Στη Φρανκφούρτη, έφτασε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 25 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αμέσως μετά την άφιξη του στη Φρανκφούρτη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μετέβη στο κτήριο της ΕΚΤ, όπου τον υποδέχθηκε η Πρόεδρος της κα Κριστίν Λανγκάρντ. Ακολούθως ο Πρόεδρος υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών της ΕΚΤ. 

 

  

  Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, στις οποίες παρέστησαν αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων χωρών μελών της ΕΕ και οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος της ΕΚΤ, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Ρομπέρτα Μέτσολα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισιέλ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς και ο Γερμανός Καγκελάριος κ. Ολαφ Σολτς.

  

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων η κα Λανγκάρντ παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμή των προσκεκλημένων κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκε μουσικό πρόγραμμα. 

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στο βιβλίο επισκεπτών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα ακόλουθα:

«Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας για να γιορτάσουμε την 25η επέτειο της ΕΚΤ, ένα σπουδαίο ορόσημο στη διαδικασία ολοκλήρωσης της ΕΕ».

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, ο Καγκελάριος της Γερμανίας και Υπουργοί Κυβερνήσεων χωρών μελών της ΕΕ, ανάμεσα σε άλλους επίσημους, χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος της ΕΚΤ, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Ρομπέρτα Μέτσολα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισιέλ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς και ο Γερμανός Καγκελάριος κ. Ολαφ Σολτς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων η κα Λανγκάρντ παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμή των προσκεκλημένων κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκε μουσικό πρόγραμμα.

Στο τέλος των εκδηλώσεων, η κα Λανγκάρντ έκοψε την τούρτα «γενεθλίων» της ΕΚΤ, στην παρουσία όλων των προσκεκλημένων.