Φαίνεται ότι, ως αθλήτρια στο παρελθόν, τρέχει πολύ η υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου και κάποιοι δεν την προλαβαίνουν. Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι αστοχίες που παρατηρήθηκαν (και πάλι) στη θεματοθέτηση των δοκιμίων των εξετάσεων του δευτέρου τετραμήνου.

Από ό,τι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η υπουργός, σε συνεννόηση με τον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου, είχε σειρά συναντήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία επιλογής των θεμάτων και προέβη σε εισηγήσεις, παρατηρήσεις και συστάσεις για ορθολογική και χωρίς προβλήματα θεματοθέτηση για το τρέχον τετράμηνο. Μάλιστα, με πρωτοβουλία της υπουργού, διοργανώθηκαν για το θέμα μέχρι και σεμινάρια από εξειδικευμένους πανεπιστημιακούς.

Είναι απορίας άξιο γιατί συνεχίζονται αυτές οι αστοχίες. Το βάρος πέφτει στην ίδια την υπουργό, η οποία ίσως να πρέπει, μαζί με το καρότο να χρησιμοποιήσει και το μαστίγιο… Επειδή είναι τα παιδιά μας που υποφέρουν… Πάντως, σύμφωνα και με την προ ημερών παρουσίαση που έκανε η κ. Μιχαηλίδου, το νέο σύστημα αξιολόγησης που προωθείται προβλέπει συνεχή επιμόρφωση τόσο των θεματοθετών, όσο και των διορθωτών των δοκιμίων, κάτι που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει γίνει συστηματικά και σε βάθος και που αναμένεται να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις αστοχίες αυτές, οι οποίες, δυστυχώς, είναι πάντα «μέσα στο παιγνίδι».

ΕΚΗ