Φωτογραφίες, βίντεο και μία ταπετσαρία περιλαμβάνει η ατομική έκθεση της καταξιωμένης φωτογράφου από τα ΗΑΕ, Φάρα αλ Κασίμι, με τίτλο «I Love Nature», η οποία ανοίγει το Σάββατο 21 Μαΐου στο The Island Club στη Λεμεσό. 

Διερευνώντας τις εμφαντικές και επιμελώς επεξεργασμένες εικόνες που αφορούν σε εμπορικές αναπαραστάσεις του Παραδείσου, η έκθεση πραγματεύεται έναν κόσμο όπου το θείο εμπορευματοποιείται, η κατανάλωση εκθειάζεται και ο Παράδεισος είναι η υπέρτατη υπόσχεση του κεφαλαίου.

H Φάρα αλ Κασίμι (Farah al Qasimi) γεννήθηκε το 1991 στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ζει και εργάζεται ανάμεσα στο Μπρούκλιν και το Ντουμπάι. Κύρια μέσα της δουλειάς της είναι η φωτογραφία, το βίντεο, και η περφόρμανς. 

Πήρε μεταπτυχιακό στις καλές τέχνες από τη Σχολή Τεχνών του Γέιλ κι έχει συμμετάσχει σε προγράμματα φιλοξενίας στο Ίδρυμα Delfina στο Λονδίνο και στη Σχολή Ζωγραφικής και Γλυπτικής Skowhegan στο Μάντισον του Μέιν. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σεντ Λιούις, στο Public Art Fund (Νέα Υόρκη), στο Κέντρο Τεχνών Jameel Arts Centre (Ντουμπάι), στο San Franscisco Arts Commission, στα CCS Bard Galleries στο Hessel Museum of Art (Νέα Υόρκη), στην γκαλερί Helena Anrather (Νέα Υόρκη), στην γκαλερί The Third Line (Ντουμπάι), στο List Visual Arts Centre του MIT , στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Tορόντο και στο Κέντρο Φωτογραφίας του Χάουστον στην Αλαμπάμα.

Στην Αλ Κασίμι έχει απονεμηθεί το βραβείο NADA Artadia Prize της Νέας Υόρκης, η υποτροφία Aaron Siskind Individual Photographer’s Fellowship και το βραβείο Capricious Photo Award 2020. Έργα της συμπεριλαμβάνονται στις συλλογές του ΜοΜΑ Νέας Υόρκης και του Μουσείου Γκουγκενχάιμ της Νέας Υόρκης, του Γκουγκενχάιμ του Άμπου Ντάμπι, του Κέντρου Πομπιντού, της Tate Modern στο Λονδίνο, του Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σικάγου, του ΜΙΤ, του Μουσείου Φωτογραφίας Huis Marseille του Άμστερνταμ, του Κολεγίου Τεχνών Bowdoin στο Μπρούνσγουικ του Μέιν) και της NYU Grey Art Gallery (Νέα Υόρκη).

  • Λεμεσός, The Island Club (25252010). Εγκαίνια: 21 Μαΐου, 6-9μ.μ. Διάρκεια: Μέχρι 2 Ιουλίου (Πέμπτη με Σάββατο, 12:00-18:00)

* Στην κύρια φωτογραφία: «Majlis Gatorade», 2020.