Κάλεσμα σε ενότητα, ιδιαίτερα με ορίζοντα τη διπλή εκλογική αναμέτρηση των Ευρωεκλογών και των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του 2024, απηύθυνε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, στον χαιρετισμό της στο 15ο Επαρχιακό Συνέδριο του κόμματος στη Λευκωσία. Παραπέμποντας σε ομιλίες των απερχόμενων και νέων μελών της Επαρχιακής Γραμματείας του ΔΗΣΥ, η κ. Δημητρίου υπογράμμισε την ανάγκη να διασφαλιστεί «η συνέχεια αυτής της μεγάλης παράταξης», προσθέτοντας ότι «ο ΔΗΣΥ πρέπει για το καλό του τόπου να συνεχίσει να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αξίζει».

«Πολλές φορές μπορεί να ακούγεται σαν σύνθημα η ενότητα, αλλά για να το κάνουμε πράξη, πρέπει να είμαστε εκεί και πρέπει στις επερχόμενες εκλογές, που είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσουμε μαζί, να το πράξουμε ενωμένοι», ανέφερε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, απευθυνόμενη στα μέλη του κόμματος, καθώς και στα στελέχη και μέλη της νέας ηγεσίας.

Σημείωσε, ακολούθως, ότι θα χρειαστεί σκληρή δουλειά, χωρίς μεμψιμοιρίες. «Ναι, είμαστε περήφανοι για την παρακαταθήκη της Κυβέρνησης ΔΗΣΥ στον τόπο, που μετουσιώνεται σε μεταρρυθμίσεις, πολιτικές, έργο, το οποίο πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τώρα θα εφαρμοστεί σωστά», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την «πρόκληση», όπως την χαρακτήρισε η κ. Δημητρίου, των επερχόμενων εκλογών, επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η επαρχία Λευκωσίας, που συνιστά το 40% του εκλογικού αποτελέσματος, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται συνεργασία με όλες τις δομές του κόμματος, καθώς και την ανάγκη να δημιουργηθούν δομές όπου δεν υπάρχουν.

Επανέλαβε, στη συνέχεια, ότι ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει να είναι «εποικοδομητική υπεύθυνη αντιπολίτευση», διαβεβαιώνοντας τους συνέδρους ότι «θα διασφαλίσουμε την παράταξή μας και θα είναι και πάλι πρωταγωνιστής».

Όσον αφορά τις πολιτικές θέσεις του ΔΗΣΥ, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο Κυπριακό, λέγοντας ότι «έχουμε θέση, έχουμε άποψη και θα βγούμε μπροστά, θα καταστήσουμε την κοινωνία των πολιτών συμμέτοχη σε αυτή την προσπάθεια».

Σημείωσε ακόμα ότι «αναλαμβάνουμε τη δική μας ευθύνη, ούτε χαλαλίζουμε την πατρίδα μας στην κατοχική δύναμη, ούτε και θα σταματήσουμε την προσπάθεια για να μπορέσουμε να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω και να οδηγηθούμε στην πολυπόθητη λύση». «Αναμένουμε και από τους υπόλοιπους να βγουν μπροστά και να πράξουν αυτό που επιτάσσει η πατρίδα ως το ύψιστο καθήκον μας», υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε, ακόμα, στην οικονομική ταυτότητα της πολιτικής του ΔΗΣΥ, ως την προμετωπίδα του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει πάση θυσία να συνεχιστεί η «πορεία σταθερότητας και ανάπτυξης», όπως είπε η κ. Δημητρίου, της περιόδου διακυβέρνησης ΔΗΣΥ. «Δεν πρόκειται να συγκατανεύσουμε σε μη κοστολογημένες πολιτικές, εις βάρος αυτής της πολιτικής κατεύθυνσης», πρόσθεσε.

«Ξέρω ότι το έργο μας δε θα είναι εύκολο και η παρακαταθήκη που παραλαμβάνουμε είναι μεγάλη, όμως είμαστε γεμάτοι όρεξη, γεμάτοι ενέργεια και ευθύνη, για να μπορέσουμε να σας δικαιώσουμε για την επιλογή σας και να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε την πορεία και το μέλλον του ΔΗΣΥ», κατέληξε η κ, Δημητρίου, απευθυνόμενη στους συνέδρους εκ μέρους της νέας ηγεσίας του κόμματος.

Το Συνέδριο της Επαρχιακής Γραμματείας του ΔΗΣΥ Λευκωσίας, πέρα από την Πρόεδρο του κόμματος, χαιρέτισαν και τα απερχόμενα μέλη της, καθώς επίσης και ο νέος Επαρχιακός Γραμματέας, Αρίσταρχος Αριστάρχου. Τα απερχόμενα στελέχη έκαναν απολογισμό του έργου της τελευταίας πενταετίας, εξέφρασαν τη στήριξή τους προς τη νέα ηγεσία του κόμματος, ενώ ευχαρίστησαν και τον πρώην Πρόεδρο, Αβέρωφ Νεοφύτου για το έργο του.

ΚΥΠΕ