον, οι μνηστήρες προέρχονται και από την Ελλάδα, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι και εταιρείες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες προσέγγισαν το υφυπουργείο. 
 
Σημειώνεται ότι η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, με πλοία τα οποία είχαν αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά, και η γραμμή συνέδεε τα λιμάνια της Κύπρου (Λεμεσού και Αμμοχώστου), του Ισραήλ (Χάιφα) και κατά περίπτωση του Λιβάνου (Βηρυτού) και Αιγύπτου (Αλεξάνδρειας). Το 2000 για διάφορους λόγους η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας διακόπηκε διότι είχε καταστεί οικονομικά ασύμφορη για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες λόγω της μειωμένης επιβατικής κίνησης.
  Δήμητρα Λάντου   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...