Μετά από έναν επιτυχηµένο κύκλο παραστάσεων την προηγούµενη σεζόν, η Anyhow Theatre Ensemble παρουσιάζει το έργο του Ίβαν Πλέισι «Girls Like That», σε σκηνοθεσία Μαρίας Ιόλης Καρολίδου και στο πλαίσιο του 26ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστηµίου Κύπρου.

Με ένα δυναµικό καστ που αποτελείται από τρεις επαγγελματίες και επτά έφηβες ηθοποιούς, η οµάδα επιχειρεί να αποτυπώσει µε ζωντάνια, χιούµορ και εκρηκτική διάθεση τον πολυεπίπεδο και ανατρεπτικό κόσµο της εφηβείας.

Πρόκειται για ένα έργο που αναδεικνύει µε αµεσότητα, τόλµη και αφοπλιστική ειλικρίνεια τις προκλήσεις που αντιµετωπίζουν οι έφηβες και οι έφηβοι σήµερα, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα θέµατα του διαδικτυακού εκφοβισµού, του εσωτερικευµένου µισογυνισµού, της έµφυλης ανισότητας και της αυξανόµενης επιρροής που ασκούν τα Μέσα Κοινωνικής ∆ικτύωσης.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα σχολείο για προνοµιούχα παιδιά όπου διαρρέει η γυµνή φωτογραφία µιας τελειόφοιτης µαθήτριας, της Σκάρλετ, προκαλώντας αλυσιδωτές επιπτώσεις και αντιδράσεις στη σχολική κοινότητα και ιδιαίτερα στην παρέα των κοριτσιών µε τα οποία έχει µεγαλώσει. Οι συµµαθήτριές της όχι µόνο δεν τη στηρίζουν αλλά αντίθετα διασύρουν το όνοµά της και την εκθέτουν. Όταν όµως κυκλοφορεί µια αντίστοιχη φωτογραφία ενός γυµνού αγοριού, οι αντιδράσεις δεν είναι ακριβώς οι ίδιες.

Το έργο —το οποίο ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο θεατρικό έργο για νεανικό κοινό στα Βραβεία της Ένωσης Συγγραφέων της Μεγάλης Βρετανίας το 2015— θέτει ένα καίριο ερώτημα: πώς από τις γενιές των γυναικών που αγωνίστηκαν για την ψήφο, την ισότητα ευκαιριών, τα δικαιώµατα στον χώρο εργασίας και τον έλεγχο του σώµατός τους, γεννήθηκαν κόρες που είναι τόσο ανασφαλείς, επικριτικές και κακοποιητικές ως προς τις άλλες γυναίκες;

  • Λευκωσία, Αρχοντικό Αξιοθέας, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, 8.30μ.μ. 22894531

Συντελεστές

  • Μαρία Ιόλη Καρολίδου: σκηνοθεσία, δραματουργία
  • Ιωάννα Κορδάτου: μετάφραση
  • Λύδια Μανδρίδου: σκηνικά, κοστούμια
  • Παναγιώτης Τοφή: κίνηση, χορογραφία
  • Αντώνης Αντωνίου: μουσική επιμέλεια, σχεδιασμός ήχου
  • Μιχαέλλα Χρίστου: βοηθός σκηνοθέτριας
  • Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Νάγια Αναστασιάδου, Άννα Χριστίνα Γκρόζα, Κάλια Γρηγορίου, Άννα Θεοδώρου, Θεοδώρα Καχριμάνη, Ιωάννα Κορδάτου, Διαμάντω Ηλέκτρα Κωνσταντίνου, Λουκία Πιερίδου, Γεωργία Χάσικου και Ελίνα Χρυσάνθου